شناسهٔ خبر: 70531719 - سرویس اقتصادی
منبع: صدا و سیما | لینک خبر

کشف ۲۱۷ میلیون لیتر قاچاق سوخت در کشور

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز  از کشف ۲۱۷ میلیون لیتر قاچاق سوخت در کشور خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، در میز اقتصاد امروز به موضوع راهکارهای مقابله با قاچاق سوخت با حضور سردار جلال امینی رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز، داریوش باقرجوان مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و ویس کرمی مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردهای نفتی پرداخته شد.

در ابتدای این گفت‌و‌گو سردار جلال امینی رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: یکی از اولویت‌های فراجا مبارزه با قاچاق است و یکی از اولویت‌های ما مبارزه با قاچاق سوخت است، ما در ۹ ماهه امسال تقریبا ۲۵ هزار پرونده در حوزه قاچاق سوخت تشکیل داده‌ایم به طوری که حدود ۳۵ درصد از کل پروند‌ه‌های ما فقط به موضوع قاچاق سوخت اختصاص دارد.

وی افزود: در حال حاضر بیش از ۳۶ هزار متهمان قاچاق ما به موضوع قاچاق سوخت بر می‌گردد، ۲۴ هزار قاچاقچی دستگیر و تحویل مراجع قضایی داده‌ایم و ۴۹ درصد خودرو‌های حامل سوخت قاچاق هم توقیف شده است.

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز  اضافه کرد: همچنین ۱۷ درصد رشد قاچاق سوخت نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته‌ایم که ۶۱ درصد از میزان کشفیات از نظر فیزیکی صورت گرفته است.

امینی بیان کرد: در حال حاضر ۲۱۷ میلیون لیتر فقط قاچاق سوخت کشف شده است، ما در حوزه قاچاق باتوجه به مناطق آلوده در اولویت رسیدگی است چرا که سیاست ما برخورد با افراد سازمان یافته است.

به گفته رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز، بر اساس برآورد‌ها روزانه حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیون لیتر سوخت در کشور قاچاق می‌شود که از این مقدار حدود ۴۰ درصد آن با شناور‌ها قاچاق می‌شود.


او تصریح کرد: متاسفانه بیشترین قاچاق سوخت در کشور مربوط به گازوئیل و نفت و گاز است که از ۲۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق  در کشور۱۶ میلیون لیتر آن فقط به گازوئیل اختصاص دارد.

امینی در ادامه با اشاره به بارنامه‌های سوری گفت: این موضوع یکی از معضلات ما در کشور است که باید رسیدگی شود و در این بین واقعا  چندین شرکت را بررسی کرده‌ایم که بارنامه سوری انجام می‌دادند.

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان کرد:  ۳۵ درصد از کل پرونده،‌های تشکیل شده درحوزه قاچاق سوخت است به طوری که طی ۹ ماه گذشته ۲۵ هزار پرونده درحوزه قاچاق سوخت تشکیل شده است و حدود ۲۴ هزار نفر متهم به قاچاق سوخت دستگیر شده‌اند.

او گفت: ما بدون اغماض در حوزه قاچاق سوخت برخورد می‌کنیم ما متاسفانه ۲۵ نفر شهید در مقابله با قاچاق تقدیم کشور کرده‌ایم، تا زمانی که این سامانه‌ها به انجام نشود کار به جایی نخواهد رسید.

در ادامه این برنامه داریوش باقر جوان مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: تمام فعالیت‌های حمل و نقل جاده‌ای در بخش کالا و مسافری، ترانزیتی تحت رصد و ارزیابی ما قرار دارند.

وی ادامه داد: سامانه سپهتن و تردد جاده‌ای و سامانه سیپاد تردد درون شهری یکی از سامانه‌هایی هستند که می‌توانند کمک کنند تمام وسایل نقلیه درون کشور  که در حال تردد هستند رصد می‌شوند و ما موظف با فراجا برای رصد و پیگیری ناوگان هستیم، سامانه سپهتن در بخش کالا فعال نیست ولی برای ۸ هزار دستگاه اتوبوس این سامانه نصب شده است و تا چند ماه آینده تمامی این سامانه‌ها نصب خواهد شد.

مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای افزود: در حال حاضر ۶۵ درصد فرآورده نفت و گاز  دربخش حمل و نقل جاده‌ای کشور صورت می‌گیرد است.

وی تصریح کرد: تخصیص سهمیه سوخت بر مبنای میزان پیمایش مندرج در اسناد حمل  محاسبه شده و رصد انجام سفر از طریق دوربین‌های جاده‌ای کنترل می‌شود؛ بحث حمل و نقل تمام موضوع نیست امروز کار ما روی داده است و تمام اسناد حمل و انجام می‌شود موجود و قابل رصد است.

همچنین در ادامه این برنامه هم کرامت ویس کرمی مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورد‌های نفتی گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون، حدود ۱۲۰ میلیون لیتر نفت و گاز در بخش نیروگاهی و غیر نیروگاهی مصرف داشته‌ایم که در بخش غیر نیروگاهی که شامل بخش حمل و نقل، کشاورزی و ... می‌باشد همچنین حدود ۹۰ میلیون لیتر روزانه مصرف نفت و گاز داریم که  از این تعداد ۵۰ درصد نفت گاز کل کشور مربوط به حمل و نقل دیزلی است و باید توجه ویژه‌ای در بخش حمل و نقل داشت.

وی ادامه داد: کارکرد و پیمایش ناوگان دیزلی براساس آیین نامه هیت وزیران توسط وزارت راه و شهرسازی  و میزان پیمایش براساس بارنامه و صورت وضعیت برای بخش مسافری است در بودجه سال ۱۴۰۲ وزارت راه و شهرسازی حتما می‌بایست ۵۰ درصد ناوگان باری و ۱۰۰ درصد ناوگان اتوبوسی را مجهز به سامانه سپهتن می‌شدند و متاسفانه این اتفاق هم صورت نگرفت است.

ویس کرمی تصریح کرد: سامانه سپهتن میزان تردد ناوگان را به صورت لحظه‌ای پایش می‌کند و از این طریق سوخت واقعی به ناوگان تعلق می‌گیرد، تا زمانی که ما نتوانیم عملکرد خود را نظارت نکنیم با مشکل روبه رو می‌شویم ما هر ۱۵ روز یکبار سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای عملکرد ناوگان باری و اتوبوسی را به ما اعلام می‌کند.

وی بیان کرد: در حال حاضر ۱۶ هزار و ۵۰۰ ناوگان حمل و نقل سوخت‌رسان از مجموعه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی برای جلوگیری از قاچاق سوخت به Gps مجهز شده‌اند.