شناسهٔ خبر: 70561252 - سرویس سیاسی
منبع: نورنیوز | لینک خبر

اخبار و تحولات سوریه؛

حمله فرانسه به مواضع داعش/جولانی: نمی‌توان با کشور بزرگی مانند ایران قطع ارتباط کرد

خبرگزاری رویترز از حضور تروریست‌های خارجی در ساختار جدید نیروهای مسلح سوریه و احتمال باقی ماندن آنها در این کشور خبر داد.

صاحب‌خبر -

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش المیادین، خبرگزاری رویترز به نقل از ۲ منبع گزارش داد که حاکمان جدید سوریه از عناصر خارجی از جمله اردنی‌ها، ترک‌ها و اویغورها در صفوف نیروهای مسلح این کشور استفاده کردند.

در ادامه این گزارش آمده است که این عناصر و خانواده‌هایشان می‌توانند تابعیت سوری گرفته و در این کشور باقی بمانند.

منابع مذکور اضافه کردند که در میان کسانی که به تازگی در ارتش سوریه ترفیع گرفته‌اند تعدادی از عناصر خارجی مذکور نیز حضور دارند.

۱۳ سال قبل زمانی که بحران داخلی سوریه آغاز شد هزاران عنصر تروریست خارجی به صفوف مخالفان در این کشور پیوستند. آنها گروه‌های تروریستی خود را در سوریه تشکیل دادند و عده‌ای دیگر، به تشکیلات تروریستی مانند داعش و یا هیئت تحریر الشام پیوستند.

انتصاب یک زن دیگر به یک سمت عالی‌رتبه در سوریه

به گزارش خبرگزاری سوریه، دولت موقت جدید این کشور بار دیگر یک مقام مهم را به یک زن، واگذار کرده است. گزارش این منبع حاکی از آن است که محسنه المخیثاوی به عنوان فرماندار استان سویدا در جنوب سوریه منصوب شده است.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، این عضو جامعه دروزی در دانشگاه دمشق تحصیل کرده است و پیش‌تر نیز ریاست یک بانک در استان زادگاه خود، سویدا را بر عهده داشته است.

یکی از فعالان منطقه به خبرگزاری آلمان گفت، محسنه المخیثاوی "از شخصیت‌های برجسته منطقه" در اعتراضات علیه بشار اسد، رئیس‌جمهور پیشین سوریه بوده است.

این سومین بار است که دولت موقت سوریه یک زن را به سمت عالی منصوب می‌کند. طی روزهای اخیر، یک زن به عنوان رئیس بانک مرکزی این کشور و یک زن دیگر نیز به عنوان مدیر دفتر امور زنان، منصوب شدند.

گفت‌وگوی تلفنی رئیس دستگاه دیپلماسی مصر با وزیر خارجه دولت موقت سوریه

«اسعد الشیبانی»، وزیر خارجه دولت موقت سوریه گفت که «بدر عبدالعاطی»، وزیر خارجه مصر تلفنی با او گفت وگو کرده است.

الشیبانی در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که از گفت وگوی تلفنی با بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه مصر خرسند شده است.

وی افزود که عبدالعاطی در این تماس بر اهمیت نقش ۲ کشور در تحقق ثبات و شکوفایی برای منطقه تاکید کرده است.

وزیر خارجه دولت موقت سوریه تصریح کرد که وزیر خارجه مصر گفت که مصر و سوریه، تاریخ مشترک و آینده امیدوارکننده‌ای دارند.

رسانه عبری: طرح تقسیم سوریه به چند منطقه روی میز اسرائیل

یک رسانه عبری زبان فاش کرد، اسرائیل به دنبال آن است که با تقسیم سوریه به چند منطقه، روند توسعه طلبی ترکیه در خاورمیانه را مهار و منافع اسرائیل در منطقه را محقق کند.

روزنامه یدیعوت آحارانوت در گزارشی در این رابطه اعلام کرد، از منظر تل‌آویو، صلح ساختگی شکل گرفته در سوریه جدید که بعد از سرنگونی اسد به وجود آمده بسیار نگران کننده است، اکثر تحلیل‌گران اسرائیلی هم بر این باور هستند که به زودی این کشور به پایگاهی برای تروریست‌ها تبدیل خواهد شد و به تدریج این گوی برفی برای خاورمیانه در حال شکل‌گیری است.

این رسانه معتقد است، محمد الجولانی که هر لحظه شکل عوض می‌کند و از یونیفرم نظامی به تدریج به فردی کت و شلوار و کروات پوش تبدیل شده به دنبال آن است که سکوت شرکای خود را در این قیام بخرد، پس حتی سخنانش در رابطه با جهان و البته در قبال اسرائیل را هم نباید چندان جدی گرفت.

آحارانوت در این رابطه پیشنهاد می‌کند، برای آنکه بتوان سوریه را در کنترل گرفت باید از شکل گیر دولت کرد در سوریه حمایت کرد، باید از آنها چه در بعد نظامی و چه سیاسی حمایت کرد، تصور کن اقلیت کرد سوریه به خاری در چشم اردوغان تبدیل شوند و به دردسری بری او در طول مرزهای شرقی ترکیه تبدیل گردند.

اسرائیل باید از سیاست تاریخی خود دست برداشته و روابط خود را با گروه‌های کرد علنی کند، تل‌آویو باید برای مهار ترکیه از تشکیل خودمختاری کردها در سوریه حمایت کند، بخصوص که روابط عمیقی بین دو طرف وجود دارد.

جزئیاتی از دیدار مسئولان آمریکایی با مقامات دولت موقت سوریه

 سفارت آمریکا در دمشق جزئیاتی از دیدار مسئولان این کشور با مقامات دولت موقت سوریه را منتشر کرد.

به گزارش الجزیره، سفارت آمریکا در دمشق اعلام کرد که مسئولانی از این کشور با مقامات دولت موقت سوریه دیدار داشتند.

سفارت واشنگتن اعلام کرد: مسئولان آمریکایی در دیدار با مسئولان فعلی دمشق درخصوص مساله محافظت از آمریکایی ها در سوریه و اطمینان از سرنوشت آمریکایی ها در این کشور و همچنین درخصوص تداوم مبارزه با گروهک تروریستی داعش در سوریه با مقامات دولت انتقالی سوریه گفت و گو و تبادل نظر کردند.

به گفته سفارت آمریکا در دمشق، مسئولان آمریکایی همچنین در این دیدار مساله مشارکت تمام اقشار سوری در نظام جدید و تضمین روند سیاسی فراگیر را بررسی کردند.

وزیر دفاع دولت انتقالی سوریه تعیین شد

به گزارش خبرگزاری سانا، فرماندهی کل نیروهای مسلح دولت انتقالی سوریه اعلام کرد که «مرهف ابوقصره» به عنوان وزیر دفاع این دولت تعیین شده است.

پیش از این «ابو محمد الجولانی»، فرمانده گروه معارض مسلح هیأت تحریر الشام و فرمانده اداره عملیات نظامی سوریه، مرهف ابوقصره را به عنوان وزیر دفاع دولت انتقالی این دولت تعیین کرده بود.

مرهف ابوقصره معروف به «ابوحسن ۶۰۰» متولد شهر حلفایا در استان حماه و دارای مدرک کارشناسی مهندسی کشاورزی است.

فرانسه: به مواضع داعش در سوریه حمله کردیم

«سباستین لکورنو»، وزیر نیروهای مسلح فرانسه خاطرنشان کرد: روز یکشنبه علیه مواضع تروریست‌های داعش در خاک سوریه حملات هوایی انجام دادیم.

بر اساس گزارش وبگاه النشره، ارتش فرانسه اعلام کرد که ۲ روز قبل حملاتی را علیه مواضع داعش در داخل خاک سوریه انجام داد.

در این راستا منابع مطلع سوری به خبرگزاری بغداد الیوم اعلام کردند که روز یکشنبه یک پهپاد ناشناس «یعقوب الشامی» یکی از سرکرده‌های ارشد داعش را در مرز عراق و سوریه هدف قرار داد.

این در حالی‌ است که پهپادهای ترکیه در ساعات اولیه صبح امروز (سه‌شنبه) در حمله‌ای هوایی گروهی از نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) در اطراف سد «تشرین» واقع در شرق حلب را هدف قرار دادند.

منطقه شرق حلب طی چند روز گذشته شاهد درگیری‌های شدید میان گروه‌های «ارتش ملی سوریه» تحت حمایت ترکیه و نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) در محور سد تشرین بوده که منجر به کشته و زخمی شدن در صفوف دو طرف شده است.

فرانسه پیشتر اعلام کرده بود که از سقوط اسد در سوریه استقبال می‌کند و خواستار انتقال صلح‌آمیز است.

«کنفرانس ملی سوریه» هفته آینده برگزار می‌شود

پس از سقوط دولت «بشار اسد» و روی کار آمدن دولت انتقالی جدید، «کنفرانس ملی سوریه» قرار است در روزهای ۴ و ۵ ژانویه (۱۵ الی ۱۶ دی ماه) در دمشق برگزار شود تا آینده این کشور را مورد بحث و گفت‌وگو قرار دهند.

رسانه‌های خبری متعددی از برگزاری کنفرانس ملی سوریه با تمرکز بر آینده این کشور خبر می‌دهند و ظاهرا قرار است طی این کنفرانس انحلال تمامی گروه‌های مسلح از جمله گروه «هیات تحریرالشام» اعلام شود.

همچنین انتظار می‌رود این کنفرانس یک کمیته تدوین قانون اساسی تشکیل دهد و تشکیل دولت جدید را ظرف یک ماه پیشنهاد دهد. نمایندگانی از گروه‌های جوانان، سازمان‌های زنان، روحانیون و جوامع مدنی قرار است در آن شرکت کنند.

شبکه خبری «الجزیره» گزارش داد یک کمیته مقدماتی برای این کنفرانس ملی تشکیل خواهد شد.

دولت موقت روسیه هنوز بیانیه رسمی درخصوص این کنفرانس منتشر نکرده است.

نوری المالکی: اتفاقات سوریه با مقدمه‌چینی‌هایی همراه بود

رئیس ائتلاف «دولت قانون» عراق درباره شب سقوط سوریه به دست مخالفان مسلح و وضعیت لبنان پس از برقراری آتش‌بس میان حزب‌الله لبنان و رژیم صهیونیستی اظهاراتی مطرح کرد.

«نوری المالکی» رئیس ائتلاف «دولت قانون» عراق در یک گفت‌وگوی تلویزیونی گفت: «آنچه در سوریه اتفاق افتاد، تعجب آور نیست و مقدماتی برای آن وجود داشت». «رژیم صهیونیستی پس از سقوط رژیم بشار اسد تا نزدیکی دمشق پیشروی کرد».

در عین حال المالکی افزود: «ما به تجزیه سوریه کمک نکرده و در امور آن دخالت نمی‌کنیم».

مخالفان مسلح سوری پس از پیشروی‌های خود که ابتدا از حلب آغاز شد و به حماه رسید، روز شنبه هفتم اکتبر از جنوب سوریه حرکت خود را به سمت دمشق آغاز کردند و صبح یکشنبه هشتم دسامبر وارد پایتخت سوریه شده و کنترل آن را به دست گرفته و موجب برکناری «بشار اسد» از قدرت شدند.

پس از برکناری بشار اسد، «محمد البشیر» در اظهاراتی رسما از مکلف شدن به ریاست دولت انتقالی سوریه تا ماه مارس ۲۰۲۵ خبر داد.

به نقل از خبرگزاری بغداد الیوم، او درباره وضعیت لبنان هم گفت: «لبنان پس از آتش بس با رژیم صهیونیستی محاصره خواهد شد».

جنگ گسترده رژیم صهیونیستی علیه لبنان از ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۴ آغاز شد و در ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴، ۲ طرف بر سر آتش بس توافق کردند.

المالکی همچنین گفت: «مسأله فلسطین ضعیف خواهد شد. اردن پس از سقوط اسد در معرض تهدید قرار خواهد گرفت. ترکیه پیشروی خواهد کرد و تهدیدات به امارات، مصر و عربستان سعودی خواهد رسید».

رئیس ائتلاف دولت قانون همچنین وجود توطئه درباره عملیات طوفان الاقصی مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی را که هفت اکتبر ۲۰۲۳ رخ داد، بعید دانست و خاطرنشان کرد: «برای اولین بار در تاریخ به رژیم صهیونیستی توهین شد».

وی ادامه این گفت‌وگو به وضعیت داخلی عراق پرداخت و تأکید کرد: «وحدت ملی و عقلانیت گروه‌های سیاسی همانند سدی محکم و استوار برای حفظ روند سیاسی خواهد بود.» «حزب ممنوعه بعث به نزاع و توطئه دامن خواهد زد که باید (نیروهای بعثی) توسط جامعه و سرویس‌های امنیتی تحت پیگرد قرار بگیرند».

المالکی گفت «کارایی بازجویی و دادگری ممانعت از نفوذ بعثی‌ها در نهادهای دولتی، استمرار در کار مطابق با قانون اساسی و عدم حمله به اهل سنت است.» وی خواستار آشتی با همه شد و گفت:  «ما و جریان صدر از یک مکتب هستیم و باید با آنها به سمت روند ساختن کشور حرکت کنیم. مشارکت جریان صدر یک ضرورت برای روند سیاسی است و ما خط قرمزی در ائتلاف‌ها نداریم. هیچ ائتلافی وجود ندارد و هنوز چارچوب هماهنگی (شیعیان) برای دستیابی به یک لیست واحد در انتخابات آتی به توافق نرسیده است».

وی همچنین تأکید کرد صحبت درباره انحلال سازمان الحشد الشعبی قابل قبول نیست مخصوصا که این سازمان رسمی بوده و زیر نظر فرمانده کل نیروهای مسلح قرار دارد.

الجولانی: سوریه نمی‌تواند با کشور بزرگی مانند ایران قطع ارتباط کند

سرکرده گروه «هیئت تحریر الشام» در اظهاراتی گفت که دولت جدید سوریه نمی‌تواند روابطش را با کشورهای بزرگ از جمله جمهوری اسلامی ایران قطع کند.

«احمد الشرع» معروف به «ابو محمد الجولانی» رهبر گروه «هیئت تحریر الشام» گفت: سوریه نمی‌تواند با کشور بزرگ در منطقه مانند ایران قطع رابطه کند، اما باید روابط دمشق و تهران مبتنی بر اصول دیپلماتیک، احترام متقابل به حاکمیت دو کشور و عدم مداخله در امور داخلی باشد.

الشرع به شبکه العربیه گفت: «معتقدم که نقش ایران در منطقه باید مثبت و قابل درک باشد».

الجولانی با این حال مدعی شد: «مرحله فعلی مستلزم تجدیدنظر ایران در سیاست‌های خود است».

وی همچنین گفت که اداره عملیات نظامی مخالفان مسلح سوریه «وظیفه خود را در قبال مقرهای ایرانی» در این کشور انجام داده است.

سخنگوی رسمی تروریست های حاکم بر سوریه معرفی شد

احمد الشرع رهبر گروه تروریستی تحریرالشام سخنگوی رسمی دولت انتقالی سوریه را منصوب کرد.

به گزارش شبکه روسیا الیوم، دولت موقت سوریه، محمد الفیصل را به عنوان سخنگوی رسمی خود منصوب کرد.

الفیصل که به نام محمد فیصل العکلة نیز شناخته می‌شود، اهل روستای حاس در جنوب ادلب است.

وی در محیطی روستایی متولد شد و به سرعت به یکی از برجسته‌ترین صداهای رسانه‌ای مخالف دولت اسد تبدیل شد.

الفیصل تحصیلات خود را در ادلب گذراند و از ابتدای تظاهرات علیه دولت اسد در سال ۲۰۱۱ در پوشش اعتراضات مردمی و شرایط بشردوستانه در شمال سوریه مشارکت داشت.

وی به عنوان خبرنگار برای شبکه "أورینت" فعالیت کرد و در پوشش نبردها، اعتراضات و وضعیت انسانی شمال سوریه نقش داشت.

پس از بسته شدن دفاتر "أورینت"، الفیصل به کار رسانه‌ای مستقل خود ادامه داد و در جامعه رسانه‌ای سوریه احترام زیادی کسب کرد.

وزیر خارجه مغرب بر حمایت رباط از ملت سوریه تاکید کرد

منابع خبری گزارش دادند که ناصر بوریطه وزیر خارجه مغرب در گفت وگو با وزیر خارجه دولت موقت سوریه بر حمایت رباط از ملت سوریه تاکید کرده است.

به گزارش خبرگزاری سانا، ناصر بوریطه وزیر خارجه مغرب تلفنی با اسعد حسن الشیبانی وزیر خارجه دولت موقت سوریه گفت وگو کرده است.

بوریطه در این تماس تلفنی بر حمایت مغرب از ملت سوریه و یکپارچگی سرزمینی آن و اشتراکات دو کشور تاکید کرده است.

وزیر خارجه مغرب همچنین در این رایزنی تلفنی با الشیبانی بر ضرورت تقویت روابط دو جانبه در راستای منافع مشترک دو ملت تصریح کرده است.

ورود کاروان نظامی جدید آمریکا به سوریه

منابع خبری گزارش دادند که کاروان نظامی جدید آمریکا شامل ۵۵ کامیون از عراق وارد خاک سوریه شده است.

به گزارش ایرنا از مرکز موسوم به دیده بان حقوق بشر سوریه، یک کاروان نظامی آمریکا شامل ۵۵ کامیون حامل تجهیزات نظامی و پشتیبانی روز گذشته (دوشنبه) از گذرگاه مرزی الولید وارد خاک سوریه شده است.

این کاروان حامل سوخت، خودروهای زرهی و صندوق‌های بزرگ سربسته بود که در چارچوب تقویت توانایی نظامی و امنیت پایگاه‌های آمریکا به سوریه ارسال شده است.

کاروان تجهیزاتی آمریکا به پایگاه‌های نظامی در حومه الحسکه و الرقه در شمال شرق سوریه ارسال شده است.

همچنین یک هواپیمای باری آمریکایی حامل تجهیزات نظامی و پشتیبانی و نظامیان آمریکایی نیز در پایگاه خراب الجیر در ریف رمیلان در شمال الحسکه فرود آمده است.

همزمان یک جنگنده آمریکایی نیز در ارتفاع پائین درحال گشت زنی بر فراز این پایگاه بوده است.

گفت وگوی تلفنی فواد حسین و وزیر خارجه دولت موقت سوریه

منابع خبری گزارش دادند که فواد حسین وزیر خارجه عراق در تماسی تلفنی با اسعد حسن الشیبانی وزیرخارجه دولت موقت سوریه گفت وگو کرده است.

به گزارش خبرگزاری عراق (واع)، فواد حسین در این گفت وگو با اشاره به تحرکات اخیر گروه تروریستی داعش در مرزهای دو کشور، بر اهمیت هماهنگی و همکاری برای مقابله با این تهدیدها تاکید کرده است.

وی گفت: حمید الشطری رئیس دستگاه اطلاعاتی عراق در سفر اخیر خود به دمشق، گفت وگوهای مفیدی با طرف سوری داشته است.

الشیبانی نیز در این گفت وگو امنیت عراق را جزء جدایی ناپذیر امنیت سوریه دانست.

وی بر آمادگی کامل طرف سوری برای هماهنگی و همکاری به منظور مقابله با گروه‌های تروریستی و جلوگیری از تهدید امنیت دو کشور تاکید کرد.

«یدیعوت آحارنوت»: نظامیان اسرائیل در سوریه از حملات غافلگیرکننده هراس دارند

رسانه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت» با اشاره به حضور نظامیان ارتش اسرائیل در سوریه، نوشت که این افراد از حملات غافلگیرکننده موشکی و خمپاره ای هراس دارند و می گویند که در صورت کشته شدن، اوضاع به شدت بحرانی خواهد شد.

به گزارش روزنامه رای الیوم، افسران ارتش رژیم صهیونیستی درباره خطرات حضور در سوریه با وجود آرامش کنونی و پیشروی سریع و بدون مقاومت در عمق این کشور هشدار دادند.

رسانه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت» به نقل از این افسران نوشت: حضور در سوریه فایده ای ندارد و فقط بحث زمان مطرح است تا اوضاع خراب شود.

«یوآو زیتون» تحلیلگر امور نظامی این رسانه گفت: پس از یک هفته آرام و بدون درگیری، دو حادثه رخ داد که آخرین حادثه هم نخواهد بود، آن درگیری میان ارتش اسرائیل و تظاهرات کنندگان سوری بود که به حمله ارتش به اراضی خود اعتراض داشتند.

یکی از افسران اسرائیلی نیز به این رسانه گفت که انتظار حمله موشکی غافلگیر کننده یا حمله خمپاره ای به نظامیان صهیونیست وجود دارد.

وی افزود: اگر برخی نظامیان کشته شوند اوضاع به شدت بحرانی خواهد شد. تشریح علت حضور ما در اینجا برای نظامیان سخت است زیرا نه دشمنی هست و نه حمله و نه ماموریت جنگی به درد بخوری.

این افسر صهیونیست اضافه کرد: نظامیان از جنگی شدید در جنوب لبنان علیه حزب الله و پیش از آن در غزه علیه حماس هم اکنون به سوریه آمده اند و تنها کارشان نگاه به کشاورزان سوری است که در زمین های خود مشغول کار هستند، آنها دشمنی پیش روی خود نمی بینند. حضور پر سر و صدای ما در اینجا که با عبور تانکها از روستاها در روز انجام می شود، گروه های مسلح را به اینجا می کشاند.

«یدیعوت آحارنوت» در گزارش خود از قصد گروه های مسلح برای حضور در بلندی های جولان سوریه خبر داده و نوشت: فرماندهان ارتش امیدوار هستند که تحرک دیپلماتیک با بهره برداری از وضع جدید سوریه انجام شود تا روابط دمشق و تل آویو بهبود یابد.


نورنیوز