شناسهٔ خبر: 70589106 - سرویس علمی-فناوری
منبع: برنا | لینک خبر

جنگ سلامتی در تیک‌تاک؛ وقتی اینترنت به جای پزشکان نسخه می‌پیچد

برنا- گروه علمی و فناوری: با گسترش شبکه‌های اجتماعی، اطلاعات نادرست پزشکی به سرعت منتشر می‌شود و بسیاری از بیماران به توصیه‌های اینفلوئنسرها اعتماد کرده و درمان‌های غیرعلمی را جایگزین داروهای معتبر می‌کنند. برنا- گروه علمی و فناوری: با گسترش شبکه‌های اجتماعی، اطلاعات نادرست پزشکی به سرعت منتشر می‌شود و بسیاری از بیماران به توصیه‌های اینفلوئنسرها اعتماد کرده و درمان‌های غیرعلمی را جایگزین داروهای معتبر می‌کنند.

صاحب‌خبر -

افزایش محبوبیت تیک‌تاک منجر به گسترش اطلاعات نادرست پزشکی شده و حالا پزشکان شاهد پیامدهای آن در بخش اورژانس هستند. 

به گزارش گاردین، بیماران زیادی به جای مراجعه به متخصصان، به توصیه‌های اینفلوئنسرها (افراد تاثیرگذار در شبکه‌های اجتماعی)، اعتماد می‌کنند و درمان‌های غیرعلمی را انتخاب می‌کنند. 

در عصر اینترنت و ارتباطات، جستجوی علائم و درمان‌ها برای بیماران و گاهی حتی پزشکان، به یک رویه معمول تبدیل شده است. با این حال، انفجار محبوبیت پادکست‌ها و محتوای ویدیوئی کوتاه مانند تیک‌تاک، میزان اطلاعات نادرست در نتایج جستجو را به سطحی رسانده است که پیش از این هرگز شاهد آن نبوده‌ایم و این مسئله اکنون اثرات ملموسی در مشکلاتی که بیماران در کلینیک‌ها و اورژانس‌ها مطرح می‌کنند، داشته است.

در این راستا یک پزشک مقطع علوم پایه در بیمارستان‌های دانشگاهی بیرمنگام در این خصوص گفت: من در بخش اورژانس بیمارانی را دیده‌ام که از طریق اینترنت و اینفلوئنسرها شنیده‌اند که بیماری‌های هورمونی مانند تیروتوکسیکوز یا دیابت می‌توانند با درمان‌های گیاهی و موضعی درمان شوند، بنابراین تصمیم گرفته‌اند که به جای مصرف دارو‌های معمول، از مکمل‌ها یا درمان‌های جایگزین استفاده کنند.

وی در ادامه افزود: یکی از همکاران من که در درمانگاه عمومی کار می‌کند، بیمارانی را دیده است که پس از دیدن تیک‌تاک از او خواسته‌اند آزمایش خون برای بررسی سطح منیزیم خود انجام دهند، چون فکر می‌کنند منیزیم باعث خستگی می‌شود، تنها برای اینکه متوجه شوند سطح منیزیم آنها نرمال است. این در حالی است که کمبود منیزیم معمولا با علائم عمومی و غیر اختصاصی بروز می‌کند و پزشکان می‌دانند که این کمبود در افراد سالم نادر است.

گسترش اطلاعات نادرست در شبکه‌های اجتماعی مانند تیک‌تاک می‌تواند به انتخاب‌های درمانی نادرست و خطرناک منجر شود. بنابراین، ضروری است که مردم به منابع معتبر پزشکی مراجعه کرده و از مشورت با متخصصان بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/