جوان آنلاین: تفاوتهای حقوق بشر غربی و حقوق بشر اسلامی به منابع و مبانی آنها برمیگردد. مبانی حقوق بشر اسلامی با جهانبینی اسلامی و ویژگیهای انسان از نظر اسلام مرتبط است. ما از آنجا که معتقد به آخرت هستیم در نتیجه حقوق انسان را فقط مربوط به این جهان نمیدانیم.
باید به مسئله زن و بیان نگاه اسلام به زن برای غربیها توجه ویژهای کرد. در غرب جذابیت جنسی به عنوان یک ارزش اجتماعی مطرح است، در حالی که در اسلام این مسئله تنها به عنوان یک ارزش زناشویی مطرح است و تبدیل جذابیت جنسی به عنوان یک ارزش اجتماعی عواقب بسیار سنگینی برای زن در غرب داشته است و آنها را ملعبه دست و عامل شهوترانی مردان قرار داده است.
این در حالی است که غرب ادعای دفاع از حقوق زن را دارد، اما مدافع حقیقی و اصلی حقوق زن، اسلام است که شأن زن را رعایت کرده و مخالف تبدیل شدن زن به اسباببازی تحریککننده مردان است، بنابراین یکی از مباحثی که در حقوق بشر میتوانیم تهاجم سنگین تبلیغاتی علیه غرب داشته باشیم، وضعیت زنان است.
محمدحسین قدیریابیانه سالها در غرب زندگی کرده و بعد از مشاهده تبلیغات علیه زنان مسلمان به نگارش کتاب «زن در اسلام و غرب» اقدام کرده است.
کتاب حاضر جایگاه زن را در اسلام بررسی کرده و بعد از اشاره آن در قرآن و احادیث چند مقاله را برای مقایسه زن در اسلام و غرب در ادامه میآورد، سپس این مقایسه را در (اسلام و مسیحیت) در شئون مختلف انجام میدهد و فصل بعدی اشارهای به فساد گسترده در غرب دارد.
نگاه اسلام و غرب به شخصیت زن، دو نوع نگاه متفاوت است. اسلام با دید عاطفی به زن مینگرد و غرب با دید غریزی.
یکی از موضوعاتی که غربیها در تبلیغ علیه اسلام و جوامع اسلامی به ویژه ایران بر آن تمرکز کردهاند، وضعیت زن و حجاب در اسلام است. فهم فلسفه قوانین اسلامی برای آنها بسیار مشکل مینماید و این امر دلایلی چند دارد:
۱- با فلسفه حجاب آشنایی ندارند.
۲- تبلیغات گسترده دروغینی از سوی رسانههای گروهی غرب در مورد وضعیت زن و حجاب در اسلام صورت میپذیرد.
۳- وضعیت زنان در برخی کشورهای اسلامی را که حکام آن عمدتاً نیز دستنشانده خود آنها هستند، ملاک تبلیغ قرار داده و عملکرد زشت آنها با زنان را به عنوان دیدگاه اسلام معرفی میکنند.
۴- مشکلات زنان در جهان اسلام را بزرگنمایی و با روشهای هنرمندانه تحریف میکنند.
۵- عقبماندگیهای جوامع اسلامی را که نتیجه اعمال نفوذ و سیاستهای خود آنها بوده و است به اسلام نسبت میدهند.
۶- اجازه طرح دیدگاههای اسلامی را به مسلمان و در حقیقت اجازه شناخت اسلام را به اتباع کشور خود نمیدهند.
همه اینها از موانع گرایش به اسلام و از عواملی است که عموماً مردم غرب تصور میکنند راه نجات زنان مسلمان از وضعیتی که آنها اسفبار توصیف میکنند، رهایی از اسلام و کشف حجاب است، اما وقتی حقایق برای آنها به ویژه فلسفه حجاب در اسلام و حقوق و وظایف زنان نسبت به مردان، خانواده و جامعه مطرح میشود، به واقعیت پی میبرند و سریعاً جذب میشوند.
نگارنده بارها پس از شرح دیدگاههای اسلام با این عکسالعمل زنان غربی مواجه شده که گفتهاند: «تا به حال میگفتیم بیچاره زنان مسلمان و حال میگوییم بیچاره ما».
در مدت اقامت نگارنده در خارج صدها نفر بر اثر طرح دیدگاه اسلام در امور مختلف به ویژه حقوق و وضعیت زنان در اسلام به دین مبین اسلام مشرف شدهاند که تعداد قابل توجهی از آنها زنان تحصیلکرده، از جمله استادان دانشگاه، معلمان، فمنیستها و زنان فعال اجتماعی، سیاسیون، خبرنگاران، دانشجویان و دانشآموزان بودهاند.
چاپ دوم این کتاب که با اضافاتی همراه است و به ارزیابی دیدگاه اسلام در مورد زن با نگاهی متفاوت از روشهای جاری میپردازد به اثرگذاری در مخاطبان خارجی منجر شده است.
این مباحث همچنین از سوی نگارنده در کنفرانسهای متعدد در دانشگاهها و سایر مراکز در ایران مطرح شده و مورد استقبال شدید استادان و دانشجویان به ویژه زنان قرار گرفته است.
در قسمت پایانی سؤالات چهار جوابی طراحی شده است تا احیاناً در مسابقات کتابخوانی مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
بررسی تفاوتهای دو جهانبینی اسلامی و غربی در موضوع زن
زن در اسلام و غرب
غرب ادعای دفاع از حقوق زن را دارد، اما مدافع حقیقی و اصلی حقوق زن، اسلام است که شأن زن را رعایت کرده و مخالف تبدیل شدن زن به اسباببازی تحریککننده مردان است، بنابراین یکی از مباحثی که در حقوق بشر میتوانیم تهاجم سنگین تبلیغاتی علیه غرب داشته باشیم، وضعیت زنان است.
صاحبخبر -
∎