جوان آنلاین: روستای قورتان شهرستان ورزنه در استان اصفهان به عنوان منطقهای ضعیف به شمار میآید که حالا یک گروه جهادی با برنامهریزیهای مختلف دست به کارهای بزرگی آنجا زده است. جوانان گروه جهادی امام حسن مجتبی (ع) از تأمین نیازهای اولیه و روزمره روستاییان تا پرداخت وام و آمادهسازی زمین ورزشی برای بانوان این روستا را در دستور کار قرار داده و عملیاتی کردهاند.
روستای قورتان هزار و۳۰۰ نفر جمعیت دارد. شغل اغلب مردم روستا دامداری و کشاورزی است که در صورت دریافت حقابه از زایندهرود کشت انجام میشود، اما به دلیل خشکسالیهای چند سال اخیر معیشت کل منطقه آسیب دیده است.
رقیه حسینی بانویی ۴۰ ساله و دیپلمه است که مسئولیت گروه جهادی امام حسن مجتبی (ع) در روستای قورتان شهرستان ورزنه استان اصفهان را بر عهده دارد. فعالیتهای گروه جهادی امام حسن مجتبی (ع) از سه سال پیش آغاز شد و با توجه به اینکه اغلب اعضای گروه در حوزه فرهنگی و تربیتی توانمند هستند، کار را از همین بخش آغاز کردند. ابتدا لیستی از مشکلات تربیتی و روحی و روانی اهالی روستا و دغدغههای مردم را آماده و تدوین و بر اساس آن برای ردههای سنی مختلف و اهالی روستا، کلاسهای مشاوره برگزار کردند. در مقطعی برای بچههای روستا اردو برگزار و در یک دوره هم به توزیع بستههای معیشتی در میان اهالی اقدام میکردند. علاوه بر این در روستا چهار صندوق قرضالحسنه خانگی راه انداختند که ۱۱۴ عضو زن و مرد دارد و هیئت مدیرهای هم برای صندوقها انتخاب کردند. در این صندوق ماهانه ۲ میلیون تومان به یک نفر وام داده میشود. صندوق دیگری هم دارند که ماهانه ۵ میلیون تومان، یک صندوق هم ماهانه ۶ میلیون تومان و صندوق دیگری هم هست که ماهانه ۲۰ میلیون تومان به هر نفر وام میدهد. سیستم توزیع وام هم بر اساس قرعهکشی بین ۲۵ تا ۴۰ نفر انجام میشود و ۲ درصد هر وامی را که پرداخت میشود به عنوان ذخیره نگه میدارند. در این میان مشکلات ویژه مردم هم مد نظر است و تاکنون ۲۰ مورد وام ضروری پرداخت شده است. یکی دیگر از اقدامات گروه جهادی امام حسن مجتبی (ع) همکاری با گروه «رستا» است. گروه رستا با همکاری شرکت فولاد سپاهان اصفهان و در جهت انجام مسئولیتهای اجتماعی اقدام به راهاندازی کانونهای پیشرفت و آبادانی در روستاها کرده است. این گروه جهادی در روستای خودشان فعال است. سقف پرداختی رستا برای هر روستا نهایتاً ۲۵۰ میلیون تومان است که معادل ۳۰ درصد هزینه هر پروژه است. مابقی آن باید از سوی دهیاری و مشارکتهای مردمی تأمین شود. در روستای قورتان استفاده از فضای ورزشی مدارس مشکلات خاص خودش را دارد و غیر از یک زمین چمن مصنوعی، فضای دیگری برای ورزش وجود ندارد. با توجه به لزوم توجه به نیازهای ورزشی بانوان این گروه جهادی اقدام به محصور کردن این زمین و ساخت سرویس بهداشتی، ساختمان رختکن، پارکینگ و ایجاد محوطه برای پیادهروی در این مجموعه ورزشی کرد. این زمین ورزش مزین به نام شهدای روستای قورتان است.
به همت جوانان جهادگر انجام شد
تجهیز زمین ورزشی برای بانوان روستای قورتان
روستای قورتان هزار و۳۰۰ نفر جمعیت دارد. شغل اغلب مردم روستا دامداری و کشاورزی است که در صورت دریافت حقابه از زایندهرود کشت انجام میشود، اما به دلیل خشکسالیهای چند سال اخیر معیشت کل منطقه آسیب دیده است.
صاحبخبر -
∎