شناسهٔ خبر: 70612483 - سرویس بین‌الملل
منبع: صدا و سیما | لینک خبر

پول آمریکایی در سیاست انگلیسی

خانم لیندزی جرمن تحلیلگر سیاسی در انگلیس گفت: مشکل این است که شمار اندکی از افراد بسیار ثروتمند که معادل نیمی از مردم جهان ثروت دارند، از پولشان برای اثرگذاری بر تصمیم‌های سیاسی استفاده می‌کنند.

صاحب‌خبر -

 به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، از لندن، وقتی ایلان ماسک ثروتمند‌ترین فرد جهان در آمریکا با رئیس جنجالی حزب کوچک در انگلیس، اما کاملا همگرابا ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا دیدار می‌کند و وعده بزرگترین کمک مالی به این حزب بر ملا می‌شود باردیگر موضوع ابزار دست شدن احزاب در انگلیس نگرانی‌ها را در این کشور برمی انگیزد.

<div id="video-display-embed-code_11887700"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4421830/11887700?width=600&height=350"></script></div>

خانم لیندزی جرمن تحلیل گر سیاسی در انگلیس می‌گوید: مشکل این است که شمار اندکی از افراد بسیار ثروتمند که معادل نیمی از مردم جهان ثروت دارند، از پولشان برای اثرگذاری بر تصمیم‌های سیاسی استفاده می‌کنند.

او می‌افزاید: اینان سیاستمداران را ترغیب و دولت‌ها را وادار می‌کنند در جهت منافع این افراد و همفکرانشان گام بردارند نه کشور‌ها و مردمشان. نفوذ پول در سیاست، بسیار خطرناک شده است.

نایجل فاراژ رهبر حزب رفورم انگلیس از احزاب راست افراطی با سیاست‌های ضد مهاجران و مسلمانان، حامی صهیونیسم و حتی همچون الگویش ترامپ، مخالف اتحادیه اروپاست که از پرچمداران جدایی انگلیس از این اتحادیه نیز بود فاراژ همچون ایلان ماسک برای پیروزی ترامپ پر تلاش ظاهر شد.

پیتر گیگان (Peter Geoghegan)، خبرنگار ایرلندی در این باره می‌گوید: آنچه در جریان همه پرسی جدایی از اتحادیه اروپا و پس از آن در بریتانیا دیدیم این است که چگونه با پول، می‌توان قوانین انتخاباتی را نقض کرد. با پول آمریکایی می‌توان سیاست‌ها را در انگلیس کاملا تغییر داد.

با این که نایجل فاراژ هنوز میزان پول دریافتی از ایلان ماسک را اعلام نکرده است، خبر‌های درز کرده در رسانه‌های انگلیس از کمک صد میلیون دلاری ایلان ماسک به رئیس حزب رفورم انگلیس حکایت دارد. کمکی که بالاترین رقم کمک مالی خارجی به یک حزب در تاریخ انگلیس ارزیابی شده است. لرد جانسون ازاعضای مجلس اعیان انگلیس اقدام ایلان ماسک را به عنوان خرید یک حزب سیاسی انگلیسی و خجالت آور برای حزب رفورم انگلیس دانست و کارشناسان نیز بی تفاوتی رسانه‌های انگلیسی را نسبت به این خطر شرم آور دانستند.

استفن کارشناس سیاسی در این باره می‌گوید: این افراد اغلب در شبکه‌های تلوزیونی همچون بی بی سی و اسکای نیوز به جای طرد تبلیغ هم می‌شوند، زیرا بخشی از پول‌های دریافتی صرف رسانه‌ها و اندیشکده‌ها می‌شود تا سیاست‌های کمک کنندگان را پیش برند.

در سال‌های اخیر دریافت پول از اشخاص، شرکت‌ها و دولت‌های خارجی، به نگرانی گسترده جامعه مدنی انگلیس مبدل شده است. آنها معتقدند با فراگیری این روند، احزاب در جوامع غربی بیش از گذشته، به جای نمایندگی از مردم، اهداف و منافع افراد و شرکت‌های حامی مالی خود را تامین می‌کنند که بسیار خطرناک است و می‌تواند خسارات جبران ناپذیری به کشور‌ها و مردمشان وارد کند.

 

اظهارات:

۱ – لیندزی جرمن – تحلیل گر مسائل سیاسی در انگلیس

۲ – پیتر گیگان - خبرنگار ایرلندی

۳ – استفن – کارشناس سیاسی