شناسهٔ خبر: 70623397 - سرویس علمی-فناوری
منبع: ایمنا | لینک خبر

مقارنه ماه و سیاره زحل را رصد کنید

ماه و سیاره زحل پانزدهم دی در یک راستا قرار می‌گیرند، این پدیده با چشم غیرمسلح قابل رصد است.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ماه و سیاره زحل شنبه -پانزدهم دی- در یک راستا قرار می‌گیرند، به‌طوری که ماه پنج‌روزه از زاویه ۴۰ دقیقه‌ای شمال سیاره زحل عبور می‌کند؛ این دو جرم آسمانی حوالی ساعت ۱۷:۴۶ به میزان ۴۳ درجه بالاتر از افق جنوب غربی شما واقع می‏‌شوند و ساعت ۲۱:۵۳ نیز از دسترس خارج می‏‌شوند.

ماه در قدر منفی ۱۱.۳ و سیاره زحل در قدر ۰.۹ هر دو در صورت فلکی دلو قرار دارند، این دو جرم به‌اندازه‌ای به یکدیگر نزدیک هستند که در میدان دید تلسکوپ قرار می‌گیرند، البته با چشم غیرمسلح یا دوربین دوچشمی قابل مشاهده خواهند بود.

زمین در حضیض خورشیدی

شنبه، پانزدهم دی، مدار سالانه زمین به دور منظومه شمسی، آن را به نزدیک‌ترین نقطه خود به خورشید در فاصله ۰.۹۸۳۳ واحد نجومی خواهد برد، فاصله زمین از خورشید در طول سال حدود سه درصد تغییر می‌کند، زیرا مدار آن کمی بیضی‌شکل است و مسیری بیضوی را طی می‌کند، با این وجود، این تغییرات در عمل به‌نسبت اندک است، زیرا مدار زمین تقریباً دایره‌ای است.

زمین هر سال یک دور کامل به دور این مدار بیضی شکل می‌چرخد، بنابراین هر سال تقریباً در همان روز در نزدیک‌ترین فاصله از خورشید قرار می‌گیرد، در سال جاری این تاریخ شنبه، پانزدهم دی است؛ این لحظه‌ای است که خورشید در آسمان بزرگ‌تر از هر زمان دیگری ظاهر می‌شود و زمین بیشترین تابش را از آن دریافت می‌کند.

نزدیک شدن ماه و سیاره زحل به یکدیگر

ماه و سیاره زحل شنبه، پانزدهم دی به یکدیگر نزدیک می‌‏شوند و فقط در فاصله ۳۶.۳ دقیقه قوسی از یکدیگر قرار خواهند داشت، ماه پنج‌روزه در بعضی از نقاط جهان از مقابل سیاره زحل عبور می‌کند و یک غیبت ماه ایجاد می‌کند.

این پدیده از اصفهان از ساعت ۱۷:۴۶ تا ۲۱:۵۳ قابل رصد است، به‌طوری‌که ماه و سیاره زحل ساعت ۱۷:۴۶ حدود ۴۳ درجه بالاتر از افق جنوب غربی شما واقع می‏‌شوند و ساعت ۲۱:۵۳ نیز از دسترس خارج می‌‏شوند؛ ماه در قدر منفی ۱۱.۳ و سیاره زحل در قدر ۰.۹ هر دو در صورت فلکی دلو قرار دارند، این دو جرم به اندازه‌ای به یکدیگر نزدیک هستند که در میدان دید تلسکوپ قرار می‌گیرند، البته با چشم غیرمسلح یا دوربین دوچشمی قابل مشاهده خواهند بود.

غیبت قمری زحل

ماه شنبه، پانزدهم دی از مقابل سیاره زحل عبور می‌کند و اختفای ماه ایجاد می‏‌شود که از کشورها و مناطقی از اروپا، آفریقا، غرب روسیه و شرق گرینلند قابل مشاهده است، اما این پدیده از اصفهان قابل رصد نیست.

اختفای ماه فقط از بخش کوچکی از سطح زمین قابل مشاهده است و از آنجا که ماه بسیار نزدیک‌تر از دیگر اجرام آسمانی به زمین است، موقعیت دقیق آن در آسمان با توجه به موقعیت دقیق شما در زمین به دلیل اختلاف منظر آن متفاوت است، موقعیت ماه از دو نقطه در دو طرف زمین تا دو درجه متفاوت است.