شناسهٔ خبر: 70647106 - سرویس اقتصادی
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

۲۲ میلیون تن فرآورده نفتی در بندر خلیج‌فارس تخلیه و بارگیری شد

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: ۲۲ میلیون و ۳۲۸ هزار و ۹۹۳ تن کالای نفتی از ابتدای سالجاری تاکنون در بندرنفتی خلیج‌فارس تخلیه و بارگیری شده است.

صاحب‌خبر -

حسین عباس‌نژاد مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: ۲۲ میلیون و ۳۲۸ هزار و ۹۹۳ تن کالای نفتی از ابتدای سالجاری تاکنون در بندرنفتی خلیج‌فارس تخلیه و بارگیری شده است. از این میزان جابه‌جایی، ۱۴ میلیون و ۲۷۲ هزار و ۷۵۰ تن فرآورده‌ نفتی با رویه کاپوتاژ و ۴۶۶ هزار و ۵۶۵ تن قرآورده نفتی با افزایش ۱۳۳ درصد به صورت ترانزیت جابه‌جا شده است.

وی حجم واردات فرآورده‌های نفتی در این مدت را ۷۴۵ هزار و ۲۷۴ تن اعلام کرد و افزود: در مدت یادشده یک‌هزار و ۱۱۶ فروند نفتکش در اسکله‌های تحت نظارت بندرخلیج‌فارس پهلو گرفتند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان خاطرنشان کرد: در مجموع در ۹ ماهه ابتدایی امسال، ۱۴ میلیون و ۵۳۳ هزار تن انواع فرآورده نفتی از اسکله بارکو (تحت نظارت اسنادی و عملیاتی بندر خلیج‌فارس) تخلیه و بارگیری شد که از این میزان ۱۲ میلیون و ۸۰۹ هزار و ۵۰۴ تن فرآورده به صورت کاپوتاژ(حمل‌ونقل ساحلی) و یک میلیون و ۱۴۲هزار و ۲۶۰ تن کالای نفتی صادر و ۵۲۳هزار و ۳۷۲ تن فرآورده نفت کوره، بانکرینگ شده است.

«بندر نفتی خلیج‌فارس» در منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی با ۱۰ پست اسکله نفتی با ظرفیت آبخور ۷,۵ متر و قابلیت پهلودهی شناورهایی با تناژ ۱۰ هزارتن در منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی واقع شده است؛ در این بندر نفتی انواع فرآورده‌های نفتی شامل بنزین، نفت گاز، نفت کوره، قیر، نفت سفید، فورفورال و انواع روغن جابه‌جا می‌شود.

«ترانزیت» به حمل و نقل محموله‌های کالایی مختلف بین دو کشور در مدل بین المللی و جابه‌جایی بین دو گمرک یک کشور، در مدل داخلی گفته می‌شود و حمل کالا از یک نقطه به نقطه دیگر در داخل کشور از راه دریا و رودخانه‌های مرزی را «کاپوتاژ یا کران بری» می‌گویند. ریشه کلمه «کاپوتاژ» فرانسوی است و معنای لغوی آن جابجایی از بندری به بندر دیگر است.

در ابتدا اصطلاح کاپوتاژ مختص به حمل و نقل کالا یا مسافر در داخل کشور، از طریق دریا بود؛ اما مدتی است که تعریف کاپوتاژ به حمل و نقل کالا یا مسافر از طریق هوایی، ریلی و جاده‌ای تعمیم داده شده است.

سوخت رسانی دریایی بانکرینگ (Bunkering) - (اصطلاحی است که برای عملیات سوخت رسانی به کشتی ها و سایر شناورها در دریا بکار می رود.)