شناسهٔ خبر: 70464027 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایسنا | لینک خبر

«کریسمس در اینجا غمگین است»

رسانه آمریکایی در گزارشی با توجه به فرا رسیدن کریسمس به نقل از مقامات محلی و اعضای جامعه کوچک مسیحیان غزه، به روایت شرایط دشوار و ناامن آن‌ها برای بقا با پناه جستن در کلیساهای تاریخی شهر و برگزاری بی‌فروغ مناسک میلاد مسیح در شرایط جنگی پرداخت.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، جامعه کوچک مسیحیان در نوار غزه،  کریسمس دیگری را در جنگی نابرابر تجربه کردند. تعطیلات کریسمس که پیشتر، با مهمانی‌های خانوادگی، آذین‌بندی و آیین شکرگزاری همراه بود، این بار، با سر کردن در پناهگاه‌های موقتی در کلیساهای تخریب‌شده‌ای می‌گذرد که در ویرانه‌های شهری در محاصره واقع شده‌اند.
روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی در این باره نوشت: برای حدود ۷۰۰ مسیحی که در غزه باقی مانده‌اند که این میزان حدود نیمی از تعدادشان قبل از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و آغاز جنگ غزه است، بقای زندگی‌شان به چالشی هرروزه تبدیل شده است.
"خلیل سایق" یک جوان فلسطینی که مدیریت  طرح "آگورا" یک نهاد غیردولتی مستقر در آمریکا را بر عهده دارد که دموکراسی در غرب آسیا را تبلیغ می‌کند، به واشنگتن‌پست در این باره گفت: بیش از ۷۵ درصد از مسیحیان غزه، از جمله خانواده خودش، خانه‌های خود را از دست داده‌اند که وادارشان کرده به محوطه کلیساها مهاجرت کنند.
او افزود: دو کلیسای اصلی در غزه به نام‌های "سنت پورفیریوس" و کلیسای کاتولیک "خانواده مقدس"  مملو از مسیحیان شده است. آن‌ها بیش از یک سال است که در این کلیساها زندگی می‌کنند، نیایش می‌کنند و در همان‌جا هم عزیزانشان را به خاک می‌سپارند. محیط کوچکی برای ادامه بقا.

«کریسمس در اینجا غمگین است» قربانیان مسیحی جنگ غزه در حملات رژیم صهیونیستی به کلیساها


حدود ۵۰۰ مسیحی در کلیسای کاتولیک خانواده مقدس غزه و ۲۰۰ نفر دیگر نیز در کلیسای ارتودوکس یونانی سنت پورفیریوس پناه گرفته‌اند که سازه‌ای متعلق به قرن پنجم میلادی است و نقشی محوری در زندگی مسیحیان غزه دارد. در حال حاضر، ده‌ها خانواده از آوارگان در این مجموعه اسکان دارند.
اما انباشت جمعیت در این کلیساها بیش از حد شده و امن نیستند. در ۱۹ اکتبر ۲۰۱۳، رژیم صهیونیستی در حمله‌ای هوایی ساختمانی در مجموعه سنت پورفیریوس را هدف قرار داد که حدود ۴۵۰ مسلمان و مسیحی در آن اسکان داشتند. این حمله هوایی منجر به کشته شدن ۱۸ نفر، از جمله کودکان و سالخوردگانی شد که در این محل پناه جسته بودند.
"رامیز سوری" یک شهروند اهل غزه، سه فرزند و ۱۲ تن از بستگانش را در این حمله از دست داد که به گفته او، لحظه "فاجعه‌باری" بود که زندگی‌اش را از هم گسیخت. سوری می‌گوید، همسرش پس از آن حمله، از مشکل قلبی بر اثر تحمل اضطراب روحی رنج می‌برد.
او همچنین روایت می‌کند، "این کلیسا محل امنی بود که تحت حفاظت قوانین بین‌المللی قرار داشت. با این حال، به طور مستقیم هدف قرار گرفت.
طبق اعلام وزارت بهداشت غزه، از زمان آغاز این جنگ، تقریبا کل جمعیت ۲.۳ میلیون نفری این شهر آواره شده و ۴۵ هزار نفر نیز به شهادت رسیده‌اند.
در این میان، طبق ارزیابی چند منبع، حداقل ۵ درصد از جمعیت مسیحیان غزه بر اثر خشونت‌ها و حمله‌های مستقیم یا بر اثر نبود دارو و تجهیزات پزشکی به دلیل محاصره غزه توسط رژیم صهیونیستی جان خود را از دست داده‌اند.
یک مرد مسیحی دیگر در غزه نیز می‌گوید: در اتاقی ۱۳ در ۱۹ متری با ۹ نفر زندگی می‌کند که کف آن تشک پهن شده است. وعده‌های غذایی هر روز اندک و شامل خوراکی‌هایی است که به ندرت چیزی جز برنج و حبوبات است. تجهیزات پزشکی هم به طرز بحرانی کم است.

«کریسمس در اینجا غمگین است» آسیب دیدن کلیسای ارتودوکس غزه بر اثر بمباران رژیم صهیونیستی


او در ادامه گفت: ما از این که کنار هم باشیم، احساس امنیت می‌کنیم اما واقعیت این است که امنیتی نداریم. شب‌ها صدای انفجار بسیار مهیبی می‌شنویم و کودک و سالمند در میانمان است. دوام می‌آوریم اما به سختی.
سایق در بخش دیگری از اظهاراتش مطرح کرد که ویرانی‌ها فقط بر کلیساها اثر نداشته، بلکه "بسیاری از مراکز مسیحی، از جمله مرکز ارتودوکس عربی، مدارس مسیحی مانند مدرسه ارتودوکس نیز، به‌کلی، ویران شده‌اند.
"نادر ابو عمشر" مدیرعامل شورای غرب آسیای کلیساها در اداره خدمات پناهندگان فلسطینی گفت که سازمان‌های بین‌المللی مانند. سرویس امدادونجات کاتولیک و امدادونجات ارتودوکس تلاش کرده‌اند مواد غذایی، آب و تجهیزات پزشکی را فراهم کنند اما محدودیت‌هایی که اسرائیل اعمال کرده، تحویل مداوم این کمک‌ها را تقرییا دشوار ساخته است‌.
او همچنین با اشاره به این که در این کلیساها برق نیست و از ژنراتور برای شارژ کردن تلفن‌های همراه و روشن کردن گاه‌به‌گاه زیرزمین‌هایی استفاده می‌کنند که معلولان را در آن اسکان داده‌اند، بیان کرد که سوخت مورد نیاز این ژنراتورها به سختی و با قیمت بالایی تهیه می‌شود.
عمشر که در کرانه باختری اقامت دارد نیز با توصیف وضعیت کرانه‌باختری با فرا رسیدن کریسمس می‌گوید، " کریسمس در این‌جا غم‌انگیز است. هیچ خبری از چراغانی نیست."
او همچنین بیان کرد: جشن گرفتن در حالی که هنوز در نوار غزه کشتار می‌شود و ده‌ها نفر هر روز، کشته می شوند، غیرممکن است.

عمشر افزود: روسای کلیساها تصمیم گرفته‌اند امسال، عید کریسمس را جشن نگیرند. آن‌ها فقط مراسم نماز را برگزار کردند. ما از تزئینات و درخت کریسمس استفاده نکرده‌ایم. برخی خانواده‌ها درخت‌هایشان در خانه‌هایشان می‌گذارند اما بسیاری دیگر این کار را نمی‌کنند.
"پاپ فرانسیس" رهبر کاتولیک‌های جهان، آشکارا، به حمایت از مردم غزه پرداخته است. پاپ، یکشنبه گذشته، گفت که اندیشیدن به "این بی‌رحمی، به رگبار بستن کودکان، بمباران مدارس و بیمارستان‌ها" برای او دردناک است.
اظهارات پاپ برای رژیم صهیونیستی خوشایند نبوده و وزارت امور خارجه آن دیدگاه پاپ را "دل‌سردکننده و بی‌ارتباط با زمینه اصلی مبارزه اسرائیل " خواند.
انتهای پیام