شناسهٔ خبر: 70545756 - سرویس استانی
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

لزوم تجهیز دامداری‌ها به امکانات ضدعفونی کننده

به گفته مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی به منظور مقابله با ویروس ها، باید امکانات ضدعفونی کننده در دامداری‌ها وجود داشته باشد.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - بخشی کارشک مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: بیماری‌هایی مثل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و تب برفکی، چون سرما دوست هستند بیشتر در فصول سرد سال اتفاق می‌افتد، مهاجرت و کوچ دام‌های عشایر از استانی به استان دیگر می‌تواند عامل انتقال بیماری باشد؛ از آنجایی که ماه قبل در استان خراسان رضوی این بیماری مشاهده شد و گاهاً کوچ دام‌ها از خراسان رضوی و شهر‌های بردسکن، کاشمر، خلیل آباد و تربت به سمت عشق آباد، بشرویه و فردوس را داریم می‌توان گفت که بیماری تب برفکی از این طریق به استان وارد شد.

او افزود: در استان این بیماری اول در بشرویه، سپس در مجتمع اسلامیه و بعد در یک کانون در سرایان گزارش شد؛ یکی از مشکلاتی که وجود دارد این است که برخی از دامداری‌ها در مجتمع اسلامیه دام سبک هم دارند که دام سبک در صورت ابتلا به بیماری علائم زیادی ندارد و نهایتاً دچار لنگش می‌شود و می‌تواند این بیماری را به گاو و گوساله‌ها انتقال دهد. 

بخشی کارشک بیان کرد: شیوع این بیماری ۱۰۰ درصد است و مرگ و میر در گوساله‌ها تا ۵۰ درصد ممکن است به دلیل اینکه ویروس در قلب آنها اثر می‌گذارد برسد؛ در مجتمع دامداری اسلامیه ۱۷ رأس گوساله یا گاو جوان تلف شدند.

بیشتر بخوانید

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی ادامه داد: این بیماری در گاو‌ها باعث ایجاد زخم دهانی، لاغری شدید، کاهش و به صفر رسیدن تولید شیر و سقط می‌شود؛ در مجتمع دامداری اسلامیه دامداری‌ها دیوار به دیوار هم هستند و ویروس می‌تواند از طریق هر نوع رفت و آمدی و یا وسایل و حتی از طریق باد انتقال پیدا کند.

او عنوان کرد: این بیماری اواسط آذر در استان تشخیص داده و سویه‌های آن مشخص شد؛ ویروس درمان ندارد و تمام درمان‌ها حمایتی است. یعنی برای کاهش درد مسکن داده می‌شود؛ همچنین توصیه می‌شود که به آنها تغذیه نرم داده شود و آنتی بیوتیک و چرک خشک‌کن‌ها استفاده می‌شود.

بخشی کارشک تصریح کرد: در خصوص محل نگهداری دام سبک و سنگین نگرانی‌هایی داشتیم که به دنبال این اتفاق طبق دستور جهاد کشاورزی قرار شد که تا آخر فروردین سال آینده جداسازی و حصارکشی‌ها صورت بگیرد؛ همچنین طبق گفته جهاد کشاورزی قرار شد که به دامدارانی که دام آنها تلف شده است غرامت پرداخت شود، مدیرعامل مجتمع به بانک برای دریافت ۵ میلیارد تسهیلات ارزان قیمت معرفی شود، سهمیه سبوس مجتمع دو برابر شود و بنیاد علوی برای خارج کردن مرکز جمع آوری شیر از داخل مجتمع به خارج مجتمع مساعدت کند. 

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی اظهار کرد: این بیماری بین انسان و دام مشترک نیست؛ دام‌هایی که آنتی بیوتیک می‌خورند نباید ذبح شوند، اما خوردن گوشت دامی که بر اثر این بیماری فوت شده و دارویی مصرف نکرده باشد هیچ منعی برای انسان ندارد.