شناسهٔ خبر: 70498730 - سرویس اقتصادی
منبع: راه دانا | لینک خبر

«کردتودی» گزارش می‌دهد؛

شرکت سیمان بیجار راهبُردی‌ترین صنعت کردستان شرکت سیمان بیجار راهبُردی‌ترین صنعت کردستان

در کردستان شرکت‌های صنعتی زیادی فعالیت دارند و امروز از توان تولیدی زیادی برخوردار هستند، در این میان می‌توان به اولین کارخانه صنعتی به نام شرکت سیمان بیجار اشاره کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ از کردتودی در آستانه روز صنعت پتروشیمی و سیمان، بهتر است ابتدا به تاریخچه بزرگ‌ترین شرکت صنعتی روبه‌رشد حوزه سیمان اشاره کوتاهی داشته باشیم که باهدف محرومیت‌زدایی و ایجاد یک اشتغال پایدار در منطقه، سال ۱۳۷۵ به بهره‌برداری رسید و برای اولین‌بار و تنهاترین واحد صنعتی تولید سیمان در غرب کشور شد.

بدون شک هر واحد صنعتی، خطرات زیست‌محیطی به همراه دارد، همین ضرورت و حساسیت مهم سبب شد که این شرکت صنعتی، در راستای حفظ و صیانت از منابع زیست‌محیطی و بهبود مصرف انرژی با برخورداری از تکنولوژی مجموعه مولتی چمبر ابتدا دغدغه حفاظت از محیط‌زیست و کاهش آلودگی را به حد پایین‌تر از سطح استاندار جهانی برساند و هم توانست ظرفیت اسمی تولید خود را به ۶ هزار تن در روز رسانده است.

یکی از توانایی‌های شرکت سیمان کردستان این است که این واحد صنعتی می‌تواند سیمان‌های سفارشی را با تکنولوژی سیلوی مولتی چمبر و با استفاده از سایش جداگانه که در خاورمیانه منحصربه‌فرد است، به تولید انبوه برساند و در واقع این شرکت با بهره‌مندی از این تکنولوژی، توانایی تولید ۲۷ نوع محصول مختلف باکیفیت بالا و مطابق با استاندارد EN اروپا را دارد.

شرکت سیمان کردستان تولیدکننده انواع کلینکر و سیمان خاکستری و دارای تکنولوژی سیلوی مولتی چمبر با توانایی تولید سیمان‌های سفارشی به‌صورت انحصاری در منطقه خاورمیانه است، همین ظرفیت باهدف اصلی رضایت‌مندی ذی‌نفعان و بهبود مستمر در راستای مشارکت توسعه صنعتی کشور، نظام مدیریت یکپارچه کیفیت، محیط‌زیست و ایمنی و بهداشت شغلی و انرژی بر اساس الزامات آخرین ویرایش معتبر استانداردهای بین‌المللی ISO9001،ISO14001،ISO45001،ISO50001 به‌عنوان الگو انتخاب شده است.

ظرفیتی که به آن اشاره شد در واقع می‌تواند محصولات ویژه‌ای همچون سیمان سرباره‌ای، پرتلند کامپوزیتی، پوزولانی و پوزولانی ویژه، پرتلند تیپV، آمیخته و پرتلند تیپl وll را با استفاده از تکنولوژی سیلوی مولتی چمبر و روش سایش جداگانه و طی مراحل آزمایش بتن که با مجهزترین و مدرن‌ترین تجهیزات مطابق با استاندارهای ملی و بین‌المللی به تولید می‌رسد.

یکی از مزیت‌های واحدهای صنعتی و تولیدی در هر منطقه‌ای، بخش مسئولیت‌های اجتماعی است که می‌تواند در کنار ایجاد اشتغال برای جوانان بیکار منطقه، مشارکت در طرح‌های عمرانی و آبادانی منطقه برای رفاه حال عموم مردم است، به‌عنوان نمونه می‌توان به مشارکت شرکت سیمان بیجار در آسفالت راه روستایی اشاره داشت، مسیر دسترسی روستای الوند قلی از محل برگشت حقوق دولتی با اعتباری بالغ بر ۱۹۴ میلیاردریالی به طول ۳/۳ کیلومتر به بهره‌برداری رسید.

یکی دیگر از مهترین مسئولیت‌های اجتماعی شرکت سیمان کردستان در شهرستان، مشارکت این شرکت در بهره‌برداری و تکمیل ساختمان انتقال خون بیجار است، ضروری‌ترین نیازی که در این دیار در راستای رفاه حال عمومی مردم و اهداکنندگان خون است.

در شرکت سیمان کردستان خودباوری، اعتمادبه‌نفس و اعتماد به نیروی انسانی جوان و متعهد توانست روزی را که با چالش بزرگ توقف و کاهش تولید مواجهه شد، با اتکا به همین ظرفیت عالی و کم‌نظیر توان مهندسین و نخبگان فنی است که به‌جرئت می‌توان گفت که دیگر به کارشناسان خارجی بی‌نیاز و به مرز خودکفایی می‌رسد.

مهم‌ترین چالش پیشروی مدیران شهرستان‌های کمتر توسعه‌یافته، کمبود منابع مالی برای تعریف پروژه‌های اشتغال‌آفرین است، باتوجه‌به اینکه منابع بانکی نیز برای ارائه تسهیلات موردنیاز دارای محدودیت‌های زیادی باشند، اینجاست که چنین پروژه صنعتی می‌تواند با افزایش گردش مالی در منطقه، بهترین راه را برای تأمین منابع مالی در بنگاه‌های اقتصادی ایجاد کند.

جالب است که بدانید در حال حاضر فقط هشت کارخانه سیمان در سراسر این کره خاکی توانایی تولید سیمان ترکیبی را دارد که در همین قاره آسیا، ۲ کارخانه از این تعداد وجود دارند که یکی از آن در چین و دیگری در ایران، کردستان شهر بیجار فعالیت دارد، توانمندی و ظرفیت کم‌نظیر کارخانه سیمان کردستان بدون شک تاکنون برای بسیاری از عموم مردم معرفی نشده است و باید گفت از این گنج ناب تا امروز نتوانستیم بهره‌ای درست برای این دیار داشته باشیم.

اتفاق خوبی که در دولت سیزدهم به آن دست یافتیم نیز افتتاح خط راه‌آهن مسافربری و ایستگاه باری در سنندج بود که یکی از راه‌های ترانزیتی سهل و کم‌هزینه برای صادرات شرکت سیمان کردستان برای عرضه در بازار کشور عراق است، ظرفیت عمرانی زیادی در این کشور وجود دارد و بهترین بازار سیمان در همسایگی کردستان به شمار می‌رود که شرکت سیمان بیجار به‌عنوان اولین شرکت در استان کردستان موفق به امضای قرارداد حمل بار ریلی شد.

یکی دیگر از بخش‌های اساسی و موردنیاز کارخانه سیمان کردستان، زیر مجموعه آن به نام کارخانه آهک صنعتی کردستان است که در مجاورت این شرکت قرار دارد و در سال ۱۳۹۱ به بهره‌برداری رسید که از همان زمان با ظرفیت اسمی ۲۷۵ تن تولید کلوخه در سال و به طور متوسط روزانه ۲۶۰ تن کلوخه و ۱۲۰ تن آهک هیدراته تولید می‌کند و یکی از تأمین‌کنندگان خوراک موردنیاز تولید سیمان در این شرکت تولیدی است.

سال ۱۳۵۲ مطالعاتی به‌منظور ایجاد یک کارخانه سیمان در سطح استان کردستان آغاز گردید و با توجه به ظرفیت معدنی و میزان ذخایر برآورد شده، سرانجام در سال ۱۳۷۵ کارخانه سیمان کردستان در کیلومتر ۵ شمال غربی شهر بیجار به بهره‌برداری رسید.

  شرکت حمل‌ونقل بزرگ‌مقیاس هوشمند افتتاح شد

رضا نیک‌پور مدیرعامل شرکت سیمان کردستان گفت: امسال موفق شدیم شرکت حمل‌ونقل بزرگ‌مقیاس هوشمند، اعتماد ترابر گروس را با نماد اعتماد بار غدیر به بهره‌برداری برسانیم که در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران، بزرگ‌ترین رویداد صادراتی کشور که با حضور تجار و بازرگانان خارجی از ۹۰ کشور جهان برگزار شد، این موفقیت را جشن بگیریم.

وی افزود: شرکت حمل‌ونقل بزرگ‌مقیاس هوشمند اعتماد ترابر گروس، یکی از شرکت‌های زیرمجموعه سیمان کردستان و هلدینگ سیمان غدیر است که امیدواریم بتوانیم با استفاده از ظرفیتی که در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ به دست آوردیم، توانایی و قدرت شرکت سیمان کردستان را هرچه بهتر و بیشتر به بازارهای داخلی و خارجی معرفی کنیم، بخش صادرات را تقویت کنیم و راه‌های ورود بازرگانان داخلی و خارجی را در حوزه سیمان افزایش دهیم.

مدیرعامل سیمان کردستان اظهار کرد: فعالیت رسمی شرکت حمل‌ونقل بزرگ‌مقیاس هوشمند اعتماد ترابر گروس با بازارگاه الکترونیکی اعتماد بار غدیر با مجوز بازارگاه الکترونیکی و مجوز بزرگ‌مقیاس از سازمان حمل‌ونقل جاده‌ای است که امکان صدور بارنامه به‌صورت هوشمند و آنلاین در سراسر کشور را دارد.

وی افزود: در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ امسال که در تهران برگزار شد، استانداری کردستان با امضای تفاهم‌نامه‌ای در اتاق ایران و روسیه، قراردادی را برای صادرات مستقیم سیمان کردستان به کشور روسیه منعقد کرد و در مرحله نخست نیز بیش از ۵۰ هزار تن سیمان راه خود را در صادرات غیرنفتی کشور آغاز کرد.

 خوداتکایی را در عمل ثابت کردیم

محمدحسن تفرجی رئیس کارخانه سیمان کردستان گفت: این شرکت خروج از دوران زیان‌دهی که با مدیریت صحیح منابع انسانی و مالی به نتیجه رسید، توانست در اولین گام راهبردی خود، معدن گچ شهرستان بیجار را در سال ۱۴۰۰ به ارزش سه میلیارد ریال و با ذخیره‌ای بالغ بر نیم‌قرن نیاز کارخانه، خریداری کند تا در زمینه تأمین مواد اولیه تولید به خوداتکایی برسد.

وی افزود: شرکت سیمان کردستان در همان سال با شکستن رکورد صادرات سیمان در ماه، به‌عنوان صادرکننده برتر استان کردستان انتخاب شد و در ادامه با کسب عنوان واحد نمونه ملی و واحد نمونه کارگری استان و نیز کسب عنوان کارآفرین برتر کشور، نشان داد که برای راهی که پیموده است، هدف‌های بزرگی را در دستور کار قرار داده است.

رئیس کارخانه سیمان بیجار ادامه داد: در سال‌های گذشته با انجام تعمیرات اورهال اساسی در خط تولید و راه‌اندازی خط دو آسیاب سیمان که بیش از حدود ۳۰ ماه توقف شده بود و علت آن تحریم‌های ظالمانه و عدم مسئولیت‌پذیری شرکت سازنده بود، توانستیم با خود خوداتکایی به کارشناسان و نیروی متخصص و متعهد شرکت، از این چالش بزرگ نیز به‌سلامت و موفقیت عبور کنیم که با تعمیر این خط، ظرفیت تولید کارخانه از ۲۴۵۰ تن در روز به ۲۸۵۰ تن رسید و اثرات مثبت آن در عملکرد و راندمان شرکت ثبت شد.

 فعالیت شرکت سیمان کردستان ثبات قیمت را در بازار دارد

باقر علی حسینی یکی از فعالان تأمین مصالح ساختمانی بیجار گفت: با عدم تأمین برق موردنیاز کارخانه سیمان کردستان در فصل کاری تابستان که بیشترین تقاضای سیمان در کشور محسوب می‌شود، کاهش شدید تولید و نهایتاً توقف در ۲۴ تیرماه، عملاً قیمت سیمان در بازار افزایشی شد که نگرانی زیادی را برای کارفرمایان حوزه عمران ایجاد کرد.

وی افزود: باتوجه‌به گرانی سیمان در تابستان، عملاً توقف خط تولیدی کارخانه سیمان بیجار آسیب‌های همچون عدم تحمل هزینه‌ها و انباشت بدهی‌ها به علت قطعی برق را به این مجموعه تولیدی صنعتی وارد کرد و هم تأمین سیمان در بازار را با چالش روبه‌رو کرد و هم دست دلالان سودجو را باز کرد.

علی حسینی گفت: این تعطیلی‌ها که به علت ناترازی انرژی برق در کشور رخ‌داده بود، تأثیر منفی زیادی را بر بازار ساخت‌وسازهای ساختمانی گذاشت و عملاً فعالان این حوزه یک تابستان بدون کار را پشت سر گذاشتند تا با کاهش دمای هوا و کاهش قطعی برق و راه‌اندازی دوباره کارخانه سیمان، بتوانند به کار و فعالیت خود بازگردند که بازهم در این فصل از سال هنوز بارش‌ها آغاز نشده بود، بازهم با قطعی برق و گاز صنایع روبه‌رو شدیم.

وی با اشاره به تأثیر مستقیم فعالیت کارخانه سیمان بیجار در افزایش فعالیت‌های عمرانی و گردش مالی در شهرستان، گفت: قطع‌شدن انرژی برق و گاز در کارخانه سیمان کردستان علاوه بر ضرر و زیانی که جبران آن برای این کارخانه زمان‌بر خواهد بود و با بیکاری کارگران مجموعه که بیش از ۳۲۰ نفر هستند، کمبود سیمان در غرب کشور دست سوءاستفاده دلالان را برای افزایش قیمت بازار آزاد سیمان باز خواهد کرد و می‌توان گفت دومین قشری که از تعطیلی این واحد صنعتی رنج خواهند برد، متقاضیان مسکن هستند که به‌صورت شخصی و یا پیمان‌سپاری به فعالیت اشتغال دارند.