شناسهٔ خبر: 70528439 - سرویس فرهنگی
منبع: الف | لینک خبر

طراح آرم پیکان چه کسی بود؟

آرم پیکان یادآور خودرویی نوستالوژیک و فراموش نشدنی برای خانواده‌هاست، خودرویی که سهم زیادی در حافظه جمعی ایرانیان دارد و در آلبوم خاطراتشان همچون یکی از اعضای خانواده جایی را به خود اختصاص داده است؛ از ماشین‌های عروس‌ با بوق های «ده یازده» گرفته تا تاکسی‌های نارنجی رنگ و پیکان استیشن‌های سرویس مدارس که رکورد تعداد دانش آموزان در یک ماشین را می‌شکست.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، پیکان یک خودروی خاطره انگیر برای ایرانیان است که عمر حضور آن در خیابان‌های تهران به ۵۷ سال می‌رسد؛ خودرویی محبوب که برای همه سلایق محصولاتی همچون پیکان جوانان، پیکان پژویی، پیکان چراغ بنزی، پیکان وانت و پیکان استیشن تولید می‌کرد در نهایت پس از ۳۸ سال تولید مدام (۱۳۴۶ تا ۱۳۸۵) از ریل تولید خارج شد؛ هرچند هنوز در خیابان های تهران برای خود برو بیا دارد.

طراح آرم پیکان چه کسی بود؟

لوگوی پیکان در گوشه صندوق عقب پیکان به اندازه این ماشین در حافظه بصری مردم ایران ماندگاراست؛ طرحی که توسط بیژن جناب طراحی شد.

لوگوی پیکان با طراحی ساده، قابل تشخیص و نمادین، خود توانست خودروی پیکان را در بازار خودروی ایران قابل توجه کند، به طوری که حتی پس از گذشت چندین دهه در ذهن مردم ماندگار است.

طراح آرم پیکان چه کسی بود؟

پس از اینکه تولید پیکان متوقف شد دیگر از این لوگو استفاده نشد و لوگوی جدیدی از سر و قسمتی از گردن اسب جایگزین لوگوی شرکت خودروسازی شد اما این لوگو همچنان جذابیت خود را دارد و برای همه ما منحصر به فرد و خاطره انگیز است.

نشان خودروی پیکان در واقع اولین لوگوی طراحی شده برای یک شرکت خودروسازی در ایران بود که به عنوان هویت بصری یک خودروساز مورد استفاده قرار گرفت.

لوگوی پیکان با الهام از نقوش باستانی ارابه و اسب طراحی شد و نام برند خودروسازی در زیر لوگو درج شد تا هویتی مستقل برای این خودرو و کارخانه های تولیدی آن ایجاد شود.

استفاده از این نماد نشان دهنده مفهوم پیشرفت و حرکت است که به راحتی می تواند توجه و اعتماد مخاطب را نسبت به این برند و محصولات آن جلب کند.

طراح آرم پیکان چه کسی بود؟

این لوگو را می‌توان نمونه مناسبی از طراحی لوگوی بر اساس حیوانات دانست که یک رویکرد رایج در طراحی لوگوی برندهای خودرو سازی در جهان است و شرکت های بزرگی مانند فراری، لامبورگینی، پورشه و پژو نیز بر اساس تصویر حیواناتی همچون اسب، ببر و شیر نشان تجاری خود را طراحی کردند.

هرچند در مواجهه اول آرم پیکان می تواند نشان دهنده پیچیدگی باشد ولی در واقع مینیمالیسم و حفظ هویت برند از مهمترین ویژگی های آن است که این نشان را ماندگار کرد تا ایده از طریق طراحی ساده و شفاف به مصرف کنندگان منتقل شود.

لوگوی پیکان در ابتدا برای طراحی بسته بندی سوپاپ ساخته شده است ولی در سال های بعد جای خود را به صندوق عقب پیکان پیدا کرد.

در مجموع این لوگو ساده، واضح و ترکیبی است متفکرانه از برخی عناصر گرافیکی و در برگیرنده عناصر طراحی و نوشتاری. این دو عنصر مکمل یکدیگر هستند و قرار دادن آنها در کنار هم به درک برند کمک می کند؛ فونت لوگو دارای ۲ ویژگی سادگی و خوانایی است و ارزش و اعتبار قابل توجهی به سبک بصری این شرکت می بخشد.

طراح آرم پیکان چه کسی بود؟

تک رنگ مشکی برای انتخاب این لوگو نیز مناسب انتخاب شده است زیرا رنگ مشکی معمولاً نماد جسارت، امنیت و قدرت است و حس مجلل بودن را القا می‌کند. البته لوگوی پیکان دارای پالت رنگی نقره ای نیز بود که نشان دهنده مفهوم تعادل است.

در زیر لوگوی فلش، نام برند در یک مستطیل پهن قرار گرفته است، حرکتی درست توسط طراح برای جلب توجه برند است که با متمایز کردن عناصر لوگو و ایجاد شکلی هندسی به لوگو نظم بخشیده است.

بیژن جناب طراح گرافیک ایرانی خالق لوگوهای ماندگار و یکی از برجسته‌ترین طراحان ایرانی است که در طول سال‌های فعالیتش، لوگوهای ماندگار و تاثیرگذاری را خلق کرده است که عناصر فرهنگی و اسطوره ای در کنار طرح‌های دقیق معماری ایرانی، مانند کاشی‌کاری‌ها و مقرنس‌ها، تأثیر زیادی بر سبک کاری او داشتند.لوگوی تک ماکارون و فرهنگ‌سرای سرو از کارهای موفق جناب است.