شناسهٔ خبر: 70479896 - سرویس استانی
منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

سرانه درآمدی در آذربایجان‌غربی نصف کشور است / مشکلات تعهد ارزی موجب نگرانی است

هفتاد و چهارمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان آذربایجان‌غربی با حضور رئیس اتاق کشور و استاندار آذربایجان‌غربی برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از آذربایجان‌غربی، هفتادوچهارمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی به ریاست رحمانی استاندار آذربایجان‌غربی و با حضور صمد حسن زاده رئیس اتاق ایران در محل اتاق بازرگانی ارومیه برگزار شد.

آذربایجان‌غربی از امکانات مرزی، معدنی و کشاورزی برخوردار نیست

قاسم کریمی رئیس اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی ارومیه در این جلسه با اشاره به موقعیت و وضعیت اقتصادی، مرزی، بازرگانی، معدنی و کشاورزی استان گفت : متاسفانه به رغم همه مزیت های موجود، آذربایجان غربی از امکانات موجود بهره مند نمی باشد.

کریمی با بیان اینکه مشکلات بیمه‌ای و مالیاتی و بانکی دامنگیر واحدهای تولیدی می باشد، تصریح کرد : همه باید تلاش کنیم تا مشکلات حوزه صنعت، تولید و تجار به حداقل برسد.

مشکلات تعهد ارزی مدت‌هاست باعث نگرانی‌های بزرگی برای صادرکنندگان کشور شده است

صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: هر چند که ممکن است در سامانه ارز تجاری که برای اولین بار است اجرا می‌شود، نارسایی‌هایی مشاهده شود، اما امیدواریم به‌تدریج تمامی این مسائل برطرف شوند و صادرکنندگان بتوانند به قیمت مناسب به عرضه ارز حاصل از صادرات بپردازند و واردکنندگان نیز با درصدی از کارمزد بانکی بتوانند نیازهای ارزی خود را تأمین کنند. همچنین مشکلات تعهد ارزی مدت‌هاست باعث نگرانی‌های بزرگی برای صادرکنندگان کشور شده که امیدواریم با برنامه دکتر فرزین و بانک مرکزی این مشکلات به زودی برطرف شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ایران با بیان اینکه فعالان اقتصادی با صادرات و ایجاد ثروت، به ایجاد اشتغال و امنیت کمک می‌کنند؛ گفت: همسایه بودن استان آذربایجان‌غربی با سه کشور، می‌تواند فرصت‌ها و ظرفیت‌های بسیار خوبی برای صادرات و ارتباط دوجانبه کشور فراهم نماید.

او ظرفیت استان آذربایجان‌غربی در حوزه معدن را جزو استثنائات کشور عنوان کرده و افزود: با احترام به همه مسئولانی که در ادوار مختلف زحمت‌کشیده‌اند، اما متأسفانه برخی کم‌توجهی‌ها نسبت به این منطقه صورت گرفته و ظرفیت‌های استثنائی استان آذربایجان‌غربی به شایستگی مورد بهره‌برداری قرار نگرفته است.

حسن‌زاده با اشاره به آغاز دوره سکان‌داری رضا رحمانی، استاندار جدید آذربایجان‌غربی، به سابقه حضور او در مدیریت‌های کلان کشور ازجمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، نمایندگی مجلس و ریاست کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: اعتقاد دارم انتخاب دکتر رحمانی با عقلانیت و تدبیر توسط هیات دولت و رئیس‌جمهوری صورت گرفته است و با انتصاب دکتر رحمانی حتماً برنامه‌های بسیار خوبی برای توسعه و پیشرفت اقتصادی استان رقم می‌خورد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ابراز امیدواری کرد: با همراهی همه مردم با شعار رئیس‌جمهوری که با عنوان «وفاق ملی» و همکاری تمامی مردم در تمامی برنامه‌ها مطرح‌شده است، بتوانیم در آینده نزدیک شاهد به ثمر نشستن برنامه‌های دکتر پزشکیان برای رفع نارسایی‌ها در حوزه مسائل اقتصادی و پولی و مالی باشیم.

حسن‌زاده، توسعه روابط اقتصادی ایران با کشورهای مختلف را یکی از هدف‌گذاری‌های مهم برای پویایی اقتصادی دانست و تأکید کرد: تکلیف داریم در تمامی برنامه‌ها در کنار دولت کمک کنیم تا برنامه‌ها با موفقیت به اجرا درآید. برنامه‌های خوبی در دولت چهاردهم برای تمامی استان‌ها دیده‌شده است که با اجرای صحیح می‌تواند به ایجاد اشتغال و سرمایه‌گذاری به‌ویژه در حوزه انرژی و جبران کمبودها کمک کند.

درآمد سرانه استان آذربایجان‌غربی نصف میانگین کشوری برآورد می شود

رضا رحمانی با بیان اینکه تولید تعطیلی ندارد، افزود: لازم است شرکتهای فعال در بخش‌های مختلف در استان، حساب‌های بانکی خود را به این منطقه انتقال دهند و این موضوع پیگیری می‌شود.

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: درآمد سرانه استان نصف میانگین کشوری برآورد می شود که بیانگر وجود مشکلاتی در این منطقه است.

وی با اشاره به اینکه از تمام پیشنهادات و مصوبات که منتهی به پیشرفت منطقه و افزایش درآمد سرانه شود، حمایت می‌کنیم، اظهار کرد: ثبات در کارهای اقتصادی نقش مهمی ایفا می کند و باید در این باره برنامه ریزی های لازم از سوی نهادهای مسئول صورت گیرد.

استاندار آذربایجان‌غربی ادامه داد: اصل بر تسهیل امور در سرمایه گذاری ها و امور شهروندان بوده و باید از نگاه‌های تنگ نظرانه پرهیز شود.

رحمانی با بیان اینکه استان دارای ظرفیت‌های بسیاری در بخش های صنعتی، کشاورزی و بازرگانی است، اضافه کرد: در دو هفته اخیر دو نشست بین بخش خصوصی و دولت در استان برگزار شده و عبور منطقه از مشکلات و عقب ماندگی‌ها، مشارکت بخش خصوصی را می‌طلبد.

وی با اشاره به درصد کم صادرات آذربایجان‌غربی از محل صنایع دستی و فرش، گفت: صنایع دستی یک ظرفیت مغفول در بخش اقتصادی بوده و نیازمند احصا و احیای پتانسیل های موجود در این زمینه هستیم.

رحمانی افزود: نمایندگان استان نقش اثرگذاری در مجلس دارند و لازم است مسائل موجود شناسایی، احصا و به نمایندگان جهت پیگیری منتقل شود.

46