شناسهٔ خبر: 70507907 - سرویس بین‌الملل
منبع: جماران | لینک خبر

شمار زندانیان و ناپدیدشدگان اجباری در سوریه به 112هزار و 414 نفر رسید

شبکه حقوق بشر سوریه اعلام کرد که بعد از تخلیه زندان ها تعداد بازداشت شدگان و ناپدیدشدگان اجباری در سوریه به 112 هزار و 414 نفر رسید.

صاحب‌خبر -

به گزار ش جماران به نقل از الجزیره، شبکه حقوق بشر سوریه اعلام کرد که بعد از تخلیه زندان ها تعداد بازداشت شدگان و ناپدیدشدگان اجباری در سوریه به 112 هزار و 414 نفر رسید.

این افراد از مخالفان حکومت بشار اسد رئیس جمهور مخلوع سوریه بوده اند.

 

تحولات جدید سوریه

 

در تحولی دیگر، دست به دست شدن تصاویر ویدیویی اعدام‌های میدانی از سوی گروه مسلح تحریر الشام که اکنون بر سوریه حاکم شده است، در مناطق متعددی از این کشور در شبکه‌های اجتماعی جنجال بپا کرد.

به گزارش العالم، شعارهای طائفه‌ای، اعدام‌های میدانی و مردان نقابدار، عنوان مرحله فعلی در سوریه است. کشتار بر اساس هویت، در حال حاضر با سیطره گروه‌های مسلح بر سوریه شیوه‌ای رایج شده است. شبکه‌های اجتماعی مملو از فیلم‌هایی است که سوریه در این روزها شاهد آن است. همه چیز با تهدید و شکنجه و سپس سرنوشت نامعلوم آغاز می‌شود.

شعارهایی مبنی بر کشتار اعضای فرقه علوی و شیعیان اهل بیت علیهم السلام سر داده می‌شود و تهدید به انجام کشتارهای بزرگ طائفی در حمص و سواحل سوریه صورت می‌گیرد؛ این در حالی است که اخباری مبنی بر ارتکاب جنایاتی علیه غیرنظامیان در آن مناطق به بهانه تعقیب نیروهای وفادار به بشار اسد، منتشر شده است.

هیئت تحریر الشام اینگونه توجیه می‌کند که اکثر کسانی که عملیات کشتار را انجام می‌دهند یا عناصر خارجی هستند یا کسانی که دارای افکار داعشی هستند مانند گروه نورالدین زنگی. این در حالی است که ویدئوهایی از تظاهرات حامیان هیئت تحریر الشام در ساحل طرطوس منتشر شده است که در آن شیعیان را تهدید به قتل می‌کنند.

در ویدئویی دیگر، نیروهای امنیتی هیئت تحریر الشام دست به بازداشت‌های گسترده در طرطوس می‌زنند و غیرنظامیان را به باد کتک می‌گیرند. ویدئویی دیگر نیز نشان می‌دهد که عناصر مسلح هیئت تحریر الشام به خانه‌های شهروندان در طرطوس یورش می‌برند.

این نقضها و تجاوزات نشان می‌دهد که هیئت تحریر الشام یا از کنترل گروه‌های مسلح عاجز است و یا آنکه عهد و پیمان‌های خود را نقض کرده و دست به اقدامات انتقام‌جویانه و قتل‌های طائفی و مذهبی می‌زند؛ این در حالی است که قبلا تضمین کرده بود که امنیت اقلیت‌های مذهبی و طائفی را تامین کند.

هیئت تحریر الشام اینگونه توجیه می‌کند که این جنایت‌ها اقداماتی فردی است و عاملان آنها را بازخواست خواهد کرد؛ اما تاکنون کسی بازخواست نشده است و روز به روز بر این تجاوزات و شکنجه‌ها و اعدام‌های میدانی افزوده می‌شود.

از جهتی دیگر، دو تن از نیروهای مسلح موسوم به "ارتش ملی سوریه" جمعه شب (دیشب) در جریان درگیری در منطقه سد تشرین در شمال سوریه کشته شدند. یک خودروی بمب‌گذاری‌شده نیز نیمه شب گذشته در شهر منبج منفجر شد.

بنابر گزارش العربی الجدید، براثر درگیری های شب گذشته در سوریه دو تن از نیروهای مسلح اتاق عملیات «فجر الحریه» (نیروهای مسلح موسوم به "ارتش ملی سوریه") در جریان درگیری در منطقه سد تشرین در منبج واقع در حومه شرقی استان حلب در شمال سوریه کشته شدند. همچین یک خودروی بمب‌گذاری‌شده نیمه شب گذشته (جمعه) در شهر منبج در مقابل ساختمان السرایا منفجر شد.

برخی منابع میدانی می گویند که دو نفر در جریان درگیری در منطقه سد تشرین با نیروهای کردی دموکراتیک سوریه «قسد» کشته شدند. سد تشرین و منازل مسکونی نزدیک آن هنوز تحت کنترل قسد قرار دارد. نیروهای موسوم به «ارتش ملی سوریه» پس از کنترل شهر منبج که یکی از مهم ترین پایگاه های قسد بود، اینک به دنبال کنترل این سد و بیرون راندن قسد از این منطقه هستند.

سد تشرین بر روی رودخانه فرات در منطقه منبج برای تولید برق ساخته شده و طول آن 900 متر است. این سد از شهر حلب 115 کیلومتر و تا مرز ترکیه 80 کیلومتر فاصله دارد. بر اساس برآوردهای دولت اسد، هزینه ساخت این سد حدود 22 میلیارد لیر سوریه بوده است.

در همین راستا، منابع محلی خاطرنشان کردند که یک خودروی بمب‌گذاری‌شده در مرکز شهر منبج در مقابل ساختمان السرایا منفجر شد و خسارات مادی برجای گذاشت اما این انفجار تلفات جانی نداشت. این دومین حمله از نوع خود در منبج از زمان سیطره نیروهای "فجر الحریه" بر شهر در 8 دسامبر است. اولین حمله زمانی رخ داد که یک بمب جاسازی شده در یک خودروی غیرنظامی در خیابان التجنید منفجر شد و دو نفر کشته شدند.

پس از آنکه قسد در 16 دسامبر شکست میانجیگری امریکا برای آتش بس دائمی در دو منطقه منبج و عین العرب در حومه حلب را اعلام کرد، درگیریها بار دیگر به مناطق شمال سوریه بازگشت.

نیروهای مسلح موسوم به "ارتش ملی سوریه" در 30 نوامبر عملیات نظامی تحت عنوان «فجر الحریه» را آغاز کردند و توانستند چندین شهر و شهرک در حومه حلب از جمله شهر منبج را که تحت کنترل قسد بود، به کنترل خود درآورند. پس از آن درگیریها متوقف شد تا فرصت دستیابی به توافق تحت نظارت امریکا و ترکیه فراهم گردد.

 

بلومبرگ: ترکیه به دنبال پروژه‌های نفت و گاز سوریه است

 

ترکیه اعلام کرده که برای مشارکت در بازسازی سوریه، آماده ورود در پروژه های نفت وگاز طبیعی این کشور و ایفای نقش رهبری در این زمینه است.

 رسانه آمریکایی بلومبرگ گزارش داد: ترکیه برای کمک به افزایش تولید نفت و گاز طبیعی در سوریه ابراز تمایل کرده که گام جدیدی برای تعمیق مشارکت آنکارا در زمینه بازسازی ویرانی های سوریه بردارد.

نشریه بلومبرگ با انتشار مطلبی با عنوان «ترکیه به دنبال ایفای نقش بیشتر در توسعه مجدد صنعت نفت و گاز در سوریه است»، از تمایل آنکارا برای مشارکت در افزایش تولید نفت و گاز طبیعی در سوریه به عنوان بخشی از ابتکارات خود برای مشارکت عمیق‌تر در بازسازی این کشور خبر داد.

به گزارش این نشریه آمریکایی، آلپ‌ارسلان بایراکتار، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه تاکید کرد که مقامات آنکارا در حال تلاش برای یافتن راه‌هایی جهت تامین نیازهای برق سوریه به علت تخریب طولانی مدت زیرساخت‌ها هستند.

وی افزود: همچنین در حال بررسی استفاده از نفت خام و گاز طبیعی در بازسازی سوریه هستیم و قصد داریم به همتایان خود در مورد نحوه مشارکت در این زمینه اطلاع دهیم.

بایراکتار همچنین تاکید کرد که همکاری طولانی مدت می‌تواند به ایجاد خطوط لوله جدید نفت و گاز متصل‌کننده سوریه به پایانه‌های صادراتی ترکیه منجر شود.

بلومبرگ خاطرنشان کرد که برآوردهای ترکیه از سطح کنونی تولید نفت در سوریه، حدود 30 هزار بشکه در روز معادل 5 درصد از سطح تولید این کشور در دو دهه قبل است.

به گزارش این نشریه، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به دنبال حفظ روابط دوستانه با گروه‌های جدید حاکم بر دمشق است که ممکن است شرکت‌های ترکیه را قادر به ایفای نقش رهبری در بازسازی این کشور کند و همچنین به برخی از سه میلیون پناهجوی سوری به ترکیه اجازه بازگشت به خانه‌هایشان دهد.

اخبار مرتبط

انتهای پیام