شناسهٔ خبر: 70518664 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام بشیر باقری

شاهرود - ایرنا - بشیر باقری فرزند عباس و عالیه، شهید دفاع مقدس شهرستان شاهرود دیار دارالمرحمه سمنان است، شهیدی که در پنج سالگی تا حد مرگ پیش رفت، اما خداوند برای پیگیری هدفی بزرگ او را به زندگی بازگرداند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، بشیر باقری یکم فروردین ۱۳۴۲ در شهر بسطام از توابع شهرستان شاهرود در خانواده‌ای مذهبی و متدین دیده به جهان گشود، پدر بزرگوارش برای تامین و امرار معاش خانواده به حرفه کشاورزی اشتغال داشت.

شهید والامقام باقری پنج ساله بود که یک روز به داخل حوض حیاط منزل افتاد و تا سرحد مرگ پیش رفت، اما خداوند چنین مرگی را شایسته او ندانست و او را برای پیگیری هدفی بزرگ حفظ کرد.

وی پس از دوران کودکی، تحصیلات خود را آغاز کرد و بدون وقفه پیش رفت، از همان اوایل علاقه خاصی به فراگیری متون اسلامی و قرآن کریم داشت؛ به طوری که در بیشتر یادداشت‌های او نوحه و حدیث به چشم می‌خورد.

پس از پیروزی انقلاب با دستور امام خمینی(ره) پیرامون تشکیل بسیج مستضعفان و ارتش ۲۰ میلیونی، به عنوان یکی از اعضای فعال بسیج بیشتر وقت‌ها در واحد بسطام حضور پیدا می‌کرد.

شهید باقری علاوه بر انجام کشاورزی و همکاری با پدر، در امور بنایی نیز مشغول به فعالیت بود و کمک‌حال معیشت خانواده بود تا اینکه سال ۱۳۶۰ ازدواج کرد. نتیجه این ازدواج یک دختر به نام اعظم و پسری به نام امیر است.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام بشیر باقری

آسیب‌دیدگی از بمباران شیمیایی دشمن

این شهید بزرگوار پس از هجوم مزدوران به مملکت اسلامی، از امور روزمره زندگی دست کشید و پس از حضور در جبهه، به عنوان یک نیروی بسیجی از وطن دفاع کرد.

در نبردهای مختلفی از جمله عملیات محرم، والفجر مقدماتی، عملیات مهران و کربلای پنج شرکت داشت و چندین بار زخمی شد. در یکی از مناطق عملیاتی که دشمن بعثی اقدام به بمباران شیمیایی کرده بود، او نیز دچار مسمومیت و حساسیت پوستی شد.

ولایت فقیه قلب اسلام است

شهید باقری در بخشی از وصیت‌نامه خود نوشته است: «باید از پدر و مادرم بی‌نهایت تشکر کنم که برای من خیلی زحمت کشیدند و به گردن من حق زیادی دارند. امیدوارم که اجرتان را خداوند متعال عنایت فرماید و از شما می‌خواهم که از من راضی باشید. از برادران و خواهرانم هم حلالیت می‌طلبم.»

«ای مردمی که همیشه در تمام صحنه‌ها بوده‌اید، بدانید رزمندگان از میگ‌ و میراژهای عراقی، تانک و اسلحه‌های دشمنان ترسی ندارند بلکه ترس ما از خالی شدن مسجدها و صف‌های نماز جمعه و جماعات، تنها گذاشتن امام(ره) و خط ولایت فقیه است. اگر روزی ولایت فقیه را از شما بگیرند، قلب اسلام را گرفته‌اند و اسلامی باقی نخواهند ماند.»

دنیا را سه طلاقه کردم

«خدایا هنگامی که دیدم همه عالم به دشمنی اسلام، انقلاب و امام راحل کمر بسته‌اند، دنیا را سه طلاقه کردم و از همه چیز و همه کس چشم بستم. خدایا در مقابل امر تو تسلیم محض شدم. به تو توکل کردم به قضا و قدر رضا دارم و به شهادت متوسل شدم.»

«سفارش من به مردم این است که از گناه هر چند که کوچک باشد، پرهیز کنید، حتی در خلوت. چون خداوند در این دنیا شاهد و در فردای قیامت حاکم است. پدر و مادر، همسر، برادر و خواهرانم در شهادت من ناراحتی نکنید، خوشحال باشید که راه من راه اسلام است و راضی باشید به رضای خدا و من هم راضی به رضای خدا هستم چون امام حسین(ع) در لحظات آخر در گودال قتلگاه گفتند: راضی به رضای خدا هستم.»

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام بشیر باقری

از سختی‌های راه نهراسید

«این راه هر چند پررنج است اما لذت ابدی شما را تضمین می‌کند. این کوچه هر چند پر پیچ و خم است، اما در انتهایش خانه معشوق است پس از سختی‌ها نهراسید.»

شهید والامقام باقری قبل از شهادت به عنوان معاون گردان انجام وظیفه می‌کرد. سرانجام در بیست و سوم دی ۱۳۶۵ در منطقه شوش پس از نبرد قهرمانانه و افتخارآفرین کربلای پنج به همراه فرمانده گردان خود به شهادت رسید.

پیکر پاک و مطهرش پس از تشییع باشکوه در گلزار شهدای زادگاهش بسطام به خاک سپرده شد.

نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.

رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمه‌گسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسین‌برانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.

نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.

جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمام‌قد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.

جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، می‌توان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.

مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.

سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.

مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان می‌دهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب می‌شود.

هم‎گام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهه‌های جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور می‌شود.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام بشیر باقری

نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان

شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر می‌رسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل می‌دهد و بر پایه گزارش‌ها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل می‌شود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.

از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهه‌های جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.

از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.

شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل می‌دهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.

طبق گزارش‌ها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام بشیر باقری

برنامه‌ریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۴

سمنان به عنوان یکی از استان‌های سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامه‌ریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۴ مزین شود.

برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استان‌ها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سه‌هزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشه‌جاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.