شناسهٔ خبر: 70688221 - سرویس اجتماعی
منبع: مشرق | لینک خبر

نگرانی‌ها درباره شیوع ویروس HMPV

عضو هیئت علمی انستیتو پاستور ایران ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر ویروس متاپنوموویروس انسانی (HMPV) در کشور چین گفت: این ویروس بیشتر از ۲۰ سال است که شناسایی شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، اخیرا در کشور چین موارد ابتلا به یک ویروس تنفسی که با نام متاپنوموویروس انسانی (HMPV) شناخته می‌شود افزایش یافته و شلوغی بیمارستان‌ها و افزایش نگرانی‌های عمومی را به همراه داشته است. با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا در سال‌های گذشته علاوه بر چین سایر کشورها نیز در مورد این ویروس نگرانی‌هایی دارند و این سوال مطرح می‌شود که آیا این ویروس می‌تواند منجر به ایجاد همه گیری و تجربه‌ای نظیر شیوع ویروس کووید ۱۹ در جهان شود؟

در همین رابطه آمیتیس رمضانی، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیئت علمی انستیتو پاستور ضمن اشاره به اینکه متاپنوموویروس انسانی (HMPV) ویروس جدیدی نیست و هر سال بیشتر در فصل زمستان و اوایل بهار عفونت‌های تنفسی را ایجاد می‌کند، گفت: علائم این ویروس نظیر گرفتگی و آبریزش بینی معمولا خفیف و شبیه سرماخوردگی است و بیشتر سبب درگیری دستگاه تنفسی فوقانی یعنی بینی می‌شود و معمولا ریه را درگیر نمی‌کند اما در گروه‌های پرخطر نظیر کودکان و سالمندان می‌تواند علائم شدیدتر و جدی‌تری داشته باشد و ریه را درگیر کند.

آنفلوآنزا در راس ویروس‌های عفونتی دنیا قرار دارد

وی با بیان اینکه در حال حاضر در همه کشورهای نیمه کره شمالی که زمستان است عفونت‌های تنفسی افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: هم اکنون آنفلوآنزا در راس ویروس‌های عفونتی دنیا قرار دارد و پس از آن سرماخوردگی نظیر رینوویروس‌ها، کرونا و زیر سویه‌های کرونا است و ممکن است درصد این ویروس‌ها در نقاط مختلف دنیا کمتر و بیشتر شود.

عضو هیئت علمی انستیتو پاستور ایران با اشاره به اینکه اوضاع در کشور چین متفاوت است و بیشترین مواردی که از این کشور گزارش شده متاپنوموویروس انسانی (HMPV) است، افزود: البته در چین آنفلوآنزای H۱N۱ و زیر سویه‌های جدید کووید نیز در حال حاضر شیوع دارد اما بیشترین مواردش HMPV است. راه انتقال این ویروس از طریق تنفس و تماس‌های عادی افراد است و در افراد عادی با علائم خفیفی بروز پیدا می‌کند و ممکن است در گروه‌های خاص نظیر کودکان و سالمندان به صورت شدیدتر بروز پیدا کند.

ویروس HMPV بیشتر از ۲۰ سال است که شناسایی شده است

این متخصص بیماری‌ عفونی بیان کرد: این ویروس جدید نیست و شاید بیشتر از ۲۰ سال است که شناسایی شده است و هر سال ممکن است در این فصل‌ طغیان کند که در حال حاضر در کشور چین ظغیان کرده اما اینگونه نیست که علامتی برای ایجاد پاندمی و همه گیری جهانی باشد و در سطح محلی است و به نظر می‌رسد تا چند هفته آینده و تا آخر دی ماه با کاهش اوج سرمای هوا موادرش کاهش پیدا کند.

احتمال طولانی‌تر شدن پیک آنفلوآنزای نوع A

این پزشک متخصص ضمن بیان اینکه مواردی از عفونت‌های تنفسی که هم اکنون در کشور شاهدش هستیم و سبب علائم شدید و جدی و به تبع آن بد حالی و بستری شدن می‌شود مربوط به این ویروس نیست، توضیح داد: ما در حال حاضر در پیک آنفلوآنزای نوع A قرار داریم و امیدواریم تا آخر دی ماه موارد ابتلا کاهش پیدا کند. سال گذشته همین موقع و سال‌های قبل از شیوع کرونا نیز در آذر و اوایل دی ماه اوایل دی ماه با آنفلوآنزای نوع A مواجه بودیم و در دوران شیوع کرونا به سبب تغییر سبک زندگی و رعایت موارد بهداشتی شرایط متفاوت بود البته ممکن است امسال دوره پیک بیشتر از سال گذشته باشد.

وی با اشاره اینکه احتمالا در اسفند ماه با نوع دیگر آنفلوآنزا که علائمش بسیار خفیف‌تر است مواجه باشیم، عنوان کرد: ویروس متاپنوموویروس انسانی (HMPV) در همه جای دنیا وجود دارد و به تبع در کشور ما نیز هست و ممکن است بسیاری از افراد این ویروس خفیف را به شکل سرماخوردگی گرفته باشند. ما ۱۲۰ نوع ویروس سرماخوردگی داریم و این ویروس نوعی از آن است و احتمال دارد افرادی به صورت موردی به آن دچار شده باشند، اما اینگونه نیست که در کشور ما طغیان این ویروس وجود داشته باشد.