شناسهٔ خبر: 70475793 - سرویس اجتماعی
منبع: ایلنا | لینک خبر

اولین المپیک بازی‌های فکری دانشجویان ایران در ایستگاه آخر

اولین دوره المپیک بازی‌های فکری دانشجویان ایران با معرفی برگزیدگان در بخش‌های مختلف به کار خود پایان داد.

صاحب‌خبر -
به گزارش ایلنا، روز چهارشنبه پنجم دی‌ 1403، مراسم اختتامیه اولین المپیک بازی‌های فکری دانشجویان ایران با عنوان «جهش کاپ» در سالن همایش‌های بین‌المللی دانشگاه علم و فرهنگ، با معرفی برگزیدگان این رویداد برگزار شد.
 
این مراسم با حضور دکتر مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی، دکتر شالچی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر آقاسیدی معاون پشتیبانی جهاددانشگاهی، دکتر باصولی رییس دانشگاه علم و فرهنگ و تنی چند از نمایندگان وزارت علوم و دانشگاه، به میزبانی امین مختاری رییس جهاد دانشگاهی هنر و دبیر اولین المپیک بازی‌های فکری دانشجویان ایران، به همراه دانشجویان شرکت‌کننده، داوران، منتورها، صنعت‌گران و تولیدکنندگان عرصه بازی کشور برگزار شد و با معرفی نفرات برتر بخش رقابتی، این رویداد ملی به کار خود پایان داد.

حسن مسلمی نائینی رییس جهاد دانشگاهی در این مراسم با اشاره به نقش جهاددانشگاهی در همراهی و حمایت از دولت‌ها در حوزه‌های مختلف، اظهار داشت: از آغاز فعالیت جهاددانشگاهی، این نهاد به‌عنوان بازوی کمکی دولت‌های مختلف در زمینه‌های متنوعی از جمله پزشکی، فرهنگی، صنعت، برق و مخابرات، و مناظرات دانشجویی فعالیت داشته است. برگزاری المپیک بازی‌های فکری دانشجویان نیز در راستای تحقق همین اهداف و تقویت فعالیت‌های فرهنگی و مهارتی دانشجویان برگزار شده است.

مسلمی نایینی در ادامه سخنان خود به اهمیت تدبیر و همکاری جمعی در اسلام پرداخت و بیان کرد: یک‌چهارم آیات قرآن کریم به تدبر و تفکر دعوت می‌کنند و این نشان‌دهنده جایگاه رفیع اندیشه‌ورزی و برنامه‌ریزی در آموزه‌های دینی ماست. همچنین ارزش کارهای گروهی، مانند نماز جماعت که پاداشی افزون‌تر از نماز فردی دارد، در دین اسلام مورد تأکید است. المپیک بازی‌های فکری دانشجویان ایران نیز مصداقی از همین تدبر و کار جمعی است که می‌تواند الگویی موفق برای دیگر فعالیت‌های دانشجویی باشد.
 
وی با اشاره به اهمیت رویدادهایی از این دست، افزود: امیدوارم خروجی این المپیک دانشجویی نه‌تنها بتواند نیازهای بازار داخلی را تأمین کند، بلکه به بازارهای بین‌المللی نیز راه یابد و جایگاه بازی‌های ایرانی-اسلامی در سطح جهانی تثبیت شود. این دستاوردها می‌تواند نقش مهمی در معرفی فرهنگ و هویت کشورمان در عرصه‌های بین‌المللی داشته باشد.

معاون فرهنگی وزارت علوم و تحقیقات گفت: در اختتامیه المپیک بازی‌های فکری دانشجویان، علاوه بر اهدای تندیس و جایزه نقدی، با هماهنگی معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، حمایت‌هایی نظیر گرنت ۱۰۰ و ۵۰ میلیون تومانی و منتورینگ رایگان یک‌ساله برای تیم‌های برتر و شایسته تقدیر درنظر گرفته شد.

 
وحید شالچی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، امروز در اختتامیه رویداد ملی اولین المپیک بازی‌های فکری دانشجویان ایران که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، اظهار کرد: پویاسازی محیط‌های دانشگاهی، تشویق به فعالیت‌های جمعی و برقراری کمپ‌های دانشجویی به‌عنوان یکی از دغدغه‌های جدی، از مهم‌ترین اهداف در اجرای این المپیک دانشجویی بوده است.
 
وی با بیان اینکه تجربه زیست دانشگاهی و ایجاد فرصت‌های نو از آثار ارزشمند دوران دانشجویی است، عنوان کرد: نگاه اخلاقی، مدارا و حقیقت‌جویی از ویژگی‌های بارز دانشجویی است. زیستن در فضای دانشگاهی، علاوه بر تحصیل، نیازمند خلق تجربیات جدید و ارزشمندی است که بدون شک نقش مهمی در افزایش پویایی فکری دانشجویان خواهد داشت.
 
شالچی افزود: علاوه بر جوایزی که در اختتامیه به برگزیدگان اهدا شد، منتورینگ رایگان به مدت یک سال، ارائه گرنت صد میلیون تومانی برای تیم‌های برتر، گرنت پنجاه میلیون تومانی برای تیم‌های شایسته تقدیر، و ایجاد بوت‌کمپ به‌منظور حمایت و تجاری‌سازی آثار برتر در صورت استقرار تیمها در پارک های علم و فناوری کشور، نیز از جمله حمایت‌های معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم خواهد بود. 
 
دبیر رویداد المپیک دانشجویان ایران گفت: ۹۶ اثر از ۶۰ دانشگاه، توسط ۱۶۰ دانشجو به دبیرخانه ارسال شد که این موضوع نشان‌دهنده استقبال گسترده دانشجویان فرای انتظار ما بود.
 
امین مختاری، رییس جهاد دانشگاهی هنر و دبیر رویداد اولین المپیک بازی‌های فکری دانشجویان ایران اظهار کرد: بر اساس نیازسنجی‌های انجام‌شده، بخش بازی‌های دانشجویی، با وجود علاقه فراوان دانشجویان، کمتر مورد توجه قرار گرفته است. با همکاری جهاددانشگاهی و معاونت فرهنگی وزارت علوم، این رویداد برای اولین بار برگزار شد.
 
مختاری در پایان گفت: از معاونت فرهنگی وزارت علوم بابت همکاری در اجرای این رویداد کمال تشکر را دارم. همچنین مقرر شد تیم‌هایی که به فینال این رویداد راه یافتند، مورد حمایت شرکت‌های تولیدکننده بازی قرار گیرند. 
وی همچنین ضمن قدردانی از همکاری مجموعه‌های گروه سرگرمی دن، مجموعه اسکیپ‌زوم، چت‌رنگ، مدریک و شریف گیم گفت: این شرکت‌ها که از مهمترین فعالان عرصه بازی هستند، کنار رویداد قرار گرفتند و کمک کردند تا فضایی پویا جهت برقراری ارتباط استعدادهای نخبه با صنعت برقرار شود.
 
برگزیدگان المپیک
 
هیات داوران برگزیدگان این رویداد در بخش‌های طراحی بازی در سه شاخه بازی‌های رومیزی، اتاق فرار و بازی محیطی منطبق با جغرافیای دانشگاه‌ها؛ همچنین لیگ‌های رقابتی شامل پانتومیم، بازی‌های رومیزی و بازی‌های نقش‌آفرینی با سناریو شاهنامه را پس از بوت کمپ روزهای سوم و چهارم دی‌ماه در مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی برگزار شد، به شرح زیر اعلام کرد:

بخش لیگ‌های رقابتی 

در بازی‌های‌ رومیزی: 
رتبه اول: محدثه ابریشم از دانشگاه فردوسی مشهد 
رتبه دوم: مینو سرتیپی‌زاده از دانشگاه شهید چمران اهواز
رتبه سوم: آناهیتا کلائی از دانشگاه هنر ایران 
شایسته تقدیر:  فاطمه سادات میرابوطالبی از دانشگاه تهران  با لوح تقدیر
***
در بازی‌های پانتومیم:
رتبه اول: آرش نوروزی و مهدی کرمانی از دانشگاه آزاد اسلامی واجد خمینی شهر
رتبه دوم: احمد فیاضی و سینا ربیعی از دانشگاه اصفهان
رتبه سوم: علیرضا اسماعیلی مقدم از دانشگاه فردوسی مشهد و  ستار آقادادی از دانشگاه غیرانتفاعی ایوانکی
***
در نقش‌آفرینی خانم‌ها:
رتبه اول: فاطمه اسلامی‌فر از دانشگاه هنر اسلامی تبریز
رتبه دوم: فاطمه عباس‌زاده از دانشگاه اصفهان
رتبه سوم: هدی سیرغانی از موسسه غیرانتفاعی خاوران مشهد
در نقش‌آفرینی آقایان:
رتبه اول: علی‌اصغر کبیری‌پور از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
رتبه دوم: شهریار شاکری از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
رتبه سوم: ریبین بادپر از دانشگاه دامغان
***
در بازی محیطی:
رتبه اول: محدثه میرنجم‌الدین از دانشگاه اصفهان
در برگزیده امتیازات غرفه‌ها:
رتبه اول: سیدمحمدمهدی هاشمی از دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان
به برندگان بخش لیگ‌های رقابتی با اهدا مدال‌های طلا، نقره و برنز و هدایای نقدی به ترتیب به مبالغ 150، 100 و 50 میلیون ریال تعلق گرفت.
***
بخش طراحی بازی
در بازی رومیزی فردی:
رتبه اول: فهیمه رحمانی‌راد از موسسه غیرانتفاعی فردوس مشهد
رتبه دوم: الناز خدایی از دانشگاه علم و صنعت ایران
رتبه سوم: آرش پورفراهانی از مرکز آموزش علمی - کاربردی فرهنگ و هنر واحد 44 تهران
شایسته تقدیر: فاطمه حیدری از دانشگاه علم و صنعت ایران
در بازی رومیزی گروهی:
رتبه اول: گروه سه تفنگدار
رتبه دوم: گروه تٌرنا
رتبه سوم: گروه بازپرس
شایسته تقدیر: گروه متا
در بازی رومیزی کانون و انجمن:
رتبه اول: کانون بازی و خلاقیت از دانشگاه خلیج فارس بوشهر
رتبه دوم: کانون بازی‌های رایانه‌ای از دانشکدگان فنی دانشگاه تهران
***
در اتاق فرار فردی:
رتبه اول: تارا رصافی از دانشگاه الزهرا      
رتبه دوم: حسین زارع از دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان     
رتبه سوم: زهره امانی بنی از دانشگاه هنر اسلامی تبریز      
در اتاق فرار گروهی:
رتبه اول : گروه راز
رتبه دوم: گروه روم اکس
در اتاق فرار کانون و انجمن:
رتبه اول: انجمن علمی بازی‌های رایانه‌ای از دانشگاه فردوسی مشهد
رتبه دوم: انجمن علمی بازی‌های دیجیتال و انیمیشن از دانشگاه شهرکرد
رتبه سوم: کانون بازیجو از دانشگاه اصفهان
***
در بازی محیطی جغرافیای دانشگاه گروهی:
شایسته تقدیر: گروه غریب
در بازی محیطی جغرافیای دانشگاه کانون و انجمن:
رتبه اول: انجمن علمی بازی‌های رایانه‌ای از دانشگاه فردوسی مشهد
رتبه دوم: کانون فکر و بازی از دانشگاه فسا
رتبه سوم: انجمن علمی دانشجویی بازی‌های رایانه‌ای از دانشگاه شهید چمران اهواز
شایسته تقدیر: کانون بازی‌جو از دانشگاه اصفهان
به برندگان طراحی بازی با تندیس این دوره از رقابت‌ها و هدایای نقدی به ترتیب به مبالغ 150، 100 و 50 میلیون ریال تعلق گرفت.
***
همچنین به کانون‌های فرهنگی، انجمن‌های علمی بازی  و گروه‌های دانشجویی زیر که بهترین عملکرد را در تمامی جنبه‌های رویداد داشتند، کاپ ویژه طلایی، نقره‌ای و برنزی رویداد اعطا شد.
در کاپ گروهی: 
کاپ طلایی: گروه راز
کاپ نقره‌ای: گروه روم اکس
کاپ برنزی: گروه ایده‌روشن
***
در کاپ انجمن و کانون:
کاپ طلایی: کانون بازیجو از دانشگاه اصفهان
کاپ نقره‌ای: انجمن علمی بازی‌های رایانه‌ای از دانشگاه فردوسی مشهد
کاپ برنزی: کانون بازی‌های رایانه‌ای از دانشکدگان فنی دانشگاه تهران
 
شایان ذکر است از منتورهای این رویداد علی اکبر محمدی، ستاره خداکرمی، شایان شادمان، مرتضی محسنی، مهدی ابراهیمی، سینا عنایتی، عرفان همت‌زاده و محمدامین رئوفی نیز با اهدا لوح سپاس تقدیر شد.

اولین المپیک بازی‌های فکری دانشجویان ایران که فراخوان شرکت در آن 28 مردادماه منتشر شده بود؛ سوم تا پنجم دی‌ماه 1403 در قالب بوت‌کمپ علمی و آموزشی با عنوان جهش کاپ، به همت جهاددانشگاهی واحد هنر و با مشارکت معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و به دبیری امین مختاری برگزار شد.

انتهای پیام/