به گزارش ایرنا، محمد راضی جلالی در دومین نشست ستاد پیشگیری و مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان استان خوزستان در محل این معاونت بیان کرد: هدف برنامه ملی کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، جلوگیری از پاندمیک شدن بیماری، محافظت از بهداشت انسان، حفظ صنعت طیور و تامین امنیت غذایی است.
وی با تاکید بر لزوم انجام تکالیف اعضای ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان گفت: استان خوزستان از لحاظ ابتلا به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پاک است ولی استمرار این روند نیازمند همکاری بیشتر سایر دستگاه های استان با دامپزشکی خوزستان در اجرای این برنامه هدفمند است.
راضی جلالی ادامه داد: باید پایش ها و مراقبت های فعال بین محیط زیست و دامپزشکی با جدیت بیشتری صورت گیرد و عوامل انتظامی از تردد غیر مجاز محموله های طیور و موارد مرتبط با آن جلوگیری کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با اشاره به لزوم فعال بودن ستادهای آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در شهرستانهای استان ادامه داد: اقدامات پیشگیرانه از قبیل اتخاذ تدابیر لازم در کنترل ورود طیور و نهادههای دامی به استان، نظارت بر هرگونه جابجایی موارد مذکور در استان و تشدید نظارت جهت جلوگیری از شکار پرندگان مهاجر به ویژه در تالاب های استان ضروری است.
وی گفت: تشکیل قرارگاههای شهرستانی با محوریت فرمانداریها برای کنترل این بیماری ضروری است.
به گزارش ایرنا، بیماری آنفولانزای طیور یکی از بیماریهای واگیردار تنفسی ویروسی طیور است که دارای قدرت انتشار سریع است، این ویروس خیلی سریع خاصیت پادگنی خود را تغییر میدهد و موجب میشود تا جوجه یا گلهای که به تازگی از بیماری آنفلوآنزا بهبود یافته به نوع جدیدی از ویروس مبتلا شود.