شناسهٔ خبر: 70487071 - سرویس اجتماعی
منبع: بهار | لینک خبر

۲۰ دلیل برای کنار گذاشتن رژیم لاغری

صاحب‌خبر -
گروه سلامت: اکثر افراد در یک مقطع زمانی برای بهبود ظاهر خود به رژیم گرفتن فکر می‌کنند، اما آیا رژیم بهترین راه است؟به گزارش فرارو، با وجود تعداد زیاد رژیم‌های غذایی موجود، که بسیاری از آنها در رسانه‌های اجتماعی به صورت گسترده تبلیغ می‌شوند، متخصصان پزشکی هنوز هم در مورد رژیم‌های لاغری محتاط هستند.

 رژیم لاغری هیچوقت به عنوان بهترین راه برای وزن کم کردن و رسیدن به ظاهر دلخواه پیشنهاد نمی‌شود. با وجود خطراتی که این رژیم‌ها می‌توانند برای سلامتی به همراه داشته باشند، بهتر است راه‌های سالم‌تری برای مراقبت از بدن و ظاهر خود پیدا کنید.

اثر یویو واقعا وجود دارد
اثر یویو در رژیم‌های لاغری واقعاً وجود دارد. در واقع، اکثریت قریب به اتفاق افرادی که برای کاهش وزن از رژیم‌های غذایی پیروی می‌کنند، در عرض پنج سال وزن از دست رفته خود و اغلب وزن بیشتری نیز اضافه می‌کنند.

پاسخ بدن
از آنجایی که رژیم‌های غذایی یک تجربه آسیب‌زا برای بدن شما هستند، اغلب با بازیابی سریع وزن از دست رفته همراه هستند. همچنین برای افرادی که رژیم داشته‌اند، تثبیت غذا با غذا رایج است که منجر به افزایش اشتها و در نتیجه افزایش مصرف غذا می‌شود. به همین ترتیب، هنگامی که بدن شما عادت می‌کند که در حین رژیم غذایی کالری کمتری بسوزاند، ذخایر چربی ایجاد می‌کند تا از تمام شدن مجدد انرژی جلوگیری کند.

رژیم‌های غذایی تاثیر طولانی مدت بر متابولیسم دارند
در حالی که رژیم‌های لاغری به طور کلی بر خلاص شدن از شر چربی تمرکز دارند، در دراز مدت تأثیری عکس بر کل بدن دارند. آنها منجر به از دست دادن توده عضلانی می‌شوند که در نتیجه متابولیسم اساسی بدن را کند می‌کند.

اثرات بر بدن
علاوه بر کاهش متابولیسم، کمبود مواد مغذی می‌تواند باعث مشکلات روانی نیز شود، مانند تغییرات خلقی، مشکلات تمرکز و کاهش انرژی.

خطرات جدی برای سلامتی
افرادی که از رژیم‌های غذایی شدید پیروی می‌کنند ممکن است از برخی اختلالات خفیف مانند یبوست، اسهال، سردرد، سرگیجه و حتی ریزش مو رنج ببرند. اگر رژیم غذایی شامل مصرف مکمل‌ها شود، حتماً مواد تشکیل دهنده آنها را بررسی کنید، زیرا برخی از محصولات ممکن است سلامت شما را به خطر بیندازند.

از دست دادن مواد مغذی ضروری
بسته به رژیم لاغری و اهداف آن، رژیم‌هایی خاص ممکن است منجر به کمبود کلسیم، آهن و پروتئین شود. تمام این مواد مغذی برای سلامتی کلی بدن ضروری هستند.

مشکلات سلامتی مداوم
علاوه بر عوارض جانبی خفیف، رژیم غذایی می‌تواند منجر به بیماری‌های جدی‌تری از جمله بیماری قلبی و مشکلات استخوانی نیز شود.

تاثیر بر سلامت روان
افرادی که رژیم می‌گیرند، اما به اثرات بلندمدت مطلوب دست نمی‌یابند ممکن است دچار مشکلات سلامت روان شوند، مانند اضطراب در مورد غذا خوردن یا احساس شدید شکست در رسیدن به اهداف خود.

عزت نفس
اختلالات خوردن امروزه بیش از هر زمان دیگری در تیتیر اخبار هستند. این اختلالات می‌توانند به دلیل آسیب رژیم غذایی ایجاد شوند یا دلیلی برای رژیم گرفتن بیش از حد باشند. صرف نظر از این، اختلالات خوردن اغلب نتیجه اعتماد به نفس پایین است.

نیاز‌های منحصر به فرد افراد
رژیم‌های غذایی اغلب به گونه‌ای طراحی می‌شوند که تا حد امکان برای تمام افراد مناسب باشد و نیاز‌های تغذیه‌ای و انرژی هر فرد را در نظر نمی‌گیرند. در واقع، این نیاز‌ها با توجه به متابولیسم و سطح فعالیت هر فرد متفاوت است.

راه‌های ساده و آسان برای تغییر عادات
به جای شروع یک رژیم غذایی، بهتر است عادات غذایی پایداری را اتخاذ کنید که به شما کمک می‌کند کمتر غذا بخورید و مهمتر از آن بهتر غذا بخورید. یک گام ساده این است که مقدار وعده‌های خود را کاهش دهید.

عادات خوب برای تغییر سالم و پایدار
بسیاری از کارشناسان معتقدند رژیم‌های غذایی محبوب، که اغلب بسیار محدود کننده هستند، برای ایجاد تغییرات پایدار و نادیده گرفتن سیگنال‌های گرسنگی و سیری بدن طراحی نشده‌اند. بهترین راه برای کاهش وزن و حفظ آن، ایجاد تغییرات طولانی مدت در عادات غذایی و فعالیت بدنی بیشتر است.

میوه، سبزیجات، پروتئین و آب بیشتری مصرف کنید
تغییر عادات غذایی باید شامل افزایش مصرف میوه، سبزیجات و منابع پروتئین مانند تخم مرغ، آجیل و حبوبات باشد. نوشیدن آب کافی (۱.۵ تا ۲ لیتر در روز) نیز کمک بزرگی است.

هر وعده غذایی مهم است
فقط به این دلیل که می‌خواهید وزن کم کنید به این معنی نیست که باید کمتر غذا بخورید. هر وعده غذایی مهم است و نباید از آن صرف نظر کرد. در عوض، به درستی تشخیص دهید چه زمانی واقعاً سیر هستید. اگر بین وعده‌های غذایی احساس گرسنگی می‌کنید، میان وعده‌هایی سالم و مغذی انتخاب کنید.

غذا‌ها و نوشیدنی‌های مضر شیرین را حذف کنید
هنگام اتخاذ عادات غذایی سالم، غذا‌ها و نوشیدنی‌های پرکالری و کم مغذی را حذف کنید. آنها را با خوراکی‌هایی با ارزش غذایی بیشتر تعویض کنید.

لذت بردن از خوردن غذا‌های ناسالم!
خواه شیرینی، وعده‌های غذایی پرچرب یا نوشیدنی‌های پرکالری باشد، تمام این خوراکی‌ها در یک رژیم غذایی سالم جا دارند؛ البته به ندرت و در مقدار کم. لذت بردن از این خوراکی‌ها برای روحیه شما خوب است.

یک رویکرد سالم داشته باشید
اگر می‌خواهید برای کاهش وزن یا بهبود سبک زندگی خود قدم بردارید، از متخصصان تغذیه، روانشناسی یا تناسب اندام کمک و حمایت بخواهید. همچنین اجتناب از اهداف غیرواقعی، گوش دادن به بدن و یادگیری محبت ورزیدن به خود، همگی از مراحل مهم در این فرآیند هستند.

رژیم نگیرید، فعال باشید!
همراه با یک رژیم غذایی سالم و متعادل، فعالیت بدنی منظم می‌تواند کاهش وزن را آسان و سلامت کلی بدن را حفظ کند. برای فعالیت بیشتر و بهتر، فعالیت بدنی را جزئی از برنامه روزانه خود قرار دهید. لازم نیست ورزش کردن یک کار طاقت فرسا باشد. به سادگی از هر فرصتی برای حرکت و یادگیری ورزش‌های جدید استفاده کنید که هم عضلات و هم استقامت قلبی و تنفسی شما را به چالش می‌کشند. فعالیت بدنی منظم یکی از بهترین راه‌ها برای کنترل وزن است.