شناسهٔ خبر: 70515699 - سرویس سیاسی
منبع: ایکنا | لینک خبر

آیت‌الله قمی:

فعالیت علمی کمی میان فلسفه اسلام و غرب صورت گرفته است

معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری گفت: کار زیادی در تطبیق فلسفه‌های شرقی با فلسفه غرب صورت گرفته است، زیرا بر خلاف تفکر اسلامی، بسیاری از فلسفه‌های شرقی خطر ایدئولوژیک برای فلسفه تمدن غربی ندارند؛ لذا فعالیت علمی تطبیقی میان فلسفه اسلام و غرب کمتر صورت گرفته است که در کنگره فارابی می‌تواند مدنظر قرار گیرد.

صاحب‌خبر -

محسن قمی، معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری

به گزارش خبرنگار ایکنا، آیت‌الله محسن قمی، معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری عصر امروز شنبه هشتم دی‌ماه در دیدار دست‌اندرکاران کنگره بین‌المللی حکیم فارابی که در دانشگاه باقرالعلوم(ع) قم برگزار شد، با تقدیر از ایشان اظهار کرد: اهتمام به فرمایش مقام معظم رهبری در برگزاری بزرگداشت مشترک حکیم فارابی توسط ایران و قزاقستان اقدام ارزشمندی بود که توسط جامعه المصطفی صورت گرفت. افق دوری که رهبر انقلاب در این حوزه دنبال می‌کند، احیای حوزه تمدنی و فرهنگی ایران است که نباید به دست فراموشی سپرده شود.

وی با تأکید بر ضرورت پرداختن به شخصیت‌های علمی و تاریخی کشور، تصریح کرد: تفاوتی که میان ما و قزاقستان درباره شخصیت فارابی وجود دارد این است که برای ما فارابی تنها یک شخصیت تاریخی نیست بلکه به فلسفه اسلامی فارابی به عنوان یک پدیده زنده می‌نگریم که می‌تواند هدایت جامعه بشری را به عهده بگیرد و خلأهای زندگی او را مرتفع کند. این کنگره باید امتداد فلسفه فارابی را منطبق بر نیاز‌های بشر امروز و لبه‌های معرفتی برجسته کند و با استمداد از معارف فارابی، به این نیاز‌ها پاسخ دهد.

آیت‌الله قمی با اشاره به شخصیت تطبیقی فارابی، اظهار کرد: این موضوع می‌تواند رویکرد مناسبی برای کنگره باشد. کار زیادی در تطبیق فلسفه‌های شرقی با فلسفه غرب صورت گرفته است، زیرا بر خلاف تفکر اسلامی، بسیاری از فلسفه‌های شرقی خطر ایدئولوژیک برای فلسفه تمدن غربی ندارند؛ لذا فعالیت علمی تطبیقی میان فلسفه اسلام و غرب کمتر صورت گرفته است که در این کنگره می‌تواند مدنظر قرار گیرد.

معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری، فارابی را یک شخصیت جامع علمی دانست و خاطرنشان کرد: توجه به معنویت و عالم غیب از مسائل مورد نیاز بشر امروز گرفتار مادیات است و این موضوعات ضروری باید در کنگره‌های علمی ما مدنظر قرار گیرد و به مسائل ظاهری کمتر بپردازیم.

آیت‌الله قمی تولید و ترجمه کتاب معرفی مجموعه آثار فارابی به زبان‌های مختلف را اقدامی مورد نیاز دانست و افزود: باید تلاش شود از نهاد‌ها و سازمان‌هایی که می‌توانند در برگزاری باشکوه این کنگره مشارکت داشته باشند نیز برای همکاری دعوت به عمل آید.

همکاری دانشگاه‌های داخلی و خارجی در برگزاری کنگره حکیم فارابی

در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی گرجیان، دبیر علمی کنگره بین المللی حکیم فارابی در سخنانی اظهار کرد: در دیدار رئیس جمهور قزاقستان با رهبر معظم انقلاب پیشنهاد بزرگداشت حکیم فارابی ارائه شد که مورد سفارش معظم له قرار گرفت. از این رو جامعه المصطفی برگزاری این کنگره بین‌المللی را با همکاری شماری از مراکز علمی و دانشگاهی داخلی و خارجی برعهده گرفت.

همچنین حجت‌الاسلام والمسملین آذریان، دبیر اجرایی کنگره بین‌المللی فارابی، گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای برگزاری این کنگره ارائه کرد و افزود: موضوع کنگره با عنوان جایگاه فارابی در توسعه حکمت نظری و عملی به تصویب رسید و ۱۲ کارگروه در ذیل آن راه‌اندازی شد که مدیریت هر کدام از آن‌ها بر عهده یک دانشگاه قرار دارد.

وی با اشاره به مشارکت پنج دانشگاه خارجی در این کنگره بین‌المللی، اظهارکرد: چندین پیش کنگره برای همایش در نظر گرفته شده است و اصل کنگره نیز در حدود یک سال دیگر برگزار خواهد شد.

معاون پژوهش مجتمع آموزش عالی حکمت یادآور شد: رتبه ISC کنگره اخذ گردید و از زمان صدور فراخوان که مدت زیادی از آن نمی‌گذرد تاکنون، نزدیک به 20 مقاله توسط دبیرخانه همایش دریافت شده است.

انتهای پیام