شناسهٔ خبر: 70475526 - سرویس اجتماعی
منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

ظرفیت تولید داخلی شیرخشک بالاتر از نیاز کشور است

مهدی پیر صالحی بر لزوم مدیریت بهینه بودجه دارو، حل موانع ارزی و ارتقای کیفیت داروهای ایرانی تأکید کرد و راه‌حل‌هایی همچون توزیع عادلانه داروخانه‌ها و همکاری منصفانه با شرکت‌ها در زمینه تجهیزات پزشکی را پیشنهاد داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش قدس آنلاین، مهدی پیر صالحی، رئیس سازمان غذا و دارو در نشست با هیئت‌ رئیسه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تأکید بر لزوم مدیریت بهینه بودجه دارو پیشنهاد کرد که بودجه تفکیک‌شده دارو مستقیماً به حساب دانشکده‌ها واریز شود.

وی در ادامه از عملکرد موفق دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مدیریت آلبومین در سال‌های گذشته به‌عنوان الگویی موفق یاد کرد و اجرای آن تجربه در سطح ملی را اقدامی مؤثر دانست.

همچنین پیرصالحی با اشاره به محدودیت‌های ارزی، این مسئله را یکی از چالش‌های اصلی در تأمین تجهیزات و داروهای موردنیاز بیمارستان‌ها عنوان کرد و از موافقت موقت برای استفاده از ارز ترجیحی تا پایان سال خبر داد.

رئیس سازمان غذا و دارو با تأکید بر لزوم تعامل منصفانه با شرکت‌ها در تعمیرات تجهیزات پزشکی، گفت: نباید خدمات بدون پرداخت هزینه به شرکت‌ها تحمیل شود.

وی در ادامه با اشاره به مصرف فعلی شیرخشک در کشور تأکید کرد: ظرفیت تولید داخلی به‌ مراتب بالاتر از نیاز کشور است و در صورت رفع موانع ارزی و نقدینگی، امکان تأمین پایدار نیاز داخلی و حتی بازگشت به جایگاه صادراتی وجود دارد.

پیرصالحی بر ضرورت توزیع عادلانه داروخانه‌ها تأکید کرد و گفت: باید از تراکم در مناطق برخوردار و کمبود در مناطق محروم جلوگیری شود.

وی پیشنهاد حرکت به سمت سطح‌بندی خدمات دارویی را ارائه کرد.

پیرصالحی با اشاره به سهم اندک دارو در اقتصاد کشور، این موضوع را ریشه بسیاری از مشکلات دانست و بر اهمیت ذخایر استراتژیک دارو تأکید کرد.

وی در ادامه گفت: تحقق این امر نیازمند تأمین ارز و بودجه مناسب است که تاکنون به‌طور کامل محقق نشده است.

پیرصالحی بر ارتقای کیفیت داروهای ایرانی و نقش همکاری پزشکان و داروسازان در این زمینه تأکید کرد و از بیمارستان‌ها خواست گزارش‌دهی دقیق‌تری درباره مصرف داروها ارائه دهند تا برنامه‌ریزی برای تولید بهینه آن‌ها انجام شود.

وی در خصوص مدیریت داروخانه‌های دانشگاه‌ها اعلام کرد: اولویت با مدیریت توسط خود دانشگاه‌هاست، مگر آنکه بخش خصوصی توانایی بیشتری در مواجهه با چالش‌های موجود داشته باشد.

گفتنی است که در این نشست بر اصلاح تدریجی مارژین دارو بدون ایجاد شوک به شبکه دارویی، امکان سنجی انتقال داروهای پلن‌دار به داروخانه‌های خصوصی همراه با اطلاع‌رسانی دقیق و لزوم حمایت از داروخانه‌ها از طریق پرداخت به‌موقع بیمه‌ها و سازمان برنامه و بودجه تأکید شد.

همچنین مشکلات نقدینگی در طرح دارویار و تأخیر در تخصیص منابع نیز یکی از محورهای مهم این نشست بود.

نقش انجمن داروسازان در کاهش بار دولت و حمایت از سیاست‌های دارویی برجسته و تقویت نظارت بر مطب‌ها و داروهای بیمارستانی و مدیریت بدهی بیمارستان‌ها نیز از دیگر اولویت‌های مطرح‌شده در این نشست بود.

پیرصالحی در این نشست با اشاره به محدودیت منابع اقتصادی در بخش دارو، مشارکت بیشتر انجمن داروسازان در تدوین و اصلاح سیاست‌ها را ضروری دانست و بر رفع نابرابری در توزیع سهمیه‌های استانی دارو و افزایش اختیارات کمیسیون ماده ۲۰ با شرط پیشگیری از نامحدود بودن اختیارات تأکید کرد.