شناسهٔ خبر: 70566965 - سرویس اجتماعی
منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

یک دهه گرمای مرگبار در جهان/ گرم‌ترین سال ثبت شده تاکنون

سازمان ملل اعلام کرد جهان یک دهه گرمای مرگبار را پشت سر گذاشت و ۲۰۲۴، رکورد افزایش دمای بی‌سابقه در تمامی این سال‌ها را شکست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرآنلاین، «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد روز گذشته (دوشنبه) یک پیام ویدئویی برای سال نو میلادی منتشر کرد.

بنابر گزارش ایسنا، گوترش نسبت به وضعیتی که آن را «فروپاشی اقلیمی» خواند، احساس بحران شدیدی ابراز کرد. او خطاب به جهانیان تاکید کرد: از این جاده‌ که به سمت خرابی می‌رود باید خارج شد.

او به سال رو به اتمام نگاه کرد و گفت: در طول سال ۲۰۲۴، در میان جنگ‌ها و همچنین نابرابری‌ها و شکاف‌های اجتماعی پرتکرار، امید به سختی یافت می‌شد.

او همچنین خاطرنشان کرد که در ۱۰ سال گذشته، گرمترین ۱۰ سالِ ثبت‌شده اتفاق افتاده است و این وضعیت را فروپاشی اقلیمی در زمان واقعی خواند.

دبیرکل سازمان ملل گفت: ما باید از این جاده که به سمت خرابی می‌رود خارج شویم و زمانی برای از دست دادن نداریم.

گوترش از کشورها خواست تلاش کنند تا با کاهش چشمگیر انتشار گازهای گلخانه‌ای، جهان را در مسیر امن‌تری قرار دهند.

به گزارش «ان اچ کی»، پیام گوترش در حالی منتشر شد که سازمان جهانی هواشناسی نیز روز قبل هشدار داد سال ۲۰۲۴ گرم‌ترین سال ثبت‌شده از زمان جمع‌آوری رکوردها تاکنون خواهد بود.

«سلست سائولو»، دبیر کل سازمان جهانی هواشناسی نیز گفت که هر درجه از گرمایش مهم است و منجر به افزایش حوادث آب و هوایی می‌شود و بحران افزایش دما «تنها بخشی از تصویر» است.

او گفت: امسال شاهد بارش‌های بی سابقه و حوادث مرتبط با سیل و تلفات جانی وحشتناک در بسیاری از کشورها بودیم که باعث ناراحتی جوامع در هر قاره‌ای شد.

وی افزود: طوفان های استوایی باعث تلفات انسانی و خسارات اقتصادی وحشتناکی شد که اخیراً در بخش «مایوت» فرانسه در اقیانوس هند رخ داد. گرمای شدید ده‌ها کشور را تحت تاثیر قرار داد و دمای هوا در مواردی به بالای ۵۰ درجه سانتیگراد رسید و آتش‌سوزی‌ها نیز ویرانی به بار آورد.

به گزارش گاردین، سازمان جهانی هواشناسی به گزارش جدیدی اشاره کرد که نشان می دهد تغییرات آب و هوایی ۲۶ مورد از ۲۹ رویداد شدید آب و هوایی مورد مطالعه توسط World Weather Attribution در سال ۲۰۲۴ را تشدید کرده است که منجر به کشته شدن حداقل ۳۷۰۰ نفر و آواره شدن میلیون ها نفر شد.

سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرد با افزایش دمای جهانی و بدتر شدن رویدادهای گرمای شدید، نیاز روزافزونی برای کشورها و سازمان‌های بین‌المللی برای همکاری با یکدیگر برای مقابله با خطرات شدید گرما احساس می‌شود.

بر اساس یک بررسی سازمان جهانی هواشناسی، با توجه به اینکه ۲۰۲۴ به عنوان گرم‌ترین سال جهان از زمان ثبت داده‌ها برآورد شده است، ۲۱۹ رویداد اقلیمی شدید در سراسر جهان در این سال ثبت شده است. سخنگوی این سازمان می‌گوید که در سال ۲۰۲۴، بارش‌های شدید و سیلاب‌هایی با ابعادی بی‌سابقه رخ داده است.

به رغم تمام این هشدارها و بحران‌های فعلی و پیش‌بینی‌شده،‌ انتظار می‌رود «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، بار دیگر از توافقنامه ۲۰۱۵ پاریس در مورد تغییرات اقلیمی خارج شود و این اقدام، نگرانی‌ها در مورد تأثیر احتمالی گرمایش جهانی را افزایش می‌دهد.

در توافقنامه پاریس در سال ۲۰۱۵ میلادی کشورها توافق کردند که گرمایش زمین را به کمتر از دو درجه محدود کنند.

بنا بر گزارش «مجمع بین‌المللی تغییرات اقلیم (IPCC) سازمان ملل متحد» رسیدن به هدف ۱.۵ درجه افزایش دما برای جلوگیری از اثرات ویرانگر تغییرات اقلیمی ضروری است.

هرچند جهان با وجود همه تلاش‌ها برای مهار گازهای گلخانه‌ای در مسیر رسیدن به میزان افزایش دمای حدود ۲.۵ درجه سانتیگراد تا سال ۲۱۰۰ است. سازمان ملل اعلام کرده است که حفظ حد ۱.۵ درجه سانتیگراد افزایش دما به سرعت در حال ناممکن شدن است.

اخیرا نزدیک به ۲۰۰ کشور جهان در جریان مذاکرات اقلیمی سازمان ملل (کاپ۲۹) در «باکو»، پایتخت جمهوری آذربایجان، بعد از کشیده شدن گفت‌وگوها به وقت اضافی، موفق شده‌اند به توافقی در زمینه تغییرات آب و هوایی دست یابند.

این توافق بعد از آن حاصل شد که اجلاس به دلیل خروج خشمگین برخی از آسیب‌پذیرترین کشورها از محل مذاکرات، در آستانه فروپاشی قرار گرفته بود.

براساس توافق تازه تا سال ۲۰۳۵ سالانه ۳۰۰ میلیارد دلار در اختیار کشورهای در حال توسعه‌ای که در معرض پیامدهای شدید تغییر اقلیم هستند، قرار می‌گیرد.

این درحالیست که کشورهای فقیرتر خواستار یک تریلیون و ۳۰۰ میلیارد دلار کمک برای مقابله با تغییر اقلیم شده بودند.

۲۳۳۲۳۶