شناسهٔ خبر: 70549038 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایسنا | لینک خبر

استاد ژئوپلیتیک دانشگاه تشریح کرد

تاثیر تحولات بین‌المللی بر پیشبرد برنامه‌های دولت در حوزه سیاست خارجی

استاد ژئوپلیتیک دانشگاه خاطرنشان کرد: دولت باید در حوزه سیاست خارجی چه مسائل منطقه‌ای، چه گفت‌وگو با اروپایی‌ها و یا تداوم همکاری با چین و روسیه با سرعت و دقت بیشتری رایزنی‌ها را دنبال کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، تقویت ارتباط با همسایگان، حمایت از فلسطین، گفت‌وگو با شرق و غرب و به نوعی ایجاد توازن از محوری‌ترین برنامه‌های دولت چهاردهم بوده است. 

همچنین تداوم همکاری‌های راهبردی با چین و روسیه نیز در دستور کار قرار دارد، ضمن این که حضور در سازمان‌های بین‌المللی و پیشبرد برنامه‌ها از طریق سازمان‌هایی مانند بریکس و شانگهای نیز مورد توجه دولت قرار دارد. 

در مورد گفت‌گو با غرب تاکنون در دولت چهاردهم یک‌بار نشست معاونان وزرای خارجه ایران با نمایندگان انگلیس، فرانسه و آلمان برگزار شده است. 

«عبدالرضا فرجی‌راد» در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از برنامه‌های دولت چهاردهم در حوزه سیاست خارجی گفت: از پنج ماه پیش رئیس‌جمهور سیاستی را اعلام کرد مبنی بر این که توازنی میان شرق و غرب برقرار شود؛ به ویژه بر رابطه و گفت‌وگو با غرب با هدف حذف تحریم‌ها تاکید کرد. همچنین بر روابط با چین و روسیه تاکید شد که گویا قرار است رئیس‌جمهور سفری به روسیه داشته و یک توافقنامه راهبردی را امضا کند.

وی گفت: تلاش‌هایی از سوی دولت انجام شده اما شاید یک مقدار مسائل داخلی و همچنین تحولات بزرگی که در منطقه و به صورت غیر منتظره رخ داد مانند آنچه در سوریه، لبنان، عراق و... شکل گرفت بر کند بودن روند این برنامه‌ها بی‌تاثیر نبوده باشد.

این استاد دانشگاه همچنین با اشاره به برگزاری یک دور مذاکره با اروپا اظهار داشت: پس از برگزاری نخستین دور مذاکرات گفتیم که این نشست مذاکره اصلی نبوده و در واقع ارزیابی نسبت به مواضع یکدیگر بوده است، ۲ هفته دیگر نیز قرار است گفت‌وگوهای دیگری انجام شود، اما در نظر داشته باشیم وقت تنگ است و زمان قطعنامه ۲۲۳۱ رو به اتمام، بنابراین امکان استفاده از مکانیسم ماشه و اسنپ بک وجود دارد.

سفیر پیشین کشورمان در نروژ همچنین بیان کرد: با توجه به نگرانی‌ها، اقدامات و حرکت‌ها در این موضوع باید سرعت بیشتری داشته باشد.

فرجی راد یادآور شد: علاوه بر تحولات خاورمیانه، مساله ترامپ هم وجود دارد که به خودی خود یک مساله اساسی است و باید به این مسائل توجه جدی کنیم. اگر فکر می‌کنیم با غرب نمی‌توانیم به نتیجه برسیم و در ازای آن با چین و روسیه کار کنیم آن هم در شرایطی که ترامپ روی کار آمده، کار سختی خواهد بود.

این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه معتقد است: با توجه به مسائل غرب آسیا وزن ژئوپلیتیکی کاهش یافته و گفت‌وگو با غرب یکی از موضوعاتی است که باید نسبت به آن اقدام کرد، به عبارتی اگر دری بسته می‌شود تلاش کنیم درِ دیگری را باز کنیم. معتقدم گفت‌وگوها باید با سرعت بیشتری پیش برود.

انتهای پیام