شناسهٔ خبر: 70558155 - سرویس سیاسی
منبع: ایکنا | لینک خبر

آبشناس تشریح کرد:

راز ماندگاری شهید سلیمانی؛ ایفای نقش سرباز وظیفه در مقام فرماندهی مقاومت + صوت

پژوهشگر مسائل منطقه با تأکید بر اینکه شهید سلیمانی، حب پست و مقام نداشت و به همین خاطر نقش سرباز وطن را به خوبی ایفا کرد، گفت: ایشان سرباز مطیع خط ولایت بود و برای اینکه درگیر جاه و مقام نشود، همیشه خود را سرباز معرفی می‌کرد تا بگوید من حتی در نیروهای مسلح بیش از یک سرباز نیستم. 

صاحب‌خبر -

 عماد آبشناس، پژوهشگر مسائل منطقه و مدیر منطقه‌ای خبرگزاری اسپوتنیک روسیه

سردار سپهبد قاسم سلیمانی، دومین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شخصیتی اثرگذار در شکل‌دهی به جبهه نبرد علیه داعش بود که توانست با طراحی نقشه‌ها، حضور راهبردی و استراتژیک در عراق و سوریه، سازماندهی نیروهای مردمی برای فروپاشی داعش و بکارگیری تجربه‌های عملیات‌های متعدد در جنگ هشت ساله تحمیلی، نقشه‌های شوم آمریکا و رژیم صهیونیستی را در غرب آسیا خنثی کند. همین خنثی‌سازی طراحی‌های استکبار موجب شد تا به دستور مستقیم ترامپ ایشان در 13 دی‌ماه 1398 در بغداد همراه با ابومهدی المهندس و هشت نفر از همراهان به شهادت رسیدند. 

امسال شاهد برگزاری پنجمین سال گرامیداشت شهید حاج قاسم سلیمانی و هفته مقاومت با شعار محوری «سرباز وظیفه قاسم سلیمانی» هستیم. 

بیشتر بخوانید: 

در این راستا گفت‌وگوی عماد آبشناس، پژوهشگر مسائل منطقه و مدیر منطقه‌ای خبرگزاری اسپوتنیک روسیه با ایکنا را می‌خوانیم: 

ایکنا ـ درباره نقش شهید سلیمانی در تعمیق گفتمان مقاومت و پیوند میدان و دیپلماسی، بفرمایید. 

زمانی که ایالات متحده، افغانستان و عراق را می‌گیرد و عملاً ایران را محاصره و تمام نقشه‌های مدنظر خود را پیاده کرد به سمت جبهه مقاومت و حزب‌الله لبنان آمد تا آنها را نیز محاصره و قدم آخر را بردارند. قدم آخر این بود که بعد از سال 2006 میلادی به حزب‌الله ضربه کاری بزنند و سوریه و حزب‌الله را از میدان بردارند و سپس به ایران حمله کنند اما شاهد بودیم شهید سلیمانی با فعال‌سازی جبهه مقاومت، موفق شد تا تمام نقشه‌های آنها را خنثی کند. 

ستوه از خنثی سازی نقشه‌‌ها توسط سردار سلیمانی

پس از اینکه شهید سلیمانی موفق شد جبهه مقاومت را در منطقه تشکیل دهد، آمریکایی‌ها به یکباره خودشان را در محاصره ایران و متحدان ایران دیدند و اگر جبهه مقاومت در منطقه تشکیل نشده بود، قطعاً به ایران حمله کرده بودند و همان بلا یا بدتر از بلایی که بر سر لیبی آوردند، بر سر ایران می‌آوردند. هدف نهایی آنها ایران بود، چنانکه پس از شکست نقشه آنها در این مرحله، دست به کار شدند و گروه‌های تروریستی چون داعش را تشکیل دادند تا بتوانند از طریق آنها کاری را پیش ببرند اما باز هم شهید سلیمانی و جبهه مقاومت در مقابل آنها قرار گرفته و مانع موفقیت آمریکا شدند. 

می‌توان گفت دلیل اصلی به شهادت رساندن شهید سلیمانی توسط آمریکا، خنثی کردن تمامی نقشه‌های آنها در سطح منطقه بود. آنها از اینکه نمی‌توانستند هیچ نقشه‌ای را در سطح منطقه پیاده کنند به ستوه و تنگ آمدند.

ایکنا ـ چه میزان حوادث امروز منطقه و کنش محور مقاومت تحت تهاجم‌های رژیم صهیونیستی برگرفته از الگوی مقاومت سردار سلیمانی است؟

جای شکی نیست که بنیان این مقاومت را شهید سلیمانی گذاشت. عملاً همه پایه‌ها و اصول مقاومت را شهید سلیمانی پایه‌ریزی کرد. نمی‌توان انکار کرد که ایالات متحده و رژیم صهیونیستی هر آنچه در چنته دارند بر روی میز گذاشتند تا بتوانند جبهه مقاومت را نابود کنند. عملاً می‌بینید ایالات متحده انواع و اقسام تسلیحات غیرمتعارف را در اختیار رژیم صهیونیستی گذاشته و چتر سیاسی مورد نیاز برای انجام همه نوع جنایتی را که در تاریخ بشریت سابقه نداشته برای رژیم صهیونیستی تأمین کرده است. 

چتر حمایتی آمریکا بر رژیم صهیونیستی

همه جنایات تاریخی مانند مغول‌ها و سایر جنایتکاران تاریخ در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی چیزی نیستند. اسرائیل با تمام جنایت‌های جنگی و نسل‌کشی تمام قوانین و مقررات بین‌المللی را زیرپا گذاشت و آمریکا و کشورهای اروپایی برای آن، چتر حمایتی ایجاد کردند.

با توجه به گذشت بیش از یک سال و چند ماه از جنایت‌های رژیم صهیونیستی پس از طوفان‌الاقصی در غزه، می‌بینیم جبهه مقاومت سرپا است و اینها حکایت از عدم موفقیت آمریکا و رژیم صهیونیستی در شکست جبهه مقاومت دارد. درست است که  ضربه‌هایی به جبهه مقاومت وارد شده و این را نمی‌توان انکار کرد اما در استراتژی طولانی مدت این جبهه مقاومت است که روبه جلو است. اگر نگاه کنید پیش از تاریخ هفتم اکتبر بسیاری از کشورها به سمت عادی‌سازی روابط با اسرائیل و مصالحه با رژیم صهیونیستی و فراموشی جریان فلسطین پیش رفته بودند اما پس از هفت اکتبر عملاً همه کشورها در این روابط مجبور به عقب‌نشینی شدند و امروزه شرمنده جامعه اسلامی و عرب و حتی جامعه جهانی هستند. از سوی دیگر آنها با جنگ رسانه‌ای، فضایی را در منطقه ایجاد کرده بودند که دشمن اول کشورهای عرب، ایران و جبهه مقاومت است و نه اسرائیل اما اینک این شرایط کاملاً معکوس شده و تمام مردم کشورهای عربی، اسرائیل را دشمن اول خود می‌دانند. شاید بتوان گفت اگر ایران و جبهه مقاومت می‌خواستند صدها میلیارد دلار هزینه کنند نمی‌توانستند این‌ شرایط را ایجاد کنند. 

فراموش نکنید در این یک سال و چند ماه، تا کنون تعداد شهدای غزه قریب به 50 هزار نفر اعلام شده است هرچند هنوز آمار دقیق آن معلوم نیست زیرا بسیاری از شهدا هنوز زیر آوارها هستند. این شهدا قطعا خانواده‌هایی دارند که به آنها علاقه‌مند هستند و قطعاً در فضای این منطقه تعداد بسیاری از مردم به دنبال خونخواهی و انتقام از عزیزان خود خواهند بود و در طولانی مدت این افراد به جبهه مقاومت اضافه خواهند شد. 

شهید سلیمانی وابسته به جناح نبود

شاید اکنون به دلیل عدم برخورداری از آموزش‌های لازم، جبهه مقاومت از این افراد استفاده نکند و اجازه ندهد آنها وارد مقابله شوند اما در طولانی مدت، قطعاً این افراد به جبهه مقاومت می‌پیوندند، حداقل برای انتقام‌گیری نه هدف نهایی جبهه مقاومت که از بین بردن اسرائیل است. حماس هنگامی که هفت اکتبر و طوفان‌الاقصی رخ داد، حدود 25 تا 30 هزار نیرو داشت اما قطعاً چند سال دیگر با حماسی روبرو خواهید شد که بیش از 100 هزار عضو خواهد داشت. 

ایکنا ـ شهید سلیمانی همواره بر حرکت در خط ولایت، حفظ انسجام داخلی و پرهیز از دو قطبی‌ها تأکید داشت، رعایت این موضوعات چه میزان در تحکیم وفاق ملی مؤثر است؟

با توجه به شناخت شخصی از شهید سلیمانی، ایشان جزء معدود افرادی بود که خود را وابسته به یک جناح و مجموعه نمی‌کرد و همیشه با همه گروه‌ها همراه بود. ایشان عملاً در کنار همه و با همه بود. آخرین دفعه‌ای که ایشان را ملاقات کردم، چند هفته پیش از شهادت سردار بود. فکر کنم در مراسمی به مناسبت اربعین بود در آنجا درباره بحث داغ آن روزها و کاندیداتوری ایشان در انتخابات ریاست‌جمهوری پرسیدم. ایشان پاسخ قابل تأملی داد و گفت به هیچ وجه، حاضر نیستم این کار را کنم، اگر این کار را انجام دهم باید وابسته به یک جناح شوم و حاضر نیستم کارهایی که برای جبهه مقاومت کرده‌ام را فدای پست و مقام کنم و این کار را انجام نمی‌دهم. 

غلبه حب مقام بر ایدئولوژی افراد

چه تعداد افراد وجود دارند که می‌توانند حب پست و مقام را کنار بگذارند و به منافع کلی نظام و کشور توجه کنند قطعا تعداد این افراد زیاد نیست. علی رغم اینکه دولت چهاردهم و رئیس‌جمهور برای وفاق ملی تلاش می‌کند اما هنوز افرادی را می‌بینیم که حب مقام بر تفکر و عقیده آنها غلبه دارد. آنها باید در تفکر خود تجدید نظر کرده، حب کرسی و مقام را کنار بگذارند و به منافع کلی نظام و کشور توجه کنند. حتی اگر قرار باشد فردی منافع شخصی خود را برای منافع کلی نظام و کشور قربانی کند بهتر از این است که بخواهد آنها را حفظ کند و در آخرت جوابگو باشد. 

<div id="video-display-embed-code_3712233"><script type="text/JavaScript" src="https://iqna.ir/fa/news/play/embed/4256834/3712233?width=400&height=300"></script></div>

ایکناـ در پایان درباره شعار پنجمین سالگرد شهادت سردار دلها با عنوان «سرباز وظیفه پاسدار قاسم سلیمانی» بگویید، با توجه به اینکه شهید سلیمانی با وجود جایگاه و قدرت فرماندهی همواره خود را سرباز تلقی می‌کرد. 

شهید سلیمانی، حب جاه و پست و مقام نداشت بخاطر همین نقش واقعی سرباز وطن را به خوبی در طول عمر خود ایفا کرد. ایشان سرباز مطیع خط ولایت و جزء افرادی بود که اگر در هر پست  و سمتی در کشور کاندید می‌شد، قطعاً هم می‌توانست رأی بیاورد و هم موفق عمل کند.

شهید سلیمانی را جز افرادی می‌دانم که اگر در هر پست و مقام قرار می‌گرفت و حتی اگر رئیس‌جمهور می‌شد، می‌توانست موفق‌ترین رئیس جمهور کشور باشد اما ایشان برای اینکه درگیر جاه و مقام نشود همیشه خود را سرباز معرفی می‌کرد تا بگوید من حتی در نیروهای مسلح بیش از یک سرباز نیستم. 

گفت‌وگو از سمیرا انصاری

انتهای پیام