شناسهٔ خبر: 70508710 - سرویس اقتصادی
منبع: نورنیوز | لینک خبر

ایجاد بازار نوآفرین در بورس/عرضه اولیه سهام 15 شرکت از امروز

افشین گفت: با ابتکاری که به وجود آمد، بازار نوآفرین با دو تابلوی رشد و تابلوی دانش‌بنیان در بورس ایجاد شد، با این اقدام اکنون 15 شرکت در بازار نوآفرین پذیرش شدند.

صاحب‌خبر -

نورنیوز-گروه اقتصادی: معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از آغاز عرضه اولیه سهام شرکت‌های دانش‌بنیان از امروز خبر داد و گفت: با ابتکاری که به وجود آمد، بازار نوآفرین با دو تابلوی رشد و تابلوی دانش‌بنیان در بورس ایجاد شد، با این اقدام اکنون ۱۵ شرکت در بازار نوآفرین پذیرش شدند.

حسین افشین در آئین آغاز معاملات بازار نوآفرین فرابورس ایران، تامین مالی را یکی از شاخص‌های توسعه‌ یافتگی در حوزه دانش‌بنیان‌ها دانست و گفت: شاخص GII یکی از مؤلفه‌هایی است که کشورها را بر اساس پارامترهای نوآورانه و فناورانه بررسی می‌کند و در این فضا، یکی از مهم‌ترین پارامترها در این شاخص که امتیاز کشورها را بالا می‌برد، بحث‌های تامین‌ مالی است. 

وی با بیان اینکه تامین مالی به شکل سنتی نه امتیازآور بود و نه برای شرکت‌ها آورده‌ای داشت، اظهار کرد: از این رو، شرکت‌های دانش‌بنیان  برای توسعه و رسیدن به اهداف بالاتر، باید دسترسی ساده‌تری به منابع مالی داشته‌ باشند که در این فضا یکی از بهترین دسترسی‌ها، بازار سرمایه است. در گذشته اتصال شرکت‌ها به فرابورس و بورس امری دشوار بود، چراکه اکثر شرکت‌ها، نوآور بودند و به همین دلیل ریسک بالایی داشتند، اما با ابتکاری که به وجود آمد، بازار نوآفرین با دو تابلوی رشد و تابلوی دانش‌بنیان ایجاد شد و به نظر می‌رسد از رهگذر این اقدام، تحول بزرگی در زمینه رشد واقعی شرکت‌های دانش‌بنیان رقم‌ بخورد.

افشین با بیان اینکه گاها وقتی از رشد شرکت‌های دانش‌بنیان سخن به میان می‌آید، تعداد شرکت‌ها معیار رشدیافتگی در نظرگرفته می‌شود، اظهار کرد: کمیت همه ماجرا نبوده و چندان شاخص درست و مکفی‌ای محسوب نمی‌شود، چراکه رشد شرکت‌های دانش‌بنیان باید عمیق و بر اساس کیفیت آنها صورت بگیرد. یکی از عواملی که کیفیت رشد شرکت‌های دانش‌بنیان را محقق می‌کند، دسترسی  آنها به منابع‌مالی و بازار سرمایه است. 

معاون علمی رئیس‌جمهور ادامه داد: حداقل ۱۵ شرکت در بازار نوآفرین پذیرش داریم که از این تعداد ۹ شرکت، دانش‌بنیان هستند و امید آن می‌رود که تعداد این شرکت‌ها افزایش پیدا کند. همچنین ۱۱ مرکز رشد و ۱۵ شرکت در بورس پذیرش شدند و عرضه اولیه سهام برای اولین شرکت امروز انجام ‌شد.

محمدعلی شیرازی، مدیرعامل شرکت فرابورس ایران نیز در آیین آغاز به کار رسمی معاملات بازار نوآفرین فرابورس، گفت: دستورالعمل بازار نوآفرین سال گذشته تدوین شد و ۱۵ شرکت پذیرش شدند و امروز اولین معاملات آن شروع می‌شود. این بازار مکمل باقی ابزارها و بازارها است و خاصیت بازار نوآفرین تمرکز بر شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپی است.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وی ادامه داد: تعداد شاغلان شرکت‌های پذیرش شده فرابورس با افزایش ۲۵ درصدی از ۷۵ هزار نفر به ۱۰۰ هزار نفر رسیده است و ۱۳۰۰ میلیارد تومان از طریق صندوق‌های فرابورس تامین مالی شده است. 

به گفته وی، تا پایان ۹ ماهه ۱۴۰۳، ۱۲ همت از طریق کراد فاندینگ ۷.۴۰۰ میلیارد تومان تامین مالی شده است و پیش‌بینی می‌کنیم که تا پایان سال به ۱۰ همت برسد.

مدیرعامل شرکت فرابورس ایران افزود: حداقل سرمایه شرکت‌ها برای بازار نوآفرین ۱۰ میلیارد تومان و حداکثر ۵۰ میلیارد تومان بوده و باید دارای طرح توجیهی سوددهی باشد.

وی همچنین حمایت از شرکت‌های در حال رشد، ایجاد فضای رشد، شفاف سازی، برندسازی و معرفی به بازار کسب و کار و ایجاد فضای حاکمیت شرکتی را از اهداف راه‌اندازی این بازار دانست.