شناسهٔ خبر: 70702966 - سرویس فرهنگی
منبع: رکنا | لینک خبر

«ماتی دیوپ» از کسب «جایزه بزرگ» جشنواره کن و «خرس طلا»ی برلیناله تا نامزدی جایزه اسکار

رکنا: «ماتی دیوپ» Mati Diop که جایزه «خرس طلا» در هفتاد و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم «برلین» و «جایزه بزرگ» در هفتاد و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم «کن» را در کارنامه خود دارد، گفت: مردم ایران را دوست دارم.

صاحب‌خبر -

به گزارش رکنا، خانم «ماتی دیوپ» Mati Diop کارگردان سنگالی‌تبار که در کشور فرانسه متولد شده است؛ با فیلم مستند «داهومی» Dahomey در بخش مسابقه «اصلی» در هفتاد و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم «برلیناله» Berlinale در سال 2024 حضور داشت و توانست جایزه «خرس طلا» Golden Bear را از این رویداد معتبر و درجه یک سینمای جهان دریافت کند، بعد از کسب این افتخار بزرگ در گفت‌وگوی کوتاهی با «منصور جهانی» خبرنگار مستقل و بین‌المللی سینما، قبل از گرفتن عکس اختصاصی با این جایزه ارزشمند گفت: مردم ایران را دوست دارم.

«داهومی» آخرین ساخته این کارگردان جوان، نماینده کشور سنگال در بخش بهترین فیلم بین‌المللی در نود و هفتمین دوره جوایز سینمایی اسکار در سال 2025 است و این اثر، در حال حاضر در لیست کوتاه 15 فیلم نهایی بخش بهترین فیلم خارجی زبان آکادمی علوم و هنرهای سینما حضور دارد و «ماتی دیوپ» به کسب جایزه اسکار نزدیک شده است.

ماتی دیوپ برنده جایزه خرس طلا

«ماتی دیوپ» در سال 2019 با فیلم سینمایی «آتلانتیک» Atlantic محصول کشورهای سنگال و فرانسه در بخش «رقابتی اصلی» در هفتاد و دومین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «کن» در کشور فرانسه شرکت کرد و توانست «جایزه بزرگ» GRAND PRIX هیئت داوران که مهمترین جایزه جشنواره بین‌المللی فیلم «کن» پس از نخل طلاست را از آن خود کند.

فیلم مستند «داهومی» به نویسندگی و کارگردانی«ماتی دیوپ»، با مدیریت فیلمبرداری «ژوزفین دروین ویالارد»، تدوین «گابریل گونزالس» و به تهیه‌کنندگی مشترک «ایو رابین»، «جودیت لو لوی» و «ماتی دیوپ» در سال 2024 تهیه شده است.

ماتی دیوپ هنرمند

این مستند 67 دقیقه‌ای درباره سرقت آثار هنری کشور آفریقایی بنین و بازگرداندن ۲۶ اثر به کشور مبدأ است و در خلاصه داستان آن آمده است: تعداد 26 گنجینه سلطنتی پادشاهی داهومی در ماه نوامبر سال 2021 در شرف ترک شهر پاریس هستند تا به کشور مبدأ خود، در جمهوری بنین کنونی بازگردند. این آثار باستانی توسط نیروهای استعماری فرانسه در سال 1892 غارت شدند. اما چه نگرشی باید نسبت به بازگشت این آثار در کشوری اتخاذ کرد که در غیاب آنها شخصیت دیگری ساخته‌اند؟ این مناظره در میان دانشجویان دانشگاه آبومی ـ کالاوی به راه افتاده است و ... .

عکس‌ها: منصور جهانی