شناسهٔ خبر: 70504787 - سرویس اقتصادی
منبع: صدا و سیما | لینک خبر

قاچاق، متهم اصلی کمبود سوخت

مشاور معاون وزیر نفت گفت: عمده‌ی قاچاق، هنگام تحویل سوخت به صنایع در سامانه سدف اتفاق می‌افتد. 

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، عماد رفیعی، مشاور معاون وزیر نفت در همایش شکوفایی سبز نوآوری‌های انرژی و حمل و نقل پاک گفت: ایران به عنوان یک کشور نفتی تا ۴ سال آینده به کشوری تبدیل خواهد شد که عمده‌ی هزینه‌های آن صرف واردات حامل‌های انرژی بخصوص بنزین و گازوئیل خواهد شد.

وی تشریح کرد: علت اصلی این وضعیت مصرف انرژی و قاچاق است و عمده‌ی قاچاق، هنگام تحویل سوخت به صنایع در سامانه سدف اتفاق می‌افتد. 

رفیعی در ادامه گفت: سرعت سیاستگذاری‌های ما برای عبور از بحران ناترازی باید به شدت افزایش یابد، به عبارتی اقداماتی که در طول ۷۰سال نیاز است انجام شود، باید در ۴ سال انجام دهیم.

وی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم قیمت انرژی را برای همه مردم تغییر دهیم پس برای حل چالش ناترازی بازارسازی انرژی یکی از بهترین راه‌ها است، گفت: در این شرایط باید یارانه‌های انرژی کاهش یابد. 

مشاور معاون وزیر نفت در خصوص چالش‌های وضع موجود ناترازی انرژی در کشور به مواردی، چون به مخاطره افتادن امنیت ملی به واسطه گره زدن تامین کالای استراتژیکی، چون بنزین به واردات، ایجاد شوک‌های اجتماعی و اقتصادی و چرخه معیوب افزایش مصرف سوخت، اشاره کرد و گفت: باید برای تنوع‌بخشی سبدسوخت و استفاده از سوخت‌های جایگزین تلاش کنیم تا بتوانیم در این حوزه پیشرف داشته باشیم.