شناسهٔ خبر: 70685967 - سرویس فرهنگی
منبع: برنا | لینک خبر

جلسه نقد و بررسی انیمیشن‌های «پیانو» و «جیرفت» برگزار شد

جلسه نمایش و بررسی انیمیشن‌های «پیانو» و «جیرفت» (تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی) در سالن حقیقت مرکز گسترش برگزار شد. جلسه نمایش و بررسی انیمیشن‌های «پیانو» و «جیرفت» (تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی) در سالن حقیقت مرکز گسترش برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا؛ دوشنبه ۱۷ دی ماه جلسه نمایش و بررسی انیمیشن‌های «پیانو» به کارگردانی مرجان کشانی و شهاب شمسی و «جیرفت» به کارگردانی مرجان کشانی که از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی هستند، در سالن حقیقت مرکز گسترش برگزار شد.

این اکران با حضور هنرمندان و علاقه‌مندان سینمای انیمیشن برگزار شد. بابک نکویی که یکی از کارشناسان این جلسه بود، به دلیل کسالت در این برنامه حضور نداشت.

مرجان کشانی در ابتدای مراسم و پس از نمایش «پیانو» و «جیرفت» گفت: سال‌های زیادی است که استاپ‌موشن کار می‌کنم و «جیرفت» اولین کار دو بعدی است که انجام داده ام. «پیانو» داستان قوی داشت و به همراه دوستان حرفه‌ای که در این پروژه حضور داشتند، تمام توان خود را گذاشتیم و خروجی خوبی به دست آمد. دوستان بسیار توانمندی مانند حمید محمدی در کنار من بودند و نقش پررنگی در این پروژه داشتند.

وی ادامه داد: «پیانو» و «جیرفت» به جشنواره‌های متعددی راه پیدا کرده و جوایزی هم کسب کرده‌اند که برای من باعث افتخار است.

کشانی درباره نمادشناسی و موضوع «جیرفت» توضیح داد: در این انیمیشن از نماد‌های جیرفت استفاده کرده‌ام. خانمی که در اثر دیده می‌شود، ایزدبانوست که مشغول خلق کردن است. مار نشان دهنده آب‌های زمینی و عقاب نشان دهنده آب‌های آسمانی است و زمانی که همدیگر را روی ظرف می‌بینند، احساس می‌کنند که جای هم را اشغال کرده اند و به جنگ با هم می‌پردازند، در انتها می‌بینیم که عقاب و مار متوجه می‌شوند که جنس هر دو یکی‌ست و لزومی به جنگ وجود ندارد و کره زمین متعلق به همه است.

امیر سحرخیز تهیه‌کننده، نویسنده و کارگردان با اشاره به اینکه «پیانو» انیمیشن باکیفیت و حرفه‌ای است، مطرح کرد: موفقیت هر دو فیلم را از اخباری که منتشر می‌شود، متوجه شدیم، «جیرفت» را بیشتر دوست دارم. واقعیت این است که انیمیشن «پیانو» فیلم حرفه‌ای‌تری است. این انیمیشن بسیار با کیفیت است و ریتم خیلی خوبی هم دارد ولی به نظر من شاید زمان کم آن کفاف قصه‌ای که می‌خواهد بیان کند را نمی‌دهد. از همان نما‌های ابتدایی تصور یک فیلم بلند را دارید، ولی شخصیت‌ها فرصت عمیق شدن پیدا نمی‌کنند و فیلم خیلی زود به نتیجه و پایان می‌رسد.

مرجان کشانی توضیح داد: آقای دانش در فیلمنامه بیشتر به جزئیات پرداخته اند ولی احساس من این بود که زیاده گویی مردم را خسته می‌کند، سعی کردم در کوتاه‌ترین زمان حرف را بگویم. اگر دیدگاه من به اثر صدمه زده براساس ناآگاهی بوده است و دوست دارم بیشتر بشنوم تا در کار‌های بعد تصحیح کنم.

دانش نویسنده فیلمنامه این انیمیشن بیان کرد: خانم کشانی با ساخت این اثر یکی از آرزو‌های من را برآورده کرد. سال ۸۹ در دانشگاه تکلیفی به ما دادند و من پوستر فیلم «پیانو» را ارائه کردم و این یک داستان قدیمی در ذهن من بود و وقتی خانم کشانی به من گفت می‌خواهند یک فیلم جنگی بسازند، این گزینه اصلی من بود. داستانی که من نوشتم فکر می‌کردم حدود ۲۰ دقیقه شود. نسل ما فضای جنگ را می‌شناسد و جنگ چیزی نیست که تکراری شود. چنین چیزی که با همه وجود لمس کرده ایم را دوست داشتم در «پیانو» دیده شود.

امیر سحرخیز با اشاره به این نکته که تم اصلی این انیمیشن جنگ است، مطرح کرد: تم اصلی «پیانو» جنگ است ولی جنگ در آن وزن کمتری نسبت به زندگی دارد. چیزی که درباره علاقه پیانو زدن می‌بینیم بیشتر مطرح شده ولی انگار جنگ داستان ثانویه شده است. ولی اگر مقداری بیشتر به تبعات جنگ پرداخته می‌شد، شاید بهتر بود.

کارگردان «پیانو» و «جیرفت» توضیح داد: نمی‌خواستم به جنگ به شکل دقیق بپردازم و می‌خواستم سطحی آن را نشان دهم و از هیچ المانی به غیر از برخورد به شیشه و هواپیمای شکاری استفاده نکردم. خواستم نشان دهم که انسان‌ها هستند که به هم آسیب می‌زنند و اردوگاه را خیلی نشان ندادم، چون دوست نداشتم به بدبختی‌های جنگ اشاره کنم. دوست داشتم به کلیدواژه‌های کوچک اشاره کنم و مختصر حرف‌هایم را بگویم.

سحرخیز درباره ریتم «پیانو» توضیح داد: عوامل انیمیشن «پیانو» همه حرفه‌ای هستند و پروداکشن با کیفیتی دارد. شما در همان پلان اول بیننده را امیدوار می‌کنید و ریتم خوب فیلم کمک می‌کند تا مخاطب تا پایان فیلم را تماشا کند. البته همچنان معتقد هستم که می‌شد بیشتر به جنگ پرداخت.

وی با اشاره به بی مکان بودن این اثر گفت: بی مکان بودن انیمیشن «پیانو» خیلی خوب است که در فیلم درآمده است. وقتی شما به عنوان بیننده اجزای کار را حس نمی‌کنید، یعنی اتفاقات خوب کنار هم قرار گرفته است. شما تیم خیلی درستی کنار هم گذاشته اید.
این نکته را هم بگویم که خانم کشانی وجه مدیریتی دارند که در پیش بردن کار بسیار تاثیرگذار بوده است.

مرجان کشانی درباره ساخت مستند «جیرفت» گفت: بعد از نمایش «جیرفت» و حضور در چند جشنواره پیشنهاد ساخت مستند جیرفت را به من دادند و من هم بسیار از آن استقبال کردم و امیدوارم بتوانم به سراغ ساخت آن بروم.

سحرخیز درباره انیمیشن «جیرفت» بیان کرد: به نظر می‌رسد در انیمیشن «جیرفت» شما جسارت بیشتری داشتید. در «پیانو» لشکری از آدم‌های حرفه‌ای در کنار شما بودند، ولی در «جیرفت» اینطور نبوده است. «جیرفت» یک کار شخصی‌ست و اتفاقا خیلی آن را دوست داشتم.

امیر سحرخیز در پایان گفت: خامی در «جیرفت» دیده می‌شود و شاید گرافیک نهایی کار می‌توانست بهتر باشد، ولی به عنوان اولین کار دوبعدی که انجام داده‌اید، خیلی خوب است. به عنوان نکته پایانی هم به این جمله معروف اشاره کنم که خلق کردن مساله مهمی است و شما دست به خلق زده اید و این شایسته توجه است.

انتهای پیام/