شناسهٔ خبر: 70665815 - سرویس استانی
منبع: ایسنا | لینک خبر

نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی مطرح کرد

سبزوار در انتظار حل معضل جاده‌های مرگبار و ضعف ارتباطات

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی از وضعیت نامناسب جاده‌های شریانی و مشکلات ارتباطی در این منطقه انتقاد کرد و خواستار توجه ویژه مسئولان به این موضوع شد.

صاحب‌خبر -

بهروز محبی نجم‌آبادی با حضور در تحریریه ایسنا همچنین، از حوادث مرگبار جاده‌ای و قطعی‌های مکرر اینترنت و تلفن همراه در این منطقه ابراز نگرانی کرد.

وی در خصوص ظرفیت‌های فرهنگی و چالش‌های پیش روی شهرستان سبزوار، اظهار کرد: دیار سربداران و حوزه شهرستان‌های غرب خراسان رضوی، با شش شهرستان همچون سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب، داورزن، ششتمد و منطقه وسیع پنج هزار کیلومترمربعی روداب، یک وضعیت استثنایی و راهبردی و ظرفیت بالقوه و قسمتی بالفعل ارزشمند دارد.

وی با اشاره به جمعیت ۶۰۰ هزار نفری سبزوار افزود: گرچه به واسطه مخاطرات و مهاجرت گسترده به دلیل مشکلات اشتغال، جمعیت سبزوار کاهش یافته، در حالی که جمعیت سبزواری‌ها در سراسر ایران به حدود ۱.۵ میلیون نفر می‌رسد.

سبزوار، پیشتاز در حوزه کشاورزی و آبزیان

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت های اقتصادی این شهرستان، بیان کرد: سبزوار همچنین در حوزه کشاورزی به ویژه تولید پسته، مقام اول را داراست به طوری که سال گذشته ۳۰ هزار تن پسته به خارج از کشور صادر شده که این میزان می‌تواند افزایش هم پیدا کند. همچنین، با اینکه سبزوار در حاشیه کویر قرار دارد، با بیش از ۲۰۰۰ چاه موتور و ۱۵۰۰ قنات، در پرورش آبزیان پیشتاز است.

وی افزود: تولید سالانه حدود ۳۰۰۰ تن ماهی سردابی و رشد چشمگیر تولید و صادرات خاویار نشان از پتانسیل بالای این بخش دارد. تولید بیش از ۶۰ تن گوشت ماهیان خاویاری در مجتمعی که از آب‌شور استفاده می‌کند، نویدبخش توسعه بیشتر این صنعت در منطقه است.

محبی نجم‌آبادی خاطرنشان کرد: کشت و صنعت جوین با بیش از ۱۰ هزار هکتار زمین، یکی از مدرن‌ترین کشت و صنعت‌های کشور محسوب می‌شود و در تولید چغندر قند و اسیدسیتریک باکیفیت بالا(در سطح خاورمیانه) نقش مهمی ایفا می‌کند. تولید الکتروموتور، کابل خودرو، آهک هیدراته، محصولات داروسازی، سیمان و فروکروم از دیگر فعالیت‌های صنعتی مهم در این شهرستان است.

سبزوار در انتظار حل معضل جاده‌های مرگبار و ضعف ارتباطات

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: نیروگاه ابن یمین با ظرفیت ۵۴۶ مگاوات (در حال حاضر ۱۸۳ مگاوات) و در حال توسعه به دو واحد دیگر (گازی و بخار آب) نیز در تأمین انرژی منطقه نقش کلیدی دارد.

وی با بیان اینکه با وجود این ظرفیت‌ها همچنان چالش‌هایی نیز سبزوار را تهدید می‌کند، بیان کرد: هرچند مهم‌ترین چالش، نبود خط ریلی در مسیر مشهد-تهران است اما خوشبختانه، با تخصیص بودجه و آغاز عملیات اجرایی پروژه ۴۷ کیلومتری خط ریلی، به زودی سبزوار به شبکه ریلی سراسری کشور متصل خواهد شد.

نماینده غرب خراسان در مجلس شورای اسلامی، گفت: منطقه ویژه اقتصادی سبزوار با ۱۲۰۰ هکتار زمین آماده و پیگیری برای احداث پالایشگاه، فرصت‌های سرمایه‌گذاری جدیدی را ایجاد می‌کند، هرچند چالش‌هایی در زمینه تأمین زیرساخت‌های برق، گاز و آب وجود دارد.

بهسازی فرودگاه مدرن سبزوار با بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری

محبی نجم‌آبادی، خاطرنشان کرد: فرودگاه سبزوار نیز با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان در سال‌های اخیر مدرن شده و با ارائه پروازهای خارجی(از جمله پروازهای نجف) به عنوان یک فرصت استثنایی برای جذب نیروی متخصص و توسعه اقتصادی منطقه مطرح است.

وی از سبزوار به عنوان شهر دانشگاهی نام برد و اظهار کرد: دانشگاه حکیم سبزواری با بیش از ۳۰۰ عضو هیئت علمی و جذب حدود هزار دانشجوی خارجی(عمدتاً از عراق و افغانستان)، نقش مهمی در توسعه علمی و فرهنگی سبزوار ایفا می‌کند. پردیس علم و فناوری این دانشگاه با ۵ هکتار زمین آماده و ۳۸ شرکت دانش‌بنیان، از فارغ‌التحصیلان با ایده‌های نو حمایت می‌کند.

نماینده مردم سبزوار، با اشاره به دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با قریب بر ۵ هزار نیرو، دانشگاهی معتبر است که معضلات جدی به دنبال دارد. این دانشگاه با وجود بدهی‌های سنگین (حدود هزار میلیارد تومان)، خدمات درمانی ارائه می‌دهد.

وی مطرح کرد: بیمارستان‌ها و مراکز درمانی همچون بیمارستان قمر بنی‌هاشم جوین و یک ال‌دی‌آر مدرن با دستگاه‌های پیشرفته پیرو بحث فرزندآوری(با سرمایه‌گذاری بیش از ۲۰ میلیارد تومان)، ایجاد پیش‌ زمینه سی‌تی اسکن در جغتای و همچنین icu و ccu در جغتای در ارائه خدمات به شهروندان نقش دارند. همچنین، طرح توسعه مراکز جامع سلامت در روستاها و برنامه‌ریزی برای احداث بیمارستان در خوشاب، سلطان‌آباد و داورزن در مسیر بیش از ۲۵ تا ۳۰ میلیون زائرالرضا(ع) نیز در دست اقدام است.

داورزن با ظرفیت‌های تاریخی کثیر

محبی نجم‌آبادی در خصوص اینکه داورزن به عنوان باب الرضا(ع)، سرزمینی است که یادآور انقلابی‌گری‌ها و مجاهدت‌هایی است که خاندان شریعتی برای نظام اسلامی به وجود آوردند، توضیح داد: مرحوم دکتر شریعتی شخصیتی بود که سه مشخصات ویژه‌اش او را از سایر روشن‌فکران جدا می‌کرد؛ از جمله این مشخصات علاقه زیاد او به اهل بیت(ع)، مبارزه سخت او با آمریکا که آمریکا را دموکراسی احمق می‌نامید و برداشت. او از امپریالیسم متفاوت از سایر روشن فکران و دیگر ویژگی او نگاه به درون تلقی می‌شود.

وی اضافه کرد: بنابراین داورزن با شرایط استثنایی و تاریخ کهن، مرکز قیام سربداران از باشتین مطرح می‌شود. آثار تاریخی ارزشمند این شهرستان از جمله آتشکده آذربرزین مهر در روستای مهر(باقی مانده از دوران زرتشت) به شمار می‌رود.

نماینده غرب خراسان در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: مناطق حفاظت شده سبزوار مانند شیر احمد، پتانسیل ایجاد سافاری پارک را تا قسمت کویری رضاآباد دارد و همچنین مدل کویری این منطقه مستعد ایجاد ظرفیت‌های مطلوبی است. زائری که به مشهد می‌آید باید از این چنین ظرفیت‌هایی استفاده کند.

 محبی نجم‌آبادی گفت: سبزوار با وجود ظرفیت‌های قابل توجه، برای دستیابی به توسعه پایدار، نیازمند رفع چالش‌های موجود به ویژه در حوزه اشتغال مولد و زیرساخت‌ها و بهره‌گیری از فرصت‌های موجود در حوزه گردشگری و سرمایه‌گذاری است.

وی با اشاره به چالش‌های موجود این حوزه، بیان کرد: کابل خودرو این شهرستان، بالابر و موتور dc، تولید می‌کند در یک هکتار از ۱۰ هکتار زمین احداث شده و تاکنون هیچ توسعه‌ای پیدا نکرده است. این کارخانه با ۳۵۰ کارگر اکنون به ۴۰۰ کارگر رسیده که با توجه به کار این چنینی که نیاز آینده تلقی می‌شود، توسعه آن ضروری است.

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی در ادامه به آب و فاضلاب این شهرستان اشاره و توضیح داد: طرحی با سرمایه‌گذاری نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان برای تصفیه پساب توحیدشهر در دست اجراست که هدف آن تبدیل این پساب به آب صنعتی است. همچنین، برنامه‌ای برای استفاده بهینه از فاضلاب شهری سبزوار در دست بررسی است.

وضعیت نامناسب راه‌های شریانی و دوطرفه‌ منتهی به سبزوار و تصادفات مرگبار

 محبی نجم‌آبادی معضل جدی دیگر این شهرستان را مربوط به زیرساخت‌های حمل و نقل دانست و ادامه داد: وضعیت نامناسب راه‌های شریانی و دوطرفه‌ای منتهی به سبزوار از جمله مسیرهای تهران-سبزوار، سبزوار-مشهد و مسیرهای منتهی به داورزن، قوچان، اسفراین و روداب باعث بروز تصادفات مرگبار متعدد شده است.

وی افزود: در دو مسیری که طی یک ماه گذشته تصادفات منجر به فوت اتفاق افتاده روزانه، بیش از ۶۰۰ تریلر برای رسیدن به مرز باجگیران از مسیر سبزوار عبور می‌کنند و خطر بروز تصادفات را افزایش می‌دهند.

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با وجود پیشرفت‌های قبلی در برخی از این مسیرها، کمبود بودجه و موانع اداری، تکمیل پروژه‌های توسعه راه‌ها را با مشکل مواجه کرده است هرچند توسعه راه‌های شهرستان در دستور کار قرار دارد و امیدواریم با کمک استاندار این مسئله حل شود.

سبزوار در انتظار حل معضل جاده‌های مرگبار و ضعف ارتباطات

 وی با اشاره به اینکه مسیر سبزوار به بردسکن بسیار غم‌انگیز است و تاکنون حوادث منجر به فوت بسیاری در این مسیر اتفاق افتاده است، بیان کرد: در خصوص ایجاد زیرساخت‌های راه‌های روستایی، حدود ۷.۵ میلیارد تومان و برای تأمین زیرساخت بزرگراه‌ها و آزادراه‌های ویژه‌ای مانند حرم تا حرم، ۱۰۰ میلیارد تومان نیاز است که این عددهای بزرگ متأسفانه کار را برای ما سخت کرده اما قطعاً راه‌حل‌هایی وجود دارد.

محبی نجم‌آبادی تصریح کرد: استفاده از زیرساخت‌های محلی و نیروهای نظامی که بر اساس قانون اساسی در دوران صلح می‌توانند کمک ‌کننده باشند. ظرفیت گروه مهندسی سلمان سبزوار در قسمت‌هایی از پیرامون مشهد جاده‌سازی می‌کنند. این گروه مهندسی ۱۴ سال در سیستان و بلوچستان هستند و متأسفانه ما در عقب‌ماندگی جاده‌ای از سیستان و بلوچستان هم عقب افتاده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: درخواست ما بازگشت بخشی از ظرفیت گروه مهندسی سلمان سپاه پاسداران به سبزوار برای مشارکت در پروژه‌های عمرانی و زیرساختی، به ویژه در مناطق محروم مانند روداب و بخش مرکزی است.

نماینده غرب خراسان در مجلس شورای اسلامی با توجه به حوزه ارتباطات ضعیف خراسان رضوی در سنوات اخیر، گفت: با کمک دولت قبل و حمایت استاندار خراسان رضوی پیشین با اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار، پروژه بهبود پهنای باند اینترنت در خراسان رضوی در حال اجراست و بیش از ۶۰ درصد پیشرفت داشته است.

وی ادامه داد: با وجود پیشرفت در طرح افزایش پهنای باند، مشکلات ارتباطی همچون قطعی‌های مکرر و ضعف آنتن‌دهی تلفن همراه همچنان پابرجاست. خوشبختانه این پیگیری‌ها نتیجه داد و با مرحله سؤال از وزیر اتفاقات خوبی رقم خورد.

محبی نجم‌آبادی توضیح داد: صدور مجوزهای زیست‌محیطی مانند ماهی تیلاپیا برای برخی پروژه‌ها در شهرستان‌های فاقد رودخانه انجام شد. پرورش گونه‌ای جدید ماهی تیلاپیا با کمترین میزان مرگ و میر و بازده اقتصادی بالا، گامی مهم در توسعه آبزی‌پروری محسوب می‌شود. این گونه، خطری برای سایر آبزیان ندارد. علاوه بر این، خدمات حوزه بهداشت و درمان نیز در مجموعه استان پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است.

خوشاب و جوین مهد حوزه کشاورزی و کشت صنعت

نماینده مردم سبزوار با اشاره به اینکه منطقه خوشاب به عنوان سرزمین کاریزهای کهن، از ظرفیت استثنایی در حوزه کشاورزی برخوردار است، افزود: منطقه جوین نیز از پتانسیل بالایی در حوزه کشاورزی و کشت صنعت برخوردار است. کارشناسان کمیسیون کشاورزی، این منطقه را یکی از حاصلخیزترین مناطق کشاورزی کشور اعلام کرده‌اند. این منطقه از دیرباز مورد توجه بوده و حتی پیش از انقلاب، به عنوان یکی از دشت‌های حاصلخیز ایران شناخته می‌شد.

وی افزود: ساخت ۱۴ کیلومتر جاده با عرض ۳۵ متر، این منطقه را از بن‌بست خارج کرده است. این پروژه با هزینه‌ای بالغ‌بر ۵۰۰ میلیارد تومان و با تلاش دولت شهید ابراهیم رئیسی به اتمام رسیده است.

محبی نجم‌آبادی اظهار کرد: عملیات اکتشاف معادن در استان با استفاده از فناوری پیشرفته تصویربرداری هوایی (اسکن ۸۸ هزار کیلومتر خطی تا عمق ۲۰۰-۳۰۰ متری) در حال انجام است. در منطقه جغتای، کشف معدن مس در مراحل پایانی خود قرار دارد.

 نماینده غرب خراسان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: کشف معدن تیتانیوم در روداب با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی (۴۰۰ میلیارد تومان) و استحصال کنسانتره تیتانیوم، تحولی در اقتصاد منطقه ایجاد کرده است. همچنین، اکتشاف معادن کرومیت، منگنز، سیلیس و طلا در مناطق مختلف از جمله جغتای و روستاهای اطراف، فرصت‌های سرمایه‌گذاری جدیدی را فراهم آورده است.

وی تصریح کرد: در حوزه نفت، پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه ایمنی و پدافند غیرعامل در منطقه نفتی سبزوار صورت گرفته است. ساختمان ستادی جدید با مساحت چهار هزار متر مربع (هزینه بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان) در مراحل پایانی ساخت قرار دارد. ایجاد دو ناحیه جدید در بردسکن و جوین و جغتای، پوشش منطقه وسیعی از خراسان رضوی (از اسفراین تا کاشمر و...) در حوزه پخش فرآورده‌های نفتی را میسر کرده است.

محبی نجم‌آبادی با بیان اینکه دانشکده نفت دانشگاه حکیم سبزوار نیز با حضور اساتید برجسته، در حال فعالیت است، گفت: امید است با حمایت معاونت پارلمانی وزارت نفت، اعتبارات لازم برای حل مسائل حوزه نفت دانشگاه تأمین شود.

تبدیل زندان‌ها به کارگاه‌های تولیدی

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی در خصوص اینکه یکی از چالش‌های مهم استان، وضعیت نامناسب زندان‌ها است، خاطرنشان کرد: ازدحام جمعیت زندانیان در زندان‌های کوچک، باعث بروز مشکلات عدیده‌ای شده است. پیشنهاد ایجاد زندان‌های بزرگ‌تر در خارج از شهر با امکانات مناسب و تبدیل آن‌ها به کارگاه‌های تولیدی، به منظور حمایت از خانواده‌های زندانیان و تأمین معیشت آن‌ها، مطرح است.

وی ادامه داد: این طرح می‌تواند هم به اصلاح زندانیان و هم بهبود وضعیت اقتصادی خانواده‌های آن‌ها کمک کند. این طرح با مالیات صفر برای سرمایه‌گذاران در داخل زندان همراه خواهد بود. همچنین، اختلافات فرهنگی در برخورد با زندانیان در مقایسه با سیستم‌های زندان‌های غربی، مانند قطع ارتباط با خانواده، مورد تأکید قرار می‌گیرد. حل مشکلات مربوط به زمین اوقافی برای ساخت زندان زنان در استان، از دیگر موضوعات است.

سبزوار در انتظار حل معضل جاده‌های مرگبار و ضعف ارتباطات

محبی نجم‌آبادی، در خصوص اینکه در حوزه برق سبزوار، نیروگاه ابن یمین یا داورزن ۵۴۶ مگاواتی نیاز به تسریع در بهره‌برداری دارد، گفت: همچنین، پیشرفت ۹۰ درصدی پست فوق توزیع شهرک صنعتی و آماده‌سازی پست‌های برق برای نهضت ملی مسکن گزارش شده است. واگذاری زمین رایگان به مردم در روستاها در چارچوب قانون نهضت ملی مسکن، در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه داد: ساماندهی وضعیت خوش‌نشینان در روستاها و تعیین تکلیف وضعیت کسانی که به طور دائمی در روستاها ساکن هستند، از دیگر مسائل مطرح شده است. با باغ و ویلاهای فراوانی مواجه هستیم که ساخته شده و نیازمند زیرساخت‌ها و ساماندهی هستند.

محبی نجم‌آبادی با توجه مشکلات حوزه آب، گفت: ۴۰ درصد حادثه و پرتی آب در شبکه‌های آبیاری، به دلیل فرسودگی و آسیب دیدگی شبکه‌های فلزی (بیش از ۲۰۰ کیلومتر)، از مشکلات اساسی استان است. ضرورت تجدید نظر در سیاست‌های کلی مدیریت آب و جداسازی آب آشامیدنی از آب‌های کشاورزی، برای استفاده بهینه از منابع آبی، مورد تأکید قرار است. همچنین، تسریع در پروژه استفاده از آب دریای عمان و خلیج‌فارس، ضرورت دارد.

بحران جدی کم‌آبی و نقص در زیرساخت‌ها

نماینده غرب خراسان در مجلس شورای اسلامی، اجرای طرح‌های آبخوان‌داری و آبخیزداری را برای بخش کشاورزی و منابع آبی خراسان رضوی، بسیار حائز اهمیت دانست و ادامه داد: تخصیص بسیار اندک و گاه صفر آب، از بحران جدی کم‌آبی و نقص در زیرساخت‌ها لحاظ می‌شود. احداث بندهای خاکی برای تغذیه قنوات و بهبود وضعیت کشاورزان، از جمله موضوعات ضروری است.

وی با اشاره به فناوری‌های مدرن، خاطرنشان کرد: ایجاد مراکز رشد و پردیس‌های علم و فناوری، به منظور تبدیل ایده‌ها به صنعت و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری از دیگر فناوری‌های مدرن است. اختصاص ۵۰ هکتار زمین برای پردیس علم و فناوری در دانشگاه حکیم سبزواری که ۵ هکتار آن آماده شده است، به عنوان نمونه‌ای از اقدامات انجام‌شده در این زمینه مطرح می‌شود.

محبی نجم‌آبادی، با اشاره به بحران حاشیه‌نشینی در سبزوار، اظهار کرد: حاشیه‌نشینی در این شهرستان با افزودن روستاهای کلاته سیفر، قلعه نو و صالح‌آباد به مجموعه شهری منجر به توقف ساخت‌وسازهای غیرمجاز شد اما زمین‌های اطراف این مناطق به عنوان نهضت ملی مسکن برای اینکه تکمیل شوند به صاحبانشان واگذار خواهد شد. همچنین ساخت کمربندی شهید سلیمانی نیز باعث توقف ساخت‌وسازهای غیرمجاز در منطقه شده است.

وی در خصوص استان شدن غرب خراسان، افزود: چون استان‌های جدید در سال‌های اخیر وجود نداشته است، دولت‌ها به دلیل مسائل امنیتی به این موضوع ورود پیدا نکرده‌اند.

وی با بیان اینکه غرب خراسان رضوی و شهرستان‌های پیرامونی آن، ظرفیت استان شدن را دارد، گفت: اکنون ما سبزوار را یک شبه استان می‌دانیم و معتقدیم از نظر تاریخی ظرفیت‌های کثیری دارد.

نماینده مردم سبزوار در پایان گفت: نهایی شدن ماده ۵۶ در خصوص شبکه ریلی و انعقاد بیش از ۵۸ قرارداد برای پروژه‌های عمرانی و پیشرفت قابل توجه در ساخت جاده‌ها صورت گرفته است. همچنین، بهسازی مسیر و آسفالت سبزوار به اسفراین در دستور کار قرار دارد و بخشی از آن آسفالت شده است.

انتهای پیام