شناسهٔ خبر: 70544887 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

توسعه زیرساخت‌های اینترنت پرسرعت، دریچه‌ای به دنیای هوشمند

مشهد- ایرنا- توسعه زیرساخت‌های شبکه مخابرات و افزایش سرعت اینترنت، از نیازهای مهم دنیای نوین در عرصه فناوری و هوشمندسازی است که این مهم در خراسان رضوی نیز در مسیر پیشرفت قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، امروزه فناوری اطلاعات به عنوان یک ابزار پیشران، نقش مهمی در ارتقای سطح زندگی هوشمند و دیجیتالی ایفا می‌کند و اهمیت بسزایی در توانمندسازی فعالیت های اقتصادی و آموزشی، گسترش بازارهای محلی و تجارت الکترونیک دارد به طوری که فناوری محیط ارتباطی وسیله ای برای اشاعه ابعاد توسعه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است و در حفظ محیط زیست و اجرای عدالت اجتماعی و محرومیت زدایی نقش قابل توجهی دارد.

چه برای تجارت، چه آموزش، مراقبت های بهداشتی، ارتباطات یا سرگرمی، اتصال به اینترنت پرسرعت به ابزاری حیاتی برای موفقیت و رفاه در دنیای کنونی تبدیل شده است.

توسعه زیرساخت‌های اینترنت پرسرعت، دریچه‌ای به دنیای هوشمند

اینترنت پرسرعت، حلقه اتصال امروز به فردا

استاد دانشگاه و مدرس فناوری اطلاعات (آی تی) در خصوص لزوم توسعه زیرساخت های ارتباطی به خبرنگار ایرنا گفت: در دنیایی که به طور فزاینده ای در حال دیجیتالی شدن است، اتصال به اینترنت پرسرعت به جای تجمل به یک ضرورت تبدیل شده است.

علی غفوریان ادامه داد: اینترنت پرسرعت شیوه زندگی، کار، ارتباط و دسترسی به اطلاعات را تغییر داده است. از انجام معاملات تجاری گرفته تا پخش فیلم و موسیقی، اینترنت پرسرعت به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره ما تبدیل شده است و از این رو توسعه زیرساخت های آن برای هوشمند سازی بسیار حائز اهمیت است.

اینترنت پرسرعت مقدمه دستیابی به هوش مصنوعی و رشد اقتصادی است

وی با بیان اینکه رشد اقتصادی یکی از مهمترین مزایای اتصال به اینترنت پرسرعت است، خاطرنشان کرد: با ظهور تجارت الکترونیک و کسب و کارهای برخط، یک اینترنت پرسرعت و قابل اعتماد برای رونق کارآفرینان و کسب و کارهای کوچک بسیار مهم است.

این استاد دانشگاه بیان کرد: اینترنت پرسرعت به شرکت ها این امکان را می دهد که به مخاطبان بیشتری دست یابند، کارهای خود را ساده کنند و خدمات بهتری به مشتریان ارائه دهند، علاوه بر این، اینترنت پرسرعت کارمندان را قادر می سازد از راه دور کار کنند و نیاز به فضای اداری گران قیمت و هزینه های رفت و آمد را کاهش می دهد.

غفوریان خاطرنشان کرد: در کشورهای در حال توسعه، اتصال به اینترنت پرسرعت می تواند دسترسی به بازارهای جهانی را فراهم کند و به کسب و کارها امکان رقابت در مقیاس جهانی را بدهد. که این موضوع می تواند فرصت های جدیدی برای ایجاد شغل، نوآوری و کارآفرینی ایجاد کند و منجر به افزایش بازدهی و کارایی و در نهایت رشد اقتصادی شود.

بیش از یک میلیون پورت فیبر نوری به زیرساخت های مخابرات افزوده می شود

توسعه زیرساخت‌های اینترنت پرسرعت، دریچه‌ای به دنیای هوشمند

بخش مهمی از این اتفاقات توسط مخابرات با بهره گیری از مهارت نیروی فنی کارآزموده، دانش روز جهان و فناوری نوین و دسترسی آسان مردم به خدمات از طریق یکپارچه سازی شبکه های ارتباطی، ارائه خدمات نوین و ایجاد فضای اینترنتی انجام می گیرد.

رییس شرکت مخابرات ایران چندی پیش درخصوص اتفاقی که با توسعه فیبر نوری در کشور رخ خواهد داد، به خبرنگار ایرنا گفته بود : شرکت مخابرات ایران نگاهش را از سیم و کابل به توسعه خدمت به‌ویژه خدمت کیفی ارتقا داده است چرا که مردم حق دارند که ارتقای کیفیت ارتباطی و سرعت اینترنت داشته باشند.

محمد جعفرپور ادامه داد: تا پایان سال ۱۴۰۴ یک میلیون و ۲۰۰ هزار پورت نوری جدید با رویکرد هوش مصنوعی در کشور ایجاد می شود و در ماه های آینده، هوش مصنوعی شرکت مخابرات ایران به‌عنوان سرویس در بستر «کلودما» در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه با اقدامات موثر در این عرصه، می‌توان آینده خوبی را برای صنعت مخابرات انتظار داشت، خاطرنشان کرد: قراردادهای متعددی بین مخابرات ایران و دیگر اپراتورها منعقد شد که می‌تواند اتفاق مبارکی برای کشور باشد. امیدواریم در یک قالب تعاملی بتوانیم خدمات باکیفیتی را به مردم ارائه کنیم تا در یک بازه زمانی معقول بتوان در کنار ارتقای کیفیت، سرعت را هم افزایش داد.

رییس شرکت مخابرات ایران در خصوص اولویت‌های اتصال به فیبر نوری در مناطق مختلف کشور، عنوان کرد: در همه کشور این اتصال برآمده از نیاز است و در مناطق دور و نزدیک هر آنچه نیاز مردم را احساس کنیم به‌طور حتم در دستور کار قرار خواهد گرفت.

جعفرپور با بیان اینکه در مناطق محروم و روستایی بر اساس نیازسنجی، اینترنت پرسرعت و باکیفیت اجرا خواهد شد، اظهار کرد: در شبکه اینترنت پرسرعتی که اکنون در دنیا روی آن کار می‌شود، فیبر نوری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها و فناوری‌ها مطرح است. توسعه و دسترسی به این فناوری می‌تواند کیفیت و پایداری ارتباطات را به‌همراه داشته باشد.

توسعه زیرساخت‌های اینترنت پرسرعت، دریچه‌ای به دنیای هوشمند

توسعه فیبرنوری و نسل پنجم همراه، ۲ بال توسعه شبکه های ارتباطی مخابرات

شرکت مخابرات به عنوان یکی از ارکان ایجاد زیرساخت های اینترنت پرسرعت در کشور تلاش دارد در مسیر ایجاد ارتباطی پایدار و سریع برای مردم گام بردارد.

مدیر شرکت مخابرات منطقه خراسان رضوی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: گسترش فیبر نوری برای تلفن های ثابت و ایجاد سایت های نسل پنجم تلفن همراه (فایوجی) ۲ بال توسعه شبکه های ارتباطی مخابرات محسوب می شوند که شرکت مخابرات ایران اهتمام ویژه ای به توسعه آنها داشته است.

حسن اروجی در خصوص اقدامات برای ایجاد زیرساخت های فیبر نوری در استان گفت: از سال ۱۳۹۵ حدود ۲۰ هزار اتصال فیبر نوری در خراسان رضوی برقرار شده بود که با نگاه ویژه به موضوع توسعه فیبر نوری، قرار بر این است ۵۵ هزار مشترک دیگر نیز تا پایان سال ۱۴۰۴، به فیبر نوری متصل شوند. یعنی در طول ۱۵ ماه، این زیرساخت ۲.۵ برابر هشت سال گذشته گسترش خواهد یافت. در ۱۵ ماه آینده، ۲ و نیم برابر هشت سال گذشته زیر ساخت های فیبرنوری در خراسان رضوی توسعه می یابد

وی ادامه داد: ۷۰ درصد از این اتصال ها در کلانشهر مشهد خواهد بود و پس از آن نیشابور، سبزوار و تربت حیدریه، بیشترین سهم را از این اتصال ها خواهند داشت که به طور میانگین هر اتصال حدود ۸۰ میلیون ریال هزینه دربر دارد.

مدیر شرکت مخابرات خراسان رضوی با بیان این که اتصال به فیبر نوری نوری گامی مهم در مسیر اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی خواهد بود، گفت: برای سیر در این راه نیازمند تغییر در زیرساخت‌های موجود هستیم و باید از کابل های مسی به فیبر نوری نوری هجرت کرد.

اروجی با بیان اینکه سرعت اینترنت، لازمه ورود به دنیای هوشمندسازی است، تصریح کرد: گسترس فیبر نوری در خطوط تلفن ثابت و اینترنت نسل پنجم شبکه همراه از مهم‌ترین معیارهای افزایش سرعت اینترنت است که دریچه ای رو به انقلاب صنعتی چهارم عصر دیجیتال به شمار می رود که شرکت مخابرات خود را متعهد به اجرای آن دانسته است.

وی اضافه کرد: توسعه هوش مصنوعی، پرینتر سه بعدی، محاسبات ابری، اینترنت اشیا، رباتیک، بیوتکنولوژی، واقعیت مجازی، پردازش های سریع کامپیوتری و بلاک‌چین از مهم‌ترین مولفه های انقلاب صنعتی چهارم است که نیازمند اینترنت پرسرعت است.

مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی گفت: همچنین نسل پنجم شبکه تلفن همراه (۵G) با نصب ۱۳۴ سایت جدید اکنون قابلیت خدمات‌رسانی به مشترکان اینترنت در مشهد را دارد.

۱۳۴ سایت ۵G از ابتدای سال ۱۴۰۳ در مشهد راه اندازی شد

وی ادامه داد: پیش از این فقط چهار سایت نسل پنجم شبکه تلفن همراه در کلانشهر مشهد فعال بود که با راه اندازی ۱۳۴ سایت دیگر، گام بلندی در مسیر خدمات اینترنتی مردم این منطقه برداشته شد.

مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی خاطرنشان کرد: برای ایجاد این سایت ها که اقدامات زیرساختی آن از ابتدای سال جاری عملیاتی شده بود، نزدیک به سه هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

اتصال به اینترنت پرسرعت به دلایل مختلف در جامعه امروزی ضروری است. در مواردی از تقویت اقتصاد گرفته تا افزایش آموزش و بهبود خدمات درمانی، دسترسی سریع و مطمئن به اینترنت به سنگ بنای زندگی نوین تبدیل شده است. همان طور که فناوری به پیشرفت خود ادامه می دهد، اهمیت اتصال به اینترنت پرسرعت بیشتر خواهد شد.

ضروری است که سیاست‌گذاران و مشاغل به سرمایه‌گذاری در زمینه گسترش زیرساخت ها و فناوری ادامه دهند تا اطمینان حاصل شود که همه به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند و تنها در آن صورت است که می توان ظرفیت یک دنیای دیجیتالی و متصل را به طور کامل درک کرد.