شناسهٔ خبر: 70623216 - سرویس علمی-فناوری
منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

خودروهای برقی واقعا خطرناک هستند؟

با پیشرفت فناوری، سوالات زیادی درباره قابلیت اطمینان فناوری مطرح می‌شود؛ شک و تردیدهایی که امروزه درباره خودروهای برقی وجود دارد، ‌ ناشی از همین پیشرفت سریع است.

صاحب‌خبر -

امیرمسعود عابدین: هر زمان که فناوری جدیدی توسعه می‌یابد، مردم با شک و تردید به آن نگاه می‌کنند. آیا ایمن است؟ آیا می‌توانم به آن اعتماد کنم؟ صحنه‌های آتش گرفتن و انفجار خودروهای برقی نیز به این تردید می‌افزاید. اما واقعیت چیست؟

خودروهای برقی واقعا خطرناک هستند؟

براساس گزارش elitebmw، در زندگی واقعی، خودروهای برقی خطرناک نیستند. در واقع این نوع خودروها به اندازه خودروهای بنزینی مطمئن هستند؛ در غیر این صورت، فروش یا رانندگی با آنها در جاده قانونی نخواهد بود. تعدادی سیستم برای اطمینان از ایمنی خودروهای برقی نیز نصب شده است. به عنوان مثال، در صورت تصادف، جریان برق باتری بلافاصله قطع می‌شود، بنابراین هیچ خطری مانند برق گرفتگی برای سرنشینان یا خدمات اضطراری وجود ندارد. حتی کارگران اورژانس نیز برای برخورد با این فناوری‌های جدید باید آموزش ببینند تا بدانند چه کاری انجام دهند.

خودروهای برقی واقعا خطرناک هستند؟

در زندگی روزمره، خودروهای برقی در سرعت‌های پایین نسبت به خودروهای بنزینی بی‌صداتر هستند. این امر، آلودگی صوتی را در شهرها به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. برای اطمینان از اینکه عابران پیاده صدای خودروهای برقی را می‌شنوند، آن‌ها در سرعت‌های کمتر از ۱۶ کیلومتر بر ساعت صدایی مصنوعی تولید می‌کنند. برای مثال بی‌ام‌و i۳ این صدای مصنوعی را تا سرعت ۳۲ کیلومتر بر ساعت تولید می‌کند و با شتاب گرفتن خودرو، این صدا قطع می‌شود. در واقع هنگامی که خودروهای برقی با سرعت‌های بالاتر حرکت می‌کنند، صدای ایجاد شده توسط لاستیک‌ها روی آسفالت برای عابران پیاده به اندازه کافی بلند است که بتوانند بشنوند.

برخلاف باور بسیاری از مردم، مطالعات جهانی نشان می‌دهند که خطر آتش گرفتن خودروهای برقی بسیار کمتر از خودروهای احتراق داخلی است. آژانس بین‌المللی انرژی گزارش می‌دهد که اکنون ۴۰ میلیون خودروی برقی در سراسر جهان در جاده‌ها وجود دارد. از سال ۲۰۱۰ تا ژوئن ۲۰۲۴، EV FireSafe حدود ۵۱۱ آتش‌سوزی باتری تأیید شده خودروهای برقی را در سراسر جهان ثبت کرده است.

البته ذکر این نکته را واجب می‌دانیم که با آموزش ندیدن و به‌ کار نگرفتن تکنسین‌ها و متخصصین خودروهای برقی، ‌ طبیعتا با چیزی بسیار خطرناک مواجه هستید؛ قبل از واردات و حضور خودروهای برقی در کشورمان، باید فرهنگ استفاده درست از این خودروها رواج یابد تا با اتفاقات تلخی مواجه نشویم.

۵۸۳۲۲

خودروهای برقی واقعا خطرناک هستند؟ خودروهای برقی واقعا خطرناک هستند؟