شناسهٔ خبر: 70615662 - سرویس اقتصادی
منبع: جوان | لینک خبر

روند صعودی قیمت نفت قوت گرفت

قیمت نفت پس از اینکه شب گذشته، بالاترین رکورد بیش از دو ماه اخیر را شکست، در معاملات روز جمعه بازار آسیا با امیدواری سرمایه گذاران به افزایش سیاستهای حمایتی دولتهای سراسر جهان، به روند صعودی خود ادامه داد.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: بهای معاملات نفت برنت با ۲۲ سنت معادل ۰.۳ درصد افزایش، به ۷۶ دلار و ۱۵ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۵ سنت معادل ۰.۳ درصد افزایش، در ۷۳ دلار و ۳۸ سنت در هر بشکه ایستاد.

به گزارش برنا به نقل از شانا، با بازگشت معامله گران از تعطیلات و بهبود حجم معاملات، هر دو شاخص در مسیر ثبت دومین رشد هفتگی متوالی قرار دارند.

فعالیت کارخانه‌ای در آسیا، اروپا و آمریکا، سال ۲۰۲۴ را در وضعیت نه چندان مطلوبی به پایان برد، زیرا انتظارات برای سال نو، به دلیل ریسک‌های تجاری فزاینده ناشی از بازگشت دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا و احیای شکننده اقتصاد چین، تیره شده است.

تحلیلگران موسسه «کپیتال اکونومیکس»، روز پنج شنبه، در یادداشتی نوشتند: شاخص مدیران خرید آسیا در دسامبر، یکدست نبود، اما همچنان پیش بینی می‌شود فعالیت بخش تولید و رشد تولید ناخالص داخلی در این منطقه، در کوتاه مدت، ملایم بماند. با ناهموار ماندن مسیر رشد و تورم زیر صفر در اکثر کشورها، تصور می‌کنیم که بانک‌های مرکزی در آسیا، به سیاست تسهیل پولی ادامه دهند.

سرمایه گذاران به نخستین کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا در سال جاری، برای حمایت از اقتصاد، چشم دوخته اند و از سوی دیگر، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، وعده داده است سیاست‌های پیشگیرانه بیشتری برای حمایت از رشد اقتصادی اجرا شوند.

الکس هودس، تحلیلگر شرکت استون ایکس، اظهار کرد: از آنجایی که روند اقتصادی چین، نقش مهمی را در سال ۲۰۲۵ ایفا می‌کند، امید‌ها به این بسته شده که تدابیر محرک مالی دولت، مصرف بیشتر را تحریک کرده و رشد تقاضا برای نفت را در ماه‌های آینده تقویت کند.

بازار همچنین منتظر انتشار قیمت فروش نفت از سوی عربستان سعودی است. به گفته معامله گران، با رشد شاخص‌های قیمت خاورمیانه در ماه گذشته، عربستان سعودی ممکن است قیمت فروش نفت برای خریداران آسیایی در فوریه را افزایش دهد که نخستین افزایش در سه ماه گذشته خواهد بود.

در آمریکا که بزرگترین مصرف کننده نفت در جهان است، ذخایر بنزین و سوخت‌های تقطیری در هفته گذشته که تولید پالایشگاهی افزایش یافت، صعود کرد، اما تقاضا برای سوخت به پایینترین رکورد دو ساله رسید. ذخایر نفت خام آمریکا برخلاف پیش بینی تحلیلگران از کاهش ۲.۸ میلیون بشکه ای، کمتر از حد انتظار کاهش داشت و با ۱.۲ میلیون بشکه کاهش، به ۴۱۵.۶ میلیون بشکه رسید.

معامله گران توجه دقیقی به پیش بینی‌های اخیر هواشناسی دارند، زیرا انتظارات برای ورود موج سرما در آمریکا و اروپا در هفته‌های آینده، ممکن است تقاضا برای دیزل را به عنوان جایگزین گاز طبیعی برای گرمایش، تقویت کند.

بر اساس گزارش رویترز، پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد شرکت فیلیپ نووا گفت: سرمایه گذاران همچنین خود را برای مراسم تحلیف ۲۰ ژانویه ترامپ آماده می‌کنند. تعرفه‌های ترامپ علیه چین و تاثیر آنها بر تقاضای جهانی، نقش محوری در قیمت نفت در سال ۲۰۲۵ ایفا خواهد کرد.