شناسهٔ خبر: 70692527 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

هفت هزار و ۷۰۰ خیریه کشور در سامانه خیر و احسان(سخا) ثبت‌نام کردند

شهرکرد- ایرنا- رییس مرکز پایش فقر و شناسایی نیازمندان کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به فعال شدن سامانه سخا (سامانه خیر و احسان) در سراسر کشور از سال ۱۴۰۱ تاکنون گفت: در این مدت هفت هزار و ۷۰۰ مرکز و موسسه خیریه در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، ابراهیم باغبانی روز سه‌شنبه در جلسه ستاد راهبری کاهش فقر استان (سامانه سخا) در استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: این سامانه با هدف جمع‌آوری اطلاعات نیازمندان و مووسسه‌های خیریه و برای ساماندهی خدمت‌رسانی به نیازمندان و جلوگیری از همپوشانی و موازی‌کاری خدمات‌رسانی سایر نهادها و مووسسات برای کمک به نیازمندان فعال شده است.

به گفته وی، این سامانه در راستای ایجاد عدالت در توزیع کمک‌های مردمی به مددجویان زیرپوشش نهادهای مختلف و اقشار نیازمند جامعه و شاخصه‌های دقیق اقتصادی، اطلاعات بانکی و تاییدهای مردمی طراحی‌شده تا نیازمندان براساس نیازهای آنها شناسایی و دسته‌بندی شود و براساس اولویت‌بندی کمک‌ها انجام شود.

باغبانی با اشاره به اینکه تاکنون ۶۰ درصد افرادی که از مووسسات خیریه و سایر نهادها کمک دریافت می‌کردند همپوشانی داشتند گفت:با فعال شدن این سامانه و شناسایی نیازمندان واقعی، این همپوشانی رفع و فقرا و نیازمندان واقعی شناسایی می‌شود.

وی افزود: طرح شناسایی فقرا با فعال شدن این سامانه تاکنون در یک‌هزار و ۸۰۰ نقطه اجرایی شده است.

به گفته وی، در حوزه شناسایی فقرا بر اساس شاخص تاکنون مشکل جدی داشتیم که با راه‌اندازی این سامانه فقرا و نیازمندان واقعی که زیرپوشش نهادهای مختلف حمایتی و مووسسات خیریه هستند و همچنین نیازمندانی که زیرپوشش هیچ نهادی نیستند شناسایی می‌شوند و از بروز فقر بین نسلی جلوگیری شود.

رییس مرکز پایش فقر و شناسایی نیازمندان کمیته امداد امام راحل با تاکید بر اینکه براساس برآورد و آمار ۲ درصد "جی. دی. پی" هر کشور باید برای کمک به نیازمندان و فقرا پرداخت شود گفت: براساس این مبنا بالای ۴۴۰ هزار میلیارد تومان (همت) اعتباری است که مردم باید به فقرا بپردازند که از این میزان کمیته امداد در بخش‌های مختلف پارسال ۲۱ هزار میلیارد تومان و بهزیستی و سایر دستگاه‌ها ۲۱ هزار میلیارد تومان جمع‌آوری و بین نیازمندان و جامعه هدف توزیع کردند، در حالی‌که در کشور ۳۴۰ هزار میلیارد تومان ظرفیت در حوزه احسان و کمک به فقرا وجود دارد.

وی افزود: براساس آمار ثبت‌شده در این سامانه ۱۶ هزار و ۳۶۹ خانوار بین ۲ تا سه‌بار، ۴۶۶ خانوار بین چهار تا پنج مووسسه و ۳۸ خانوار بالای ۶ خیریه اسامی آنها را به این سامانه معرفی شدند که با فعال شدن این سامانه این همپوشانی رفع می‌شود.

فقرزدایی یکی از دغدغه‌های جدی در چهارمحال و بختیاری است

هفت هزار و ۷۰۰ خیریه کشور در سامانه خیر و احسان(سخا) ثبت‌نام کردند

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری چهارمحال و بختیاری نیز در این جلسه گفت: فقرزدایی، رفع محرومیت و حمایت از نیازمندان واقعی با حفظ کرامت انسانی یکی از دغدغه‌های اصلی و جدی در استان است و نیازمند یک نگاه کلی برای ریشه‌کنی فقر هستیم.

عبدالعلی ارژنگ افزود: همه دستگاه‌ها، مراکز، مووسسات و نهادها حمایتی برای شناسایی افراد نیازمندان تلاش کنند تا بانک اطلاعاتی جامعه هدف در استان تکمیل و حمایت‌ها و کمک‌های بخش دولتی و مردمی بر اساس این سامانه به این افراد پرداخت شود.

وی با تقدیر و تشکر از ظرفیت نهادهای مردمی برای حمایت از فقرا و نیازمندان استان گفت: فقرزدایی گامی مهم برای مقابله و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در آینده است.

ارژنگ اظهار داشت: با فعال شدن این سامانه منابع مالی که در اختیار مووسسات، نهادهای دولتی، خصوصی و خیریه است به سمت نیازمندان واقعی هدایت می‌شود و از بخشی‌نگری جلوگیری و همه ظرفیت‌ها برای رفع فقر و محرومیت استفاده می‌شود.

وی بر اطلاع‌رسانی عمومی فعالیت این سامانه تاکید کرد و گفت: با اطلاع‌رسانی دقیق در مورد فعالیت این سامانه، می‌توان علاوه بر شناسایی نیازمندان واقعی و خیرین ، کمک‌ها را به صورت هدفمند و با برنامه برای رفع محرومیت اختصاص داد.

به گفته وی، برای رفع فقر و کمک به نیازمندان باید کرامت انسانی اشخاص حفظ شود.

سه هزار و ۸۴۹ نیازمند و فقیر در چهارمحال و بختیاری در سامانه سخا ثبت شدند

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: سه هزار و ۸۴۹ نیازمند و فقیر در استان در قالب یک‌هزار و ۶۹۷ خانوار شناسایی و در سامانه سخا ثبت شدند.

شهرام خواجوی افزود: با فعال شدن این سامانه در استان با همکاری دستگاه‌ها و ادارات ، افراد نیازمندان واقعی شناسایی و در بانک اطلاعاتی ثبت خواهد شد.

وی گفت: در این سامانه اطلاعات ثبت شده صحت سنجی و اعتبار سنجی می‌شود و به هر فرد بر اساس نیازی که ثبت‌شده کمک می‌شود.

۱۳۰ مرکز نیکوکاری در چهارمحال و بختیاری متصل با سامانه سخا

مدیرکل کمیته امدد امام خممینی(ره) چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۱۷۱ مرکز نیکوکاری در استان فعال است گفت: ۱۳۰ مرکز نیکوکاری از این تعداد به سامانه سخا متصل شده ا ست.

جاسم محمدی با اشاره به اینکه ۱۰ درصد جمعیت استان زیرپوشش این نهاد حمایتی قرار دارند افزود: هم‌اکنون بیش از ۴۳ هزار و ۳۰۰ خانواده با جمیعتی بیش از ۹۹ هزار نفر زیرپوشش این نهاد قرار دارند.

به گفته وی، پرداخت کمک‌های موردی، تامین جهیزیه، کمک هزینه درمان، تسهیلات اشتغال و مسکن و مستمری از جمله خدماتی است که به جامعه هدف ارائه می‌شود .

محمدی افزود: این خدمات در مناطق مختلف استان بر اساس ضریب محرومیت و جمعیت منطقه پرداخت می‌شود و در همه مناطق استان این میزان کمک مساوی نیست.

به گزارش ایرنا، ۲۰ درصد جمعیت استان چهارمحال و بختیاری زیرپوشش خدمات کمیته امداد و بهزیستی قرار دارند.