شناسهٔ خبر: 70560672 - سرویس فرهنگی
منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

راویان پیشرفت به سرچشمه رسید

درقلب کویری استان کرمان،آنجایی‌که خورشید‌سوزان بربهشت‌معدن ایران می‌تابد،غولی خفته که دررگانش مس وطلا جوش‌وخروش دارد‌؛ تماشای این حیرت‌انگیزِ افتخارآفرین، بهانه‌ای بود تا اهالی رسانه، هنرمندان و خبرنگاران در ششمین اردوی روایت پیشرفت از معدن مس سرچشمه رفسنجان به‌عنوان بزرگ‌ترین معدن روباز خاورمیانه بازدید کنند.

صاحب‌خبر -
 
مس سرچشمه نمادی از تلاش، استقامت و ثروت نهفته در دل سرزمین ایران است. این خاک غنی براساس طرح ۳۰ساله جاری، یک‌میلیارد و۵۷۰‌میلیون تن ذخیره مس قابل بهره‌برداری دارد. عملیات حفاری اکتشافی فاز پنجم معدن مس سرچشمه، همزمان با استخراج شروع شده و پیش‌بینی می‌شود ذخیره زمین‌شناختی آن به‌میزان چهارهزار میلیارد تن افزایش یابد. آمارهای رسمی گویای این واقعیت است که معدن مس سرچشمه سهم قابل‌توجهی در تولید ناخالص داخلی دارد و بالغ‌بر ۲۸هزار نفر به‌طور مستقیم و غیرمستقیم در این مجموعه و شرکت ملی مس مشغول به کارند‌ اما ورای اعداد و ارقام، داستانی از غیرت و همت وجود دارد که باید روایت شود. اردوهای راویان پیشرفت، فرصتی مغتنم برای آشنایی اهالی هنر و رسانه با ظرفیت‌ها و دستاوردهای ملی است. مهمانان ششمین اردوی راویان پیشرفت با حضور در این معدن، نه‌تنها با فرآیند استخراج و فرآوری مس آشنا شدند، بلکه با تماشای تلاش شبانه‌روزی مهندسان و کارگران ایرانی، حس غرور و تعلق‌خاطر در وجودشان ریشه دواند. همراهان و راویان این اردو از شگفتانه‌های سفر و جذابیت‌های این تجربه نکاتی را یادآوری کردند که تقدیم می‌شود؛ ضمن آن‌که اهالی هنر و رسانه که در روز پایانی سفرشان به پایتخت مقاومت ایران رفتند، با حضور در گلزار شهدای کرمان به سردار حاج ‌قاسم سلیمانی در آستانه پنجمین سالگرد شهادتش، ادای احترام کردند... 

نوجوانان به سرچشمه بیایند
احمد نجفی، بازیگر و مجری تلویزیون در خصوص تجربه حضور در ششمین اردوی روایت پیشرفت عنوان کرد: دستاوردهای حاصله و اقداماتی که صورت گرفته، حیرت‌آور است. توصیه‌ می‌کنم نوجوانان دبیرستانی و دانشگاهیان به بازدید از معادن و صنایع کشور بیایند تا فقط در کتاب‌ها از پیشرفت‌ها نخوانند. به‌واسطه سفرهای راویان پیشرفت، غرور ملی افزایش پیدا می‌کند. خیلی مهم است که جوانان ما بدانند چه تلاش‌هایی درحال انجام است. من نمی‌دانم چرا بعضی‌ها می‌خواهند مدام منفی‌بافی‌ کنند.  

زیبایی و شکوه همدلی قابل ملاحظه بود
جهانگیر الماسی، بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینما در خصوص تجربه حضور در ششمین اردوی راویان پیشرفت گفت: یکی از مهم‌ترین ابعاد اردوهای راویان پیشرفت مربوط به خودباوری است. هرآنچه در بازدید از مجتمع مس سرچشمه مشاهده می‌شود، زیبایی و شکوه همدلی انسانی و پیشرفت کشور است. جوانان باید از ثروت‌های ملی اطلاعات کافی داشته باشند.  

تحولات، واضح است
رضا بنفشه‌خواه، بازیگر سینما و تلویزیون با بیان این‌که حدود یک دهه قبل به این منطقه آمده بودم و حالا به‌وضوح متوجه تحولات شدم و روشن است که چقدر رشد پیدا کرده است، گفت: اخبار توسعه و پیشرفت در این منطقه را شنیده بودم‌ اما عظمت این تحول حیرت‌آور بود. رسانه‌ملی کار ارزشمندی با این سفرها انجام داده است‌؛ زیرا صرف گفتن از پیشرفت‌ها باورپذیر نیست، ولی وقتی می‌آییم و آنچه دیده‌ایم را بیان می‌کنیم، مردم می‌پذیرند. 

ایران مرز پرگهر است
عباس محبی، پیشکسوت رادیو و تلویزیون با بیان این‌که از کارگران، مهندسان، طراحان و مکتشفان مس سرچشمه به‌‌دلیل همه زحماتی که می‌کشند، کمال تقدیر را دارم، گفت: به ما گفته شد که مکتشفان مس سرچشمه چهارمیلیارد مترمکعب دیگر برای اکتشاف در دستورکارشان دارند و همه این کارها و اقدامات، مایه مباهات است. این را که می‌گویند ایران مرز پرگهر است، حقیقتاً می‌توان در مکان‌هایی چون اینجا دید. این مس برای همه مردم ایران است. سرمایه‌های ملی می‌تواند در امید و انگیزه مردم به زندگی و تلاش برای توسعه کشور مؤثر واقع شود. 
 
دانشجویان با این فضا آشنا شوند 
شهاب اسفندیاری، رئیس دانشگاه صداوسیما و از همراهان و راویان پیشرفت در ششمین اردوی رسانه‌ملی، در خصوص تجربه حضور خود در مجموعه مس سرچشمه گفت: این بازدید فرصت و افق دید روشنی درباره آینده ایجاد کرد. خیل عظیم مهندسان و کارمندانی که در مس سرچشمه کار می‌کنند، قطعا قصه‌های ناگفته دارند که لازم است پژوهشگران و نویسندگان بیایند و با این فضا و آدم‌ها آشنا شوند. یکی از راه‌های نشان دادن پیشرفت‌ها ازطریق همین اردوهای راویان پیشرفت است. لازم است دانشجویان علاوه‌بر اردوی راهیان نور امکان بازدید از مراکز صنعتی و پیشرفت‌های فناوری را نیز داشته باشند. 

وظیفه ما انتشار امید  است
سعید زلفی، گزارشگر شبکه ورزش و شبکه سه سیما، از چهره‌های ورزشی همراه در ششمین اردوی راویان پیشرفت هم بیان کرد: اطلاعات و آمار و ارقامی که شنیدیم، حیرت‌زده‌مان کرد. درست است که در بسیاری موارد از مسئولان انتقاد می‌کنیم و از درد مردم می‌گوییم‌ اما از‌سوی‌دیگر، وظیفه ما انتشار امید در سطح جامعه است. 

ثمره زحمت کارگران در ورزش قابل مشاهده است
پژمان نجات‌پور، تهیه‌کننده و مجری والیبال شبکه تلویزیونی ورزش با بیان این‌که من تابه‌حال از چنین فضاهایی بازدید نداشته‌ام، گفت: برای ما ورزشی‌ها حضور در اردوی راویان پیشرفت موضوع مهم و ارزشمندی است. ازاین‌جهت که ما در لیگ برتر والیبال و در فوتبال، مس رفسنجان را داریم. درواقع، ثمره زحمت کارگران معدن را در والیبال می‌بینیم. 

امکانات صنعتی مس سرچشمه برایم بسیار جالب بود 
نیما دلاوری، مجری ورزشی نیز با اشاره به این‌که شکل و شمایل معدن را در تلویزیون و فیلم‌ها دیده‌ایم‌ اما در اردو از نزدیک تجربه‌اش کردیم، اظهار کرد: حفاری، انفجارها و مسیرها و کل این فرآیندها بسیار جذاب بود.دلاوری تصریح کرد: اینجا مانند یک شهر است که از شهر اصلی حدود نیم ساعت فاصله دارد. عظمت این مجموعه در نزدیکی شهر رفسنجان با این امکانات صنعتی عجیب‌وغریب و دستگاه‌هایی که براساس صحبت افراد و کارگران، سالیان سال است که مورداستفاده‌اند، برایم بسیار جالب بود. 

ورزشکاران می‌توانند بهترین روایتگر باشند
محمد میر، مجری و گزارشگر شبکه ورزش در خصوص تجربه حضور خود در اردوی راویان پیشرفت گفت: بااین‌که قبلا از فولاد مبارکه سپاهان بازدید داشتم و می‌دانستم با فضای شگفت‌انگیزی روبه‌رو خواهم شد، باز هم بازدید از معدن مس سرچشمه برایم تازگی داشت و مانند فیلم‌های تخیلی بود. سوله‌های بزرگ و تکنولوژی عجیب معدن، شبیه فضای خیالی و لوکیشن فیلم بود. ورزشکاران می‌توانند بهترین روایتگران باشند. 

باید دستاوردها را نشان دهیم 
نیما تاجیک، مجری و گزارشگر شبکه ورزش در خصوص بازدید خود از مجموعه مس سرچشمه گفت: اتفاق خوبی در مس سرچشمه و در جریان اردوی راویان پیشرفت رقم خورده است. من واقعا از حضور در این اردو خوشحال شدم و آگاهی و اطلاعات عمومی‌ام بالاتر رفته است. فکر می‌کنم که ما مبلغانی هستیم که باید دستاوردها را نشان دهیم. خودکفایی داستان مهمی است و روایت آن توسط اهالی رسانه ضرورت دارد. 

اقدام مثبت رسانه ملی در نمایش دستاوردها
مصطفی وثوق‌کیا، روزنامه‌نگار و فعال فرهنگی هم ضمن قدردانی از سازمان صداوسیما بابت برگزاری اردوی روایت پیشرفت، اظهار کرد: این اقدام خوب است‌ اما اقدام تکمیلی این است که این فرآیند تبدیل به خروجی شود. یک خروجی مکمل برای سازمان داشته باشد و ارزش‌افزوده آن بیشتر شود.