شناسهٔ خبر: 70557361 - سرویس استانی
منبع: ایمنا | لینک خبر

دستیار ویژه شهردار اصفهان در امور هوشمندسازی:

حدود نیمی از طرح‌ها، پروژه‌ها و اقدامات «فاوا + ۲۲» محقق شده است

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان گفت: حدود نیمی از طرح‌ها، پروژه‌ها و اقدامات «فاوا + ۲۲» با حمایت‌های شهردار و شورای اسلامی شهر اصفهان محقق شده است.

صاحب‌خبر -

سعید فردانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: با رویکرد «فاوا + ۲۲» و همراهی شهردار، ۲۲ طرح و پروژه را در قالب چهار هدف و سه سیاست اصلی تعریف کرده‌ایم؛ این پروژه‌ها در دو حوزه اصلی از جمله سیاست یکپارچگی و امنیت و سیاست تحول دیجیتال سازماندهی شده است.

وی افزود: در سیاست یکپارچگی و امنیت، بر ایجاد مسیرهای هوشمندسازی با محوریت یکپارچگی و امنیت تأکید شد، زیرا هوشمندسازی در سطح کشورها، شهرها، نهادها و صنایع، نیازمند سیاست‌های پایه‌ای یکپارچه و امن است؛ این سیاست‌ها زیرساخت حرکت به‌سوی هوشمندسازی را فراهم می‌کند و شالوده‌ای برای توسعه خدمات نوین محسوب می‌شود.

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان تصریح کرد: در سیاست تحول دیجیتال، تنها هوشمندسازی مطرح نیست، بلکه این تحول ابعاد مدیریتی و راهبردی متعددی دارد؛ به‌عنوان مثال سال ۱۳۹۴ شهرداری اصفهان پروژه حذف پول خرد را آغاز کرد تا روش‌های پرداخت کرایه در تاکسی‌ها بهبود پیدا کند.

فردانی ادامه داد: اگرچه این اقدام در آن زمان نوآورانه به نظر می‌رسید، اما ورود فناوری‌های جدیدی همچون اسنپ تحول گسترده‌ای ایجاد کرد و بسیاری از چالش‌ها را برطرف ساخت و این تجربه نشان داد که فناوری می‌تواند مسائل پیچیده را با راهکارهای ساده رفع کند، بنابراین امروزه برای حفظ و توسعه کسب‌وکارهای شهری، باید از فناوری برای ارتباط مؤثر با مردم و ارائه خدمات استفاده کرد.

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین پروژه‌های «فاوا + ۲۲» توسعه شبکه ارتباطی شهر با محوریت فیبر نوری است، تصریح کرد: این پروژه به ایجاد زیرساخت‌های لازم برای اتصال بخش‌های مختلف شهر کمک می‌کند که در این راستا به‌زودی توسعه فیبر نوری در دو منطقه شهر با همکاری اپراتورهای ملی آغاز خواهد شد که نویدبخش ایجاد زیرساخت مهم شهر هوشمند است.

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: از دیگر اقدامات مهم، یکپارچه‌سازی زیرساخت‌ها و سامانه‌ها است که هدف آن هماهنگی بیشتر میان بخش‌های مختلف شهری است، همچنین راه‌اندازی مرکز پایش هوشمند شهر اصفهان یکی دیگر از دستاوردهای این رویکرد است که وظیفه نظارت و مانیتورینگ تمام زیرساخت‌ها و سنسورهای هوشمند شهر را برعهده دارد.

فردانی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین پروژه‌های این طرح، ایجاد پلتفرم یکپارچه شهر هوشمند است، گفت: اصفهان با همکاری یک شرکت دانش‌بنیان، نخستین شهر کشور است که این پلتفرم را به‌عنوان زیرساخت اطلاعاتی راه‌اندازی کرد که امکان نصب و هماهنگی سامانه‌ها و سرویس‌های مختلف را فراهم می‌کند و گامی بلند در راستای تحقق اهداف شهر هوشمند به‌شمار می‌آید.

وی تصریح کرد: با اجرای این اقدامات، اصفهان گام‌های اساسی در مسیر تحقق اهداف هوشمندسازی و تحول دیجیتال برداشته و به الگویی ملی تبدیل شده است.

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان گفت: در شهرداری این کلان‌شهر با وجود ۱۶ سازمان، ۱۵ منطقه و هفت معاونت، یکپارچه‌سازی طرح‌ها و پروژه‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

فردانی با بیان اینکه حدود نیمی از طرح‌ها، پروژه‌ها و اقدامات «فاوا + ۲۲» با حمایت‌های شهردار و شورای اسلامی شهر اصفهان محقق شده است، اظهار کرد: بخشی از اقدامات به‌دلیل موانع قانونی هنوز اجرا نشده است، به‌عنوان مثال ارتقای ساختار و جایگاه سازمان فاوا هنوز محقق نشد، در حالی که اگر این سازمان در سطح معاونت یا مستقیم تحت نظر شهردار فعالیت کند، ظرفیت‌های بیشتری برای پیشرفت خواهد داشت.

وی افزود: از دیگر موضوعاتی که به‌صورت کامل انجام نشد «تحول دیجیتال» است که ابعاد گسترده‌ای دارد و به‌عنوان یک سیاست کلی تعریف می‌شود؛ تحولات دیجیتال در جهان اگر با شکست یا کندی روبه‌رو بوده، بیشتر به‌دلیل ضعف در مدیریت است و این موضوع حساسیت بالایی دارد، زیرا اجرای درست تحول دیجیتال می‌تواند بعضی کسب‌وکارها را حذف یا تغییرات بنیادینی در آن‌ها ایجاد کند.

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان تصریح کرد: برای تسهیل این تغییرات، پروژه‌های توانمندسازی در حوزه سرمایه انسانی در حال اجرا است؛ هدف این است که ابتدا افراد توانمند و سپس سیستم، جایگزین فرایندهای دستی و سنتی شوند؛ با این حال این فرایند بسیار دشوار است، به‌ویژه در مورد نیروهایی با سابقه بیش از ۲۵ سال که آمادگی کمتری برای آموزش و پذیرش تغییر دارند.

فردانی گفت: برنامه‌ریزی در این زمینه با همکاری اداره کل سرمایه انسانی شهرداری اصفهان انجام شده و گام‌های مثبتی برداشته شده است، با این حال این مسیر نیازمند تلاش مداوم و برنامه‌ریزی دقیق است.