شناسهٔ خبر: 70539684 - سرویس استانی
منبع: ایمنا | لینک خبر

رئیس سازمان بهزیستی کشور خبر داد

بیمه اجتماعی رایگان برای زنان سرپرست خانوار

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: ۲۸۰ هزار زن سرپرست خانوار در کشور داریم که برای ۱۸۰۰ زن سرپرست خانوار در استان کرمانشاه، بیمه اجتماعی رایگان تأمین خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، سیدجواد حسینی شب گذشته _یکشنبه نهم دی_ در حاشیه سفر به استان کرمانشاه در نشست با بهزاد شهبازی مدیرکل و کارکنان بهزیستی استان کرمانشاه که در شیرخوارگاه معتضدی برگزار شد با اشاره به پیشینه پرافتخار کرمانشاه در دوران دفاع مقدس حضور در این استان را فرصتی مغتنم دانست و اظهار کرد: این سفر کوتاه است، اما امیدوارم در آینده فرصت بیشتری برای خدمت‌رسانی در این استان فراهم شود.

وی افزود: مشکلات و دغدغه‌های بهزیستی برای ما تازگی ندارد، به‌طور دائم این مشکلات را مورد توجه داریم و در حال برنامه‌ریزی برای رفع آن‌ها هستیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: نباید فراموش کنیم که مشکل تنها به شناسایی محدود نمی‌شود، بلکه باید به‌طور اساسی و پایدار حل شود؛ کشور دارای ناترازی است و ما نباید تنها به جابه‌جایی اعتبار و منابع بپردازیم بلکه لازم است در راستای ایجاد راه‌حل‌های اساسی و پایدار گام برداریم.

حسینی اضافه کرد: طی سال جاری شاهد رشد چشمگیر اعتبارات بهزیستی هستیم، به عنوان مثال افزایش مستمری مددجویان در سال جاری به‌طور قابل توجهی نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته و تغییرات مهمی در سیاست‌های حمایتی به‌ویژه در حوزه دهک‌های اول و مناطق محروم به وقوع پیوسته است.

وی ادامه داد: این اقدامات در راستای توانمندسازی مددجویان و کاهش نابرابری‌ها است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور عنوان کرد: در تلاش هستیم تا در بهزیستی با زایندگی و بالندگی به تولید درآمد و فرصت‌آفرینی برسیم و توانمندسازی اتفاق بیفتد؛ این مسئله یکی از ارکان اصلی تغییرات بهزیستی در سال‌های اخیر است و زمانی که ما از توانمندسازی صحبت می‌کنیم، منظورمان ایجاد تحول در زندگی افراد است که در نهایت منجر به کاهش وابستگی‌ها و افزایش استقلال آن‌ها می‌شود.

حسینی از تدوین طرح سند جامع توانمندسازی با بخش توانمندسازی خبر داد و تاکید کرد: تمام مأموریت‌ها و فرایندهای ۱۶۰ گانه بهزیستی باید پیوست توانمندسازی داشته باشد و به توانمندسازی مددجو منجر شود.

وی تاکید کرد: تمام فعالیت‌های بهزیستی با رویکرد تأسیس بودن، تعطیلی بودن، تعدیلی بودن و تثبیتی بودن در طرح توانمندسازی باید مورد بازنگری قرار گیرد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر اجتماعی شدن این سازمان، گفت: یکی از برنامه‌های جدی ما در این زمینه ایجاد شبکه‌های داوطلبی در سراسر کشور با گشایش درهای مشارکت‌های مردمی است، چراکه توانمندی‌ها و منابع انسانی کشور می‌تواند به‌عنوان یک ظرفیت ارزشمند برای رفع مشکلات به‌کار گرفته شود تا معجزه خلق منابع محقق شود.

تأمین خدمات حمل‌ونقل معلولان

حسینی از مجموعه‌ای از طرح‌ها و تعهدات برای ارتقای خدمات این نهاد در کرمانشاه خبر داد و گفت: در سفر به استان کرمانشاه، چندین اقدام مهم و تصمیمات اساسی در دستور کار قرار گرفت.

وی تصمیم نخست را در راستای حمل‌ونقل معلولان در قالب کارت سفرها عنوان کرد و افزود: در حال حاضر خدمات حمل‌ونقل رایگان برای معلولان در در سفرهای درون‌شهری در حال اجرا است، اما در سفرهای برون‌شهری رایگان نیست.

رئیس سازمان بهزیستی کشور از تأمین اعتبار برای خدمات حمل‌ونقل معلولان در سطوح برون‌شهری با بیش از ۵۰ درصد تخفیف خبر داد و تاکید کرد: سهم استان کرمانشاه از این کارت‌ها ۴۴۶۹ نفر است که این اعتبار به‌طور کامل تأمین خواهد شد و به‌زودی اجرایی خواهد شد.

حسینی از برنامه‌ریزی برای به صفر رساندن پشت‌نوبتی‌های دهک اول در زمینه‌هایی مانند حق پرستاری، مستمری معیشتی و وسایل بهداشتی خبر داد و گفت: یکی از مشکلات مهم استان کرمانشاه، پشت نوبتی‌های خدمات بهزیستی در حوزه‌هایی همچون حق پرستاری، وسایل بهداشتی، و مستمری معیشتی است که وعده داده شد با تخصیص اعتبارات لازم، این مشکلات به صفر برسد.

توان‌بخشی مبتنی بر سی. بی. آر (CBR)

وی با بیان اینکه طرح توان‌بخشی مبتنی بر جامعه (Community-Based Rehabilitation یا CBR) یکی از برنامه‌های اساسی در این سفر بود، تصریح کرد: این طرح به‌ویژه برای مناطق روستایی استان کرمانشاه به‌منظور ارتقای کیفیت زندگی معلولان و توانمندسازی آن‌ها با استفاده از تسهیل‌گران و داوطلبان توسعه پیدا می‌کند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور عنوان کرد: در راستای افزایش پوشش خدمات به مناطق روستایی، برنامه‌هایی برای تأمین ویلچرهای مورد نیاز معلولان و گسترش خدمات توانبخشی به تمام مناطق روستایی استان به صورت صددرصدی اجرایی خواهد شد.

حسینی دیگر رهاورد سفر خود به استان کرمانشاه را در قالب افزایش مراکز روزانه توانبخشی عنوان کرد و گفت: استان کرمانشاه ۴۲ مرکز دارد که ۱۴۶۸ نفر را زیر پوشش دارد و مجوز راه‌اندازی این مراکز در شهرستان‌های قصرشیرین و دالاهو صادر خواهد شد.

وی با بیان اینکه دالاهو به لحاظ جمعیت سالمندی پیرترین شهرستان استان کرمانشاه است، اضافه کرد: با توجه به افزایش جمعیت سالمندان به‌ویژه در شهرستان دالاهو، مراکز روزانه سالمندان در این منطقه با وجود متقاضی، راه‌اندازی خواهد شد تا خدمات ویژه‌ای به این گروه ارائه شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در تعریف جمعیت جوان، ورود به سالمندی، سالمند، سالخورده و شدیداً سالخورده، اظهار کرد: اگر جمعیت استان زیر هفت درصد بالای ۶۰ سال باشند جمعیت جوان محسوب می‌شوند، اگر هفت تا ۱۴ درصد باشد جمعیت ورود به سالمندی از ۱۴ تا ۲۱ درصد جمعیت سالمند و از ۲۱ تا ۲۸ درصد جمعیت سالخورده و از ۲۸ درصد به بالا شدیداً سالخورده برآورد می‌شود.

حسینی اضافه کرد: جمعیت ۶۰ سال کشور ایران در سال ۱۴۳۰ به بیش از ۳۰ درصد خواهد رسید و شدیدترین سالخورده جهان خواهیم شد.

وی ادامه داد: با ایجاد یک مرکز اورژانس اجتماعی در شهر قصرشیرین، مجموع مراکز اورژانس اجتماعی استان کرمانشاه به ۱۴ مرکز افزایش خواهد یافت.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه از ۲۴۰۰ تعهد فرصت شغلی در کرمانشاه طی سال‌جاری، تاکنون ۹۴ درصد آن یعنی ۲۲۴۴ شغل محقق شده است، عنوان کرد: شش شهرستان استان کرمانشاه شامل قصرشیرین، ثلاث باباجانی، روانسر، دالاهو، صحنه و سنقرو کلیایی به‌عنوان مناطق پاک از بیکاری مددجویان معرفی خواهند شد و با توجه به روش‌های کارفرمایی، شرکت تعاونی و شرکت سهامی انجام خواهد شد.

حسینی تاکید کرد: در زمینه اشتغال، ایجاد یک بانک اطلاعاتی جامع برای شناسایی جویندگان کار به‌ویژه معلولان و زنان سرپرست خانوار در دستور کار قرار گرفت تا فرصت‌های شغلی مناسب برای آن‌ها فراهم شود.

وی تصریح کرد: حمایت از ۱۰۰ گروه همیار زن از طریق اعطای سرمایه کار بلاعوض، آموزش و توانمندسازی ۲۰ گروه خودیار زنان از طریق برنامه تأمین مالی خُرد، پرداخت هزینه مهارت‌آموزی زنان ویژه تحت پوشش، اعطای یک مرکز پشتیبان شغلی ویژه افراد دارای معلولیت سخت اشتغال و اجرای برنامه استعدادیابی و توسعه مهارت‌های پایه (در فاز اول کرمانشاه ۲۵۰ نفر را زیر پوشش دارد) از دیگر تعهدات سازمان بهزیستی کشور به استان کرمانشاه است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور دیگر تعهد سازمان را در بیمه اجتماعی تمامی زنان سرپرست خانوار شهری و روستای استان عنوان کرد و افزود: ۲۸۰ هزار زن سرپرست خانوار در کشور داریم که برای ۱۸۰۰ زن سرپرست خانوار در استان کرمانشاه، بیمه اجتماعی رایگان تأمین خواهد شد.

حسینی اضافه کرد: این اقدام در راستای حمایت از زنان سرپرست خانوار در مناطق روستایی و عشایری صورت خواهد گرفت.

وی افزود: برای تأمین مسکن افراد دارای دو معلول به بالا و دیگر نیازمندان بهزیستی، برنامه‌هایی با هدف تخصیص مسکن در دستور کار قرار خواهد گرفت.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: این برنامه‌ها و طرح‌ها به‌طور کلی با هدف ارتقای کیفیت زندگی مددجویان بهزیستی و توانمندسازی آن‌ها در راستای استقلال اجتماعی و اقتصادی طراحی شده است و امیدواریم که این اقدامات با راه‌های درآمدی پایدار و غیروابستگی به دولت به‌زودی اجرایی و به نتایج مثبتی در بهبود وضعیت مددجویان استان کرمانشاه منجر شود.