شناسهٔ خبر: 70463852 - سرویس سیاسی
منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

رئیس جمهوری: صراط مستقیم یعنی دروغ نگوییم، به مال دیگران تجاوز و حق مظلوم را ناحق نکنیم/ ضلالت زمانی بر ما حاکم می‌شود که حقوق دیگران را نادیده بگیریم

مسعود پزشکیان در اجلاس سراسری نماز گفت: صراط مستقیم یعنی مسلمانان دست به دست هم دهند و تفرقه نکنند و باهم حرکت کنند. در نماز هم که این‌ها را میگوییم و اقامه نماز یعنی باید در جامعه همین حرف‌ها را پیاده کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مسعود پزشکیان  بعد از ظهر امروز؛ چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ به منظور انجام سفری دو روزه در قالب سفرهای استانی به خراسان شمالی سفر و در اختتامیه سی و یکمین اجلاس سراسری نماز در بجنورد شرکت کرد و  در این مراسم به سخنرانی پرداخت.

رئیس جمهور با بیان این‌که «تک‌تک اذکاری که در نماز می‌گوییم برای من معنای خاصی دارند»، اظهار کرد: صراط مستقیم که هرروز در نماز می‌گوییم به چه معناست؟ اگر این اذکار را هرروز بگوییم و معنای آن را ندانیم چه فایده‌ای دارد؟ و اگر به آن عمل نکنیم چه سودی برده‌ایم؟

وی ادامه داد: صراط مستقیم یعنی دروغ نگوییم، وعده غلط ندهیم، به حق و مال مردم تجاوز نکنیم و براساس عدالت و انصاف عمل کنیم. صراط مستقیم یعنی وحدت کنیم، مسلمانان قبایل و قومیت‌ها را کنار بگذارند و همه باهم وحدت کنند تا هدایت شویم.

رئیس‌جمهور یادآور شد: تفرقه یعنی عذاب عظیم و راه نجات یعنی ما وفاق و وحدت داشته باشیم و از تفرقه پرهیز کنیم. صراط مستقیم یعنی مسلمانان دست به دست هم دهند و تفرقه نکنند و باهم حرکت کنند. در نماز هم که این‌ها را میگوییم و اقامه نماز یعنی باید در جامعه همین حرف‌ها را پیاده کنیم. اما وقتی ما  این حرف‌ها را می‌زنیم و به آن عمل نمی‌کنیم و در ضلالت هستیم، مشکلات حل نمی‌شود.

پزشکیان یادآور شد: ضلالت یعنی من تابع نفس باشم، منیت و قومیت و حزب من بر اجرای حق مانع شود. دستور کتاب خدا وقتی اجرا نمی‌شود که من تابع هوای نفس هستم و غیرمنصفانه با مردم و جامعه برخورد می‌کنم. ضلالت زمانی بر ما حاکم می‌شود که حقوق دیگران را نادیده می‌گیریم. نماز می‌خوانیم که این کارها را نکنیم.

وی ادامه داد: من اگر در جایی مسئول هستم باید مسیر حق را بروم و وقتی وعده دادم عمل کنم و پای حرفی که می‌زنم باشم. ما اگر در مدیریت کشورمان متعهد عملکرد خودمان باشیم و وقتی حرف می‌زنیم جز حق نگوییم و با همه براساس انصاف برخورد کنیم یعنی نماز را اقامه کردیم اما اگر این کارها را نکنیم ولی شب و روز نماز بخوانیم، خواندن و نخواندن آن به نظرم فرقی نمی‌کند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: باید دست از قومیت و خویشاوندی برداریم و حق را دنبال کنیم و همان می‌شود ملاک و راهی که باید برویم. من به عنوان یک مدیر نمی‌پذیرم از یک کافر و اجنبی عقب‌تر باشم. وقتی می‌گویم بسم الله الرحمن الرحیم یعنی در زندگی و رفتارم رحمت و رحمانیت وجود داشته باشد نه اینکه وجود ما پر از خشم و کینه نسبت به مردم است. در حالی که خداوند رحمان و رحیم است و به همه در این دنیا از کافر و مسلمان رحم می‌کند.

پزشکیان یادآور شد: ما باید اینگونه باشیم و نمی‌شویم و این گیر کار ماست. این مفاهیمی که هرروز مقابل خدا می‌ایستیم و در نماز می‌گوییم را باید در جامعه هم عملی کنیم. اگر می‌گوییم خدایا ما را به راه راست هدایت کن، به سمت کارهایی نرویم که ضلالت است. این اقدامات را انجام ندهیم.

وی افزود: چرا مردم از ما دور هستند و ما را قبول ندارند؟ به دلیل اینکه نماز را برپا نکردیم و این مفاهیم را در جامعه عملی نکردیم. اگر این مفاهیم را برپا می‌کردیم امکان ندارد براساس عدالت و انصاف عمل کنیم و مردم از ما فراری باشند.

پزشکیان تاکید کرد: من مدیر نباید در راه ضلالت باشم، ضلالت یعنی تابعیت هوای نفس و این یکی از معناهای آن است. ما با نسلی جوانی برخورد داریم که حرف را با امر و نهی نمی‌پذیرد و می‌خواهد بداند چرا این کار را انجام دهد یا انجام ندهد.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «ما باید لحظه به لحظه آنچه در نماز می‌گوییم را در رفتارمان، در مدیریت و مسئولیت خود پیاده کنیم»، اظهار کرد: ما زمانی حق دیگران را ناحق می‌کنیم که باکی از روز آخرت نداشته باشم در حالی که اگر به پاسخگویی به خداوند اعتقاد داشته باشیم دیگر چنین عمل نمی‌کنیم.

وی یادآور شد: ما باید بتوانیم با نسل جوانی که به سادگی حرف‌های ما را دیگر قبول ندارند با زبانی گویاتر و معنی‌دارتر و مفهوم بلندتر گفت‌وگو کنیم. این درک من از نماز و اقامه آن است و به همین شکل عمل می‌کنم. اگر اشکال یا هدایتی لازم باشد ما گوش می‌کنیم و می‌پذیریم اما اقامه نماز یعنی همین که آنچه در نماز می‌گوییم را در جامعه هم پیاده کنیم.

27218