شناسهٔ خبر: 70685794 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

یک مسوول آب منطقه‌ای بوشهر:

کاهش بارندگی آبخوان‌های بوشهر را بحرانی کرد

بوشهر- ایرنا- مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای بوشهر گفت: کاهش ۶۴ درصدی بارش‌ها سطح منابع آب زیرزمینی را به طور فزاینده‌ای کاهش داده و موجب بحرانی شدن وضعیت آبخوان‌ها در مناطق مختلف این استان شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا ، امید آزادی جو روز یه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: از نظر آمار منابع آب زیرزمینی، بیشتر آبخوان‌های استان بوشهر نظیر باغان، ریز، جم، آبدان، دشت پلنگ، بوشکان و دهرود-تنگ ارم حتی در فصل پرباران سال نیز با کاهش سطح آب مواجه هستند.

وی گفت: کاهش چشمگیر بارندگی در استان بوشهر طی پاییز سال آبی جاری، فصل خشکی را برای استان رقم زده است که همچنان در آغاز فصل زمستان ادامه دارد.

آزادی جو تصریح کرد: طبق آمار و اطلاعات ثبت‌شده از شبکه پایش در سطح استان، میانگین بارش‌ها تاکنون تنها به ۳۹ میلیمتر رسیده است، در حالی که طبق داده‌های بلندمدت، میزان بارش استان در مدت مشابه معمولاً ۱۰۸ میلیمتر بوده است.

مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای بوشهر یادآور شد: کاهش شدید بارندگی به طور غیر یکنواختی در مناطق مختلف استان توزیع شده است.

وی ادامه داد: درحالی که میانگین بارش‌ها در شمال استان بوشهر حدود ۶۳ میلیمتر است در جنوب استان این میزان به ۱۹ میلیمتر کاهش یافته است.

آزادی جو اضافه کرد: این توزیع نابرابر بارش‌ها به ویژه در مناطق جنوبی که زراعت آبی به میزان قابل توجهی فعال است، اثر منفی شدیدی بر منابع آب زیرزمینی برجای گذاشته است.

مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای بوشهرگفت: در بررسی دقیق‌تر ایستگاه‌های ثبت بارش، بیشترین بارش‌ها در ایستگاه‌های رودفاریاب و بزپر در شهرستان دشتستان به ترتیب با ۱۳۶ و ۱۰۶ میلیمتر ثبت شده است.

آزادی جو افزود: در مقابل، کمترین میزان بارش‌ها در نواحی کرانه‌ای و پس‌کرانه‌ای جنوبی استان، نظیر دیر، عسلویه، کنگان و جم، به ترتیب ۱.۵، ۱.۵، ۶ و ۱۵ میلیمتر گزارش شده است.

وی کاهش آورد رودخانه‌های استان بوشهر را هشدار آمیز خواند و عنوان کرد: تجزیه و تحلیل وضعیت منابع آبی استان نشان می‌دهد که میزان روان آب و حجم آورد رودخانه‌ها تا تاریخ جاری نسبت به درازمدت، ۸۰ درصد کاهش یافته است.

آزادی جو اضافه کرد: این کاهش شدید باعث شده تا منابع آب زیرزمینی استان دچار فشار مضاعفی شوند.

وی افزود: بررسی منابع آب زیرزمینی استان نیز نشانگر وضعیت بحرانی این ذخایر آبی اندک است که همزمان با بهره‌برداری بی‌رویه از آنها، به شدت در حال کاهش است.

این مقام مسوول یادآور شد: بررسی آمار نشان دهنده آن است که در سه ماه گذشته برآورد ذخایر آبی و بخصوص منابع آب زیرزمینی منفی بوده و می‌توان به نوعی اصطلاح ناترازی را برای آن به کار برد.