شناسهٔ خبر: 70542483 - سرویس سیاسی
منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

به نقطه مطلوب رسیده‌ایم

رسیدن به وضع مطلوب در حوزه آسیب‌های اجتماعی فقط حاصل زحمات ما نیست. علاوه بر فعال‌شدن ارکان مدیریت شهری، ۱۴دستگاه‌ دولتی و نهاد مختلف نیز به حوزه کاهش آسیب در پایتخت ورود کرده‌اند و با شهرداری هم‌افزایی نزدیکی داشته‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین، محمدامین توکلی‌زاده؛ معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران در روزنامه همشهری نوشت، در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی تهران خوشبختانه اتفاقات خوبی رقم خورده و در حال حاضر هیچ پاتوق و کلونی حضور معتادان در سطح شهر را نمی‌بینیم. البته اینکه در گوشه‌وکنار یک شهر ۱۰میلیونی مثل همه جای دنیا مواردی از آسیب‌های اجتماعی دیده شود، طبیعی است؛ حرف ما این است که وضعیت شهر در حوزه آسیب‌های اجتماعی از حالت بحران و قرمز به نقطه قابل مدیریت و مطلوب رسیده است. رسیدن به این روند کاهشی در حوزه آسیب‌ها فقط حرف ما نیست؛ این موضوع را اعضای شورای شهر و منتقدان هم تأیید می‌کنند. هرچند با همه اقدامات صورت‌گرفته ما به ‌خودمان نمره ۲۰نمی‌دهیم، چون نمره ۲۰یعنی توقف؛ این در حالی است که کار ما توقف‌پذیر نیست و تلاش‌های ما در این حوزه مستمر است.

استفاده از ظرفیت‌ همه دستگاه‌ها

رسیدن به وضع مطلوب در حوزه آسیب‌های اجتماعی فقط حاصل زحمات ما نیست. علاوه بر فعال‌شدن ارکان مدیریت شهری، ۱۴دستگاه‌ دولتی و نهاد مختلف نیز به حوزه کاهش آسیب در پایتخت ورود کرده‌اند و با شهرداری هم‌افزایی نزدیکی داشته‌اند. تشکل‌های مردم‌نهاد و نیروهای جهادی به عرصه کاهش آسیب‌ ورود فعالانه داشته‌اند. با همکاری همه دستگاه‌های مربوطه موفقیت در مدیریت آسیب در پایتخت ایجاد شد که محصول فعالیت آن امروز به‌خوبی قابل رصد و مشاهده است.

اعتماد دولت به شهرداری

از ۳۸۰‌مصوبه قرارگاه اجتماعی بالغ بر ۸۰درصد آن عملیاتی و اجرایی شده است؛ اتفاقی که سبب شد بسیاری از شهرداری‌های کشور با الگوگرفتن از رویکرد قرارگاه اجتماعی تهران، این موضوع را در شهرهای خود نیز دنبال کنند. موفقیت در مدیریت آسیب‌های اجتماعی منجر به حمایت دولت سیزدهم و چهاردهم از اقدامات انجام‌شده شهرداری در این حوزه شد؛ به‌طوری که رئیس‌جمهور شهید براساس اصل‌۱۲۷ قانون اساسی اختیارات دولت را برای مدیریت آسیب‌های اجتماعی پایتخت به شهردار تهران تفویض کرد. دکتر پزشکیان نیز با استمرار این موضوع از اقدامات انجام‌شده در حوزه آسیب‌های اجتماعی تهران حمایت کردند. با استفاده از این اختیار قانونی، مصوبات قرارگاه اجتماعی مصوبه دولت محسوب می‌شود و همه دستگاه‌ها ملزم به اجرای آن هستند.

به یک روند کاهشی رسیده‌ایم

افتخار ما این است که مناطق قرمز و پاتوق‌های معتادان مانند محله‌های خلازیر، هرندی و... ساماندهی شده‌اند اما مدعی نیستیم آسیب‌های اجتماعی صفر شده است. در واقع به‌طور حتم به یک روند مطلوب و کاهشی رسیده‌ایم. مثال ملموس آن روددره فرحزاد است که بیش از ۱۲۰۰معتاد ساکن و رسوبی را در دل خود جای داده بود. این منطقه برای سال‌ها به‌عنوان نقطه بحران و قرمز پایتخت محسوب می‌شد که در آن زیست‌بوم آسیب‌های اجتماعی به شکل وسیعی ریشه دوانده بود، ولی با اقدامات انجام‌شده منسجم میان ارکان مختلف مدیریت شهری، نهادهای دولتی و قضایی، زندگی در روددره فرحزاد دوباره آغاز شده است.

دعوت می‌کنیم سری به هرندی بزنید

فراموش نمی‌کنیم که در دوره‌های قبل یکی از بازیگران مطرح و محبوب سینما به یکی از پاتوق‌های معتادان در هرندی و شوش سر زده ‌و تصاویر اسفبار و نامطلوبی در فضای مجازی منتشر کرده بود. امروز از همگان دعوت می‌کنیم سری به این محله‌ها بزنند و وضعیت را بررسی و رصد کنند و ببینند اوضاع چقدر متفاوت شده است. دیگر از آن کلونی‌های چندصدنفره خبری نیست و امنیت به این محله‌ها برگشته است. معتقدیم همه موضوعات مرتبط با آسیب‌های اجتماعی قابل حل هستند و کار، نشد ندارد و حرکت‌هایی که در حوزه آسیب‌های اجتماعی شروع شده در میان مردم امید ایجاد می‌کند.