شناسهٔ خبر: 70673897 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

رونق بازار گناباد نیازمند توسعه گردشگری تجارت است

گناباد-ایرنا- رییس اتاق اصناف گناباد گفت:‌ رونق واحدهای صنفی و بازار این شهرستان در بخش‌های مختلف و از جمله صنایع دستی، مواد غذایی و تولیدات سنتی نیازمند توسعه گردشگری تجارت است.

صاحب‌خبر -

سعید نمازی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تغییر موازنه گردشگری تجارت و جهت دهی آن برای رونق اقتصادی بازار را رویکرد مهم اتاق اصناف گناباد ذکر کرد و افزود: با توجه به جاذبه های تاریخی، فرهنگی و گردشگری گناباد و سفر گردشگران داخلی و خارجی برای بازدید از این آثار،‌ می توان از این فرصت برای رونق بازار گناباد بیشتر بهره گرفت.

وی تصریح کرد: با تبلیغات و اطلاع رسانی مناسب باید به سمتی پیش رفت تا گردشگران داخلی و خارجی در کنار بازدید از آثار تاریخی بخشی از سفر خود را به خرید از بازار گناباد اختصاص دهند.

رییس اتاق اصناف گناباد اظهار کرد: با توجه به تولید و عرضه تولیدات سنتی شامل مواد غذایی و صنایع دستی در واحدهای صنفی گناباد، بازار این شهرستان دارای مزیت های زیادی برای جذب گردشگر است و در کنار بازدید از آثار تاریخی و گردشگری می تواند به عنوان یک جاذبه مهم برای جذب گردشگران برخوردار باشد.

وی گفت: بدنبال مذاکرات با اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و متصدیان تورهای گردشگری، قرار شده که گردشگران داخلی و خارجی در کنار بازدید از آثار تاریخی برای خرید از بازار گناباد به خصوص صنایع دستی، سفال مند و لبنیات محلی نیز هدایت شوند.

گرایش خانواده های گنابادی برای خرید از بازار مشهد

نمازی ادامه داد: در سال‌های گذشته بازار گناباد قطب تامین نیازمندی‌های مردم در جنوب خراسان رضوی بود و علاوه بر آن برخی از مردم شهرهای مجاور مانند بجستان، مه ولات،‌ خضری دشت بیاض، قاین و فردوس استان خراسان جنوبی هم برای خرید به گناباد سفر می کردند.

وی بیان کرد: ولی هم اکنون خانواده ها و شهروندان گنابادی برای خرید کوچکترین اقلام زندگی و منزل خود به مشهد سفر و از آنجا خرید می‌کنند که این مهلک‌ترین ضربه را به بازار گناباد وارد می‌کند.

رییس اتاق اصناف گناباد گفت: این یک چالش درون سازمانی نیست بلکه مشارکت همه بخش ها، نهادها و دست اندرکاران ذیربط را می طلبد و باید با فرهنگ سازی لازم در سبک رفتاری مردم، آنان به این باور برسند که با خرید از بازار سایر نقاط استان خراسان رضوی و یا مشهد، دوست و قوم و خویش و همشهری خود را تضعیف می‌کنند.

وی تصریح کرد: اصناف گناباد هم باید با تنوع بخشی و مدیریت و عرضه کالاهای خود با قیمت مناسب، به نوعی همشهری های خود را برای خرید از بازار این شهر تشویق کنند.

نمازی ادامه داد:‌ بیشتر شرکت های تولید لوازم خانگی در گناباد دارای نمایندگی فروش هستند و قیمت کالاهای شرکتی در این شهرستان با سایر نقاط تفاوتی ندارد ولی با این وجود خانواده های گنابادی برای خرید اقلام مورد نیاز زندگی خود به مشهد سفر می کنند و بعد از خریداری با هزینه حمل نقل به این شهر انتقال می دهند که این مساله موجب می شود که یک کالا با قیمت بالاتر از نرخ کالای مشابه در این شهرستان به دست آنان برسد.

وی خاطر نشان کرد: در گذشته بازار قدیم گناباد یک بازار مرد سالارانه بود و مردان بیشتر بازاریان را تشکیل می دادند، ولی با تغییر ذائقه ها و روی کار آمدن مشاغل جدید مانند آرایشگری و خدمات زیبایی، اکنون یک سوم بازار در اختیار بانوان است.

رییس اتاق اصناف گناباد گفت:‌ همچنین در گذشته بیشتر نگاه سنتی به بازار وجود داشت اما با پیشرفت فناوری خریدهای ایننرنتی افزایش یافته است.

نمازی افزود: ۹۹ درصد کسبه گناباد در گذشته از ساعات ابتدایی صبح درب مغازه خود را باز می کردند و تا آخر شب جوابگوی مشتریان بودند ولی اکنون که بخش زیادی از فعالان و متصدیان واحدهای صنفی را جوانان تشکیل می دهند سحر خیزی از بازار این شهر رخت بر بسته و واحدهای صنفی در برخی مواقع تا ساعت ۹ صبح هم تعطیل است و این نقطه ضعف مهمی در بازار است.

از مجموع پنج هزار و ۵۰۰ واحد صنفی رسمی و دارای پروانه در قالب ۲۰ اتحادیه گناباد افزون بر چهار هزار واحد فعال است.

۸۵ درصد این واحدها در داخل شهر گناباد و بقیه در سایر شهرهای تابعه مانند بیدخت،‌کاخک، روشناوند و دیگر مناطق روستایی فعال است و یک سوم فعالان واحدهای صنفی گناباد را بانوان تشکیل می دهند که یا به عنوان فروشنده و یا شاگرد و یا به عنوان صاحب مغازه فعالیت دارند.

سه کانون فرعی اصناف هم در شهرهای کاخک ،‌بیدخت و بیلند از توابع شهرستان گناباد فعال است و ۲۰ اتحادیه صنفی داریم که هر کدام متولی چند شغل مرتبط با یکدیگر هستند

مرکز شهرستان گناباد رد ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.