شناسهٔ خبر: 70578678 - سرویس سیاسی
منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

آنچه که در صحن علنی امروز مجلس گذشت؛

افزایش وظایف شورای عالی استان‌ها / رسایی: چرا قوانین مجلس بعد از تصویب، ابلاغ نمی‌شود؟

نمایندگان مجلس امروز به ادامه بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور می‌پردازند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، جلسه علنی امروز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش به ریاست علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شروع شد که موارد کاری آن به شرح زیر است:

بیشتر بخوانید:

قالیباف: در مقطع فعلی وارد شدن به فرایند استیضاح خلاف منافع مردم است

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور

گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد طرح تنقیح و تدوین قانون جامع سلامت

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه تجارت

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح فهرست تصویب نامه های قانونی نامعتبر دوره فترت

گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران

گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح ساماندهی وضعیت حوزه های انتخابیه و تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی

بررسی تقاضای دوفوریت در مورد لایحه حذف تبصره (۳) ماده (۲۰) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور

وظایف شورای عالی استان‌ها افزایش پیدا کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز چهارشنبه، ماده ۵۵ طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور را تصویب کردند.

طبق این مصوبه، بندهای زیر بعد از بند ۱۰ به ماده ۸۸ (مربوط به وظایف و اختیارات شورای عالی استان‌ها) به قانون الحاق می‌گردد:

۱۱- نظارت بر روند هزینه کرد درآمدهای ناشی از قانون مالیات بر ارزش افزوده و قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها که از طریق سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور بین شهرداری‌ها و دهیاری‌ها توزیع می‌گردد و ارائه هر ۶ ماه یکبار گزارش نظارتی مربوط به این بند به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی

۱۲- نظارت بر عملکرد شوراهای اسلامی استان

۱۳- نظارت بر حسن اجرای تصمیمات شورای عالی استان‌ها

۱۴- تعیین نماینده حین بررسی لوایح مرتبط با برنامه و بودجه و امورات مرتبط با رسالت شوراها جهت حضور و انتقال نظرات شوراهای اسلامی در کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی

تعیین سازوکار نظارت شورای روستا بر دهیار

نمایندگان در جلسه علنی امروز چهارشنبه صحن مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران با تصویب مواد ۴۹ و ۵۰ این طرح به شرح زیر موافقت کردند:

«ماده ۴۹- عبارت زیر به انتهای ماده (۷۷) اضافه می‌شود:
«سازمان امور عشایر ایران موظف است اطلاعات مورد نیاز در خصوص عشایر موجود را جهت برگزاری انتخابات در اختیار وزارت کشور قرار دهد.»

ماده ۵۰- یک تبصره به انتهای ماده (۷۸) قانون الحاق می‌شود:

تبصره- شورای روستا بر اعمال دهیار نظارت داشته و هر یک از اعضا می‌تواند از طریق رئیس شورا به دهیار تذکر کتبی دهد. رئیس شورا متن تذکر را به دهیار ابلاغ خواهد نمود. دهیار مکلف است پاسخ را حداکثر ظرف دو هفته به شورای روستا منعکس نماید.

چنانچه عضو مذکور یا هر یک از اعضای شورا کماکان موضوع مورد تذکر را مرتفع ندانند، می‌توانند موضوع را به صورت سؤال مطرح نمایند که در این صورت رئیس شورا سؤال را کتبا به دهیار ابلاغ خواهد نمود و حداکثر تا ده روز پس از ابلاغ، دهیار موظف به حضور در جلسه عادی یا فوق‌العاده شورا و پاسخ به سؤال می‌باشد.
چنانچه دهیار از حضور استنکاف ورزیده و یا پاسخ، توسط اعضای شورا قانع کننده تشخیص داده نشود، طی جلسه دیگری موضوع مورد بررسی قرار می‌گیرد و شورا می‌تواند مطابق تبصره بند «م» ماده ۷۶ این قانون، دهیار را عزل و فرد جدیدی را انتخاب نماید.»

دریافت هدایای شخصی توسط شهرداران و دهیاران ممنوع است

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز چهارشنبه مجلس در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران، مواد ۵۱ و ۵۴ این قانون را به شرح زیر  تصویب کردند:

ماده ۵۱- تبصره (۴) بند «۱» ماده (۸۰) قانون به عنوان ماده (۸۳) مکرر الحاق و سه جزء به شرح زیر به آن اضافه می‌شود:
 
هـ - غیبت غیرموجه بیش از یک ماه متوالی یا دو ماه متناوب به تشخیص شورای شهر.
و- بیماری بیش از دو ماه با ارایه اسناد پزشکی به تصویب شورای شهر.
ز- محکومیت قطعی به مجازات درجه شش و بالاتر موضوع ماده (۱۹) قانون مجازات اسلامی یا انفصال دایم و موقت از خدمات دولتی و عمومی از سوی مرجع ذیصلاح

ماده ۵۴- ماده ۸۴ قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود:
ماده ۸۴– شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و دبیرخانه‌ کمیسیون‌هایی مانند ماده ۹۹، ماده ۱۰۰ و ماده ۷۷ قانون شهرداری و کمیسیون موضوع ماده ۵ قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران موظفند آرا و مجوزهای تغییر کاربری، پروانه ساخت و پایان کار ساختمان را که به نام مدیران شهرداری، دهیار و اعضای شورای اسلامی شهر و روستا و بستگان سببی و نسبی درجه یک آنان و همچنین کارکنان شهرداری صادر می‌شود. با رعایت قوانین و مقررات به صورت فصلی به صورت عمومی در رسانه‌ها یا پایگاه اطلاع رسانی استانداری، شهرداری و دهیاری منتشر کنند.
 
تبصره- دریافت هرگونه هدایای شخصی توسط شهرداران، دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا ممنوع است. شهرداری‌ها و دهیاری‌های سراسر کشور موظفند هرگونه دریافت و پرداخت نقدی و غیرنقدی به شهردار، دهیار و اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا را به صورت ماهانه در پایگاه اطلاع‌رسانی خود یا دیگر رسانه‌ها منتشر کنند.

براساس گزارش کمیسیون امور داخلی و شوراها درباره طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران، مواد ۵۲ و ۵۳ مراعا ماند.

بیگدلی: در مکتب شهید سلیمانی سرباز مردم خواهیم بود

احمد بیگدلی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای در جلسه علنی امروز چهارشنبه مجلس در تذکری گفت: نسل جوان شهید باکری و همت را ندید اما حاج قاسم سلیمانی، قهرمان بین‌المللی را دید و تجربه کرد.

وی ادامه داد: به فرموده رهبری عزیزمان، حاج قاسم یک فرد نبود بلکه یک مکتب بود. در مکتب و راه حاج قاسم، سرباز رهبر و ملت هستیم و هر جا که نیاز باشد، صدای رسای مردم خواهیم شد. البته با بالا نشینی و پشت میزنشینی این سربازی به دست نمی‌آید.

انتقاد گودرزوند از نمایندگان متقاضی استیضاح وزیر اقتصاد

مهرداد گودرزوند در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تذکری با تاکید بر لزوم رعایت شان مجلس، گفت: عده‌ای که این روزها به دنبال استیضاح وزیر اقتصاد هستند چرا، وقتی ارز ۱۲۰ درصد افزایش پیدا کرد حرف از استیضاح نمی‌زدند؟

وی بیان کرد: امروز اگر ما بخواهیم صرفا به دنبال استیضاح باشیم و کشور را رها کنیم، وضعیت چه خواهد شد؟ من هم به وضعیت اقتصادی کشور اعتراض دارم اما اینکه عده‌ای به دنبال تبلیغات، شو و نمایش هستند و به دنبال اداره کشور نیستند، نگاه خوبی نیست.

رسایی: چرا قوانین مجلس بعد از تصویب، ابلاغ نمی‌شود؟

حجت‌الاسلام حمید رسایی در جلسه علنی امروز، چهارشنبه مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: روز گذشته بنده به رئیس محترم مجلس گفتم چرا قانون (عفاف و حجاب) را ابلاغ نمی‌کنید و شایعه کرده‌اند که شورای عالی امنیت ملی خواستار این موضوع بوده است و آقای قالیباف گفت خود شما می‌گویید شایعه؛ پس شایعه است.

وی با اشاره به پیگیری‌هایش درباره مرجع تاخیر ابلاغ قانون مورد نظرش ادامه داد: آقای نیکزاد، وقتی طرحی پیشنهاد می‌دهیم، در دستور مجلس نمی‌آید و وقتی هم در دستور می‌آید و ما تصویبش می‌کنیم، ابلاغ نمی‌شود، وقتی تلاش می‌کنیم تا ابلاغ شود، بعد از ابلاغ شدن به آن عمل نمی‌شود.

وی ادامه داد: اگر با این شرایط مجلس را تعطیل کنیم، به برق کشور کمک می‌کنیم. قانون در این کشور حرمت دارد یا نه؟ تکلیف ما را معلوم کنید. اگر قرار است قانون تصویب شود اما اجرا نشود و کسی هم نتواند چیزی بگوید این واقعاً چه قدرتی برای ما می‌گذارد؟ قانون که تصویب شد برای همه لازم الاجراست. من اصلاً کار ندارم چه قانونی، بلکه هر قانونی حرمت دارد.

نیکزاد در پاسخ به تذکر رسایی گفت: پیگیری می‌کنیم.

انتهای پیام