شناسهٔ خبر: 70660634 - سرویس اجتماعی
منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

جمعیت این استان در برخی ایام دو برابر می‌شود/ توضیحات استاندار

استاندار گیلان گفت: تالاب انزلی زمانی عمقی بیش از ۱۰ متر داشت و امروز در بسیاری از نقاط، عمق آن به کمتر از نیم متر و ۲۰ سانتیمتر رسیده و در بسیاری از نقاط نیز کاملا خشک شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرآنلاین،«دریاچه ارومیه و تالاب انزلی با هم متفاوت هستند؛ دریاچه ارومیه به دلیل نرسیدن آب خشک شد. به تالاب انزلی آب وارد می‌شود، اما به دلیل وجود رسوب در تالاب آب به سمت دریا می‌رود. ماندگاری آب در تالاب انزلی ناچیز است.»

ایلنا در خبری نوشت: استاندار گیلان گفت: تالاب انزلی زمانی عمقی بیش از ۱۰ متر داشت و امروز در بسیاری از نقاط، عمق آن به کمتر از نیم متر و ۲۰ سانتیمتر رسیده و در بسیاری از نقاط نیز کاملا خشک شده است. 

«هادی حق‌شناس» استاندار گیلان در تشریح اظهارنظر خود مبنی بر غیرقابل سکونت شدن رشت و انزلی تا سه سال آینده گفت: عدد سه نمادین است، بحث اصلی این است که فاضلاب‌های انسانی، فاضلاب بخش کشاورزی و پساب شهر صنعتی از شهرها و روستاهای رشت، انزلی، صومعه‌سرا، ماسال، فومن، شفت و… به همراه فاضلاب تعداد قابل توجهی از روستاهای دیگر از طریق رودخانه‌هایی مثل زرجوب و گوهر رود به سمت تالاب انزلی می‌روند. 

جمعیت گیلان در برخی ایام ۲ برابر می‌شود

وی ادامه داد: وقتی گردشگر یا مهاجر به استان وارد می‌شود و یا به هر دلیلی بنا است، جمعیت استان در برخی از مقاطع ۲ برابر شود، باید امکانات آن نیز بیاید و اگر این امکانات به ما داده نشود، طبیعی است که دچار مشکل شویم. 

حق‌شناس بلندمرتبه‌سازی را برای آب و هوای گیلان بدون ضرر دانست و گفت: اینجا مانند تهران نیست؛ تهران سه چهار دره دارد که بلندمرتبه ساختن در مسیر این دره‌ها ایجاد مشکل می‌کند، اما گیلان در کنار ساحل قرار دارد و شهرهای ساحلی با بلندمرتبه‌سازی مشکلی ندارند.

وی ادامه داد: این مربوط به یکی دو سال گذشته نیست؛ شاید ده‌ها سال است که این اتفاق در حال رخ دادن است. متأسفانه در گیلان، طرح‌های آب و فاضلاب و تصفیه خانه‌های صنعتی و خانگی اجرا نشده و یا درست‌تر این است که بگوییم نیمه‌کاره مانده است. 

حق‌شناس توضیح داد: البته این‌گونه نیست که طرح‌های تصفیه آب و فاضلاب وجود نداشته باشد، طرح‌ها وجود دارند، برای مثال طرح تصفیه فاضلاب رشت و انزلی پیمانکار دارد، اما میان منابعی که تخصیص داده می‌شود با اعتبار مورد نیاز فاصله از زمین تا آسمان است. به طور مثال در سال جاری مجموع اعتبارات فاضلاب رشت و انزلی، هم برای احداث و تکمیل شبکه و هم احداث و تکمیل تصفیه‌خانه‌ها حدود ۵۰۰ میلیارد تومان بوده، اما به جرأت می‌توان گفت اعتبار مورد نیاز شاید به بالای۲۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد. 

رسوب در تالاب انزلی مدام در حال افزایش است

وی افزود: تازه اگر هم با این شیوه جلو برویم مشکل حل نخواهد شد، زیرا رسوب در تالاب مدام در حال افزایش است. تالاب انزلی زمانی عمقی بیش از ۱۰ متر داشت و امروز در بسیاری از نقاط، عمق آن به کمتر از نیم متر و بیست سانتیمتر رسیده و در بسیاری از نقاط کاملا خشک شده است. این مسائل است که نگرانی به بار می‌آورد و این سه سال که گفتم بر اساس تجربه‌ای است که در سنوات گذشته اتفاق افتاده است. 

ماندگاری آب در تالاب انزلی ناچیز است

وی علت خشک شدن تالاب انزلی را اینگونه تشریح کرد: دریاچه ارومیه و تالاب انزلی با هم متفاوت هستند؛ دریاچه ارومیه به دلیل نرسیدن آب خشک شد. به تالاب انزلی آب وارد می‌شود، اما به دلیل وجود رسوب در تالاب آب به سمت دریا می‌رود. ماندگاری آب در تالاب انزلی ناچیز است. 

استاندار گیلان راه‌حل مشکل را اینگونه بیان کرد: راه اصلی این است که پساب صنعتی تصفیه شود، تصفیه‌خانه شهرک صنعتی رشت تکمیل گردد و طرح تصفیه‌خانه‌ها در رشت، انزلی، صومعه‌سرا، ماسال، فومن، رضوانشهر و شفت اجرا شود. 

زباله، مسئله گیلان است

حق‌شناس در ادامه به مشکل زباله‌های شهری نیز پرداخت و گفت: ما دو نوع زباله داریم؛ نخست زباله انسانی -که همان پساب انسان، صنعت و بخش کشاورزی است- و دیگری زباله خانگی است که مبحثی جداگانه است. آلودگی ناشی از زباله‌های خانگی نیز فراوان است. در هر حالت چه زباله خانگی و چه پساب هر دو مسئله گیلان هستند. 

وی درباره افزایش مهاجرت‌ها به شهرهای شمالی و تبعات آن گفت: اگر دولت هزینه زیرساخت‌ها را بدهد، ما با مهاجرت مشکل نداریم. 

او توضیح داد: ترافیک در رشت آزاردهنده و کلافه‌کننده است و چون آب‌های سطحی بالا است، نمی‌توانیم مترو احداث کنیم، اما می‌توانیم تراموا داشته باشیم. اگر دولت هزینه تراموا را تأمین کند، طرح جامع شهرها را به ما بدهد تا بتوانیم بلندمرتبه‌سازی کنیم، پول دستگاه زباله‌سوز را به ما بدهد و سهمیه آرد مسافرانی را که آخر هفته‌ها به تهران می‌آیند در اختیار ما بگذارد، با مهاجرت مشکلی نداریم.