شناسهٔ خبر: 70468581 - سرویس استانی
منبع: صدا و سیما | لینک خبر

جلسه شورای اداری پیرانشهر با حضور استاندار آذربایجان‌غربی

جلسه شورای اداری شهرستان پیرانشهر با حضور استاندار آذربایجان‌غربی تشکیل شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ استاندار آذربایجان‌غربی در جلسه شورای اداری پیرانشهر گفت: عواید مرز تمرچین باید در زندگی مردم منطقه تأثیر مستقیم داشته و به مرزنشینان باز گردد و ساز و کاری برای بازگشت سود مرز به مردم منطقه اندیشیده شود. 
رضا رحمانی افزود: سالهای گذشته بیش از یک میلیارد دلار صادرات از مرز تمرچین انجام می شد که این میزان در سالهای اخیر به کمتر از نصف رسیده و باید مورد بررسی قرار گیرد.
رحمانی اظهارکرد: مرز تمرچین و موقعیت مرزی یکی از ظرفیتهای بزرگ شهرستان پیرانشهر و استان است که باید در مسیر ارتقای شاخص های توسعه‌ای از آن استفاده بهینه شود.
وی تصریح کرد: محصولاتی همچون کاشی و سرامیک و فرش دستبافت علاوه بر مشتریان عراقی در سایرکشورهای اروپایی نیز بازار فروش و خواهان دارد که از طریق این مرز قابل مراوده است.
استاندار آذربایجان‌غربی افزود: ظرف یک هفته عمده مسایل و مشکلات مرز تمرچین توسط مدیران و افراد باتجربه احصا و برای تصمیم گیری به مرکز استان ارجاع داده شود.
رحمانی گفت: در مناطقی که به لحاظ کشاورزی مستعد است، باید شهرکهای کشاورزی و برای مناطق که دارای معادن غنی بوده باید شهرکهای معدنی و صنعتی در دستور کار قرار گیرد.
وی، آذربایجان‌غربی را یکی از مناطق امن کشور برای سرمایه گذاری دانست و افزود: برای جذب سرمایه گذار خارجی ابتدا باید زمینه سرمایه گذاری برای افراد بومی و داخلی کشور فراهم کرد و سپس به دنبال افراد خارجی رفت.
استاندار آذربایجان‌غربی، ضمن دعوت مردم به وفاق و همدلی اضافه کرد: برای مدیریت آذربایجان‌غربی شمال و جنوب استان مطرح نیست و کسانیکه به دنبال تفرقه باشند به خود و استان خیانت می کنند.
نماینده مردم شهرستانهای پیرانشهر، سردشت و میرآباد در مجلس شورای اسلامی هم گفت: اقتصاد مردم پیرانشهر و رونق کسب و کار شهروندان با وضعیت مرز و مراودات آن عجین شده است.
کمال حسین پور افزود: مردم ما سهم بسیار اندکی از مراودات مرزی داشته و همین افزایش سهم و رونق کسب و کار یکی از مطالبات بحق شهروندان محسوب می شود.
حسین پور افزود: نبود زمین مناسب برای توسعه بخش صنعت یکی از مشکلات سرمایه گذاران این شهرستان بوده که امیدواریم مسئولان در این ارتباط چاره اندیشی کنند.
وی اضافه کرد: با وجود اینکه پیرانشهر دارای دو سد کانی سیب و سیلواناست, اما تأمین آب آشامیدنی شهرستان از منابع چاهی بوده که باتوجه به وضعیت بارندگی دارای تناوب و پایدار نیست.
امام جمعه پیرانشهر هم در این جلسه با بیان اینکه پیرانشهر دارای بزرگترین مدرسه طلاب اهل سنت بوده است، گفت: شمار زیادی از طلبه های جنوب استان در این شهر مشغول به تحصیل هستند و باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
ماموستا محمدصالح هاشم آبادی افزود: نماز جمعه پایگاه مهم مردمی بوده که می توان از درون آن بسیاری از مشکلات مردم را شناسایی و احصا کرد.
فرماندار شهرستان پیرانشهر هم در این جلسه گفت: پیرانشهر با داشتن ۵۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی یکی از قطبهای تولیدات مواد غذایی و مایحتاج مردم منطقه است.
خضر کاک درویشی افزود: همچنین سالانه ۴۶۰ هزار تن چغندرقند از اراضی پیرانشهر تولید شده که از این حیث هم این شهرستان دارای رتبه نخست استان و سوم کشوری است.
کاک درویشی اضافه کرد: تجارت مرزی یکی دیگر از ظرفیتهای عظیم این شهرستان بوده به طوریکه سالانه ۱۵۱ میلیون دلار کالا از مرزتمرچین صادر و ۵۱ میلیون دلار وارد شده و روزانه هم ۳۴۰ هزار تردد در پایانه مسافربری آن ثبت می شود.