شناسهٔ خبر: 70462926 - سرویس استانی
منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان عنوان کرد

اجرای طرح جهانی «شهر دوستدار سالمند» در ایران/ تدوین طرح توانمندسازی زنان سالمند تنها

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به تدوین طرح توانمندسازی زنان سالمند تنها، از برنامه‌ریزی برای اجرای آن در ۱۰ استان کشور خبر داد.

صاحب‌خبر -

مژگان رضازاده در کمیته شورای سالمندان خوزستان که امروز (۵ دی‌ماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: تغییرات جمعیتی ایران شتاب منحصر به فردی نسبت به همه جهان دارد؛ در کشورهای اروپایی برای تبدیل شدن به یک کشور سالمند، یک قرن طول می‌کشد اما این اتفاق در ایران بسیار شتاب گرفته و در ۳۵ سال رخ داده است و اولین کشور جهان هستیم که در ۳۵ سال در حال تبدیل شدن از یک کشور جوان به یک کشور سالخورده هستیم.

به گزارش ایسنا، وی افزود: پنجره جمعیتی کشور رو به بسته شدن است و کمتر از یک دهه فرصت داریم تا بتوانیم در این خصوص کار کنیم. همان گونه که دهه شصتی‌ها برای موضوع مدرسه، ازدواج، بیکاری و دیگر موارد مشکلاتی داشتند اکنون در حال نزدیک شدن به سالمندی هستند و این چالش را هم داریم.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان سازمان بهزیستی با بیان اینکه خوزستان رتبه چهارم جوانی جمعیت را دارد، گفت: با توجه به اینکه پیری جمعیت در حال فرا گرفتن تمام کشور است، در سیاست‌گذاری‌ها باید این موضوع مدیریت شود.

رضازاده با اشاره به فعالیت بنیادهای فرزانگان عنوان کرد: در این بنیادها سالمندان و بازنشستگان فعال، کارهای مربوط به اجرای برنامه‌های حوزه سالمندی را انجام می‌دهند. تعداد بنیادهای فرزانگان در خوزستان باید مشخص شود.

وی افزود: سال آینده باید سه چهار کلانشهر وارد موضوع شهر دوستدار سالمند شوند و یکی از این کلانشهرها اهواز است. این طرح جهانی توسط سازمان جهانی بهداشت ابداع شده است و بسیاری از کشورها به این طرح پیوسته‌اند. اصفهان به صورت رسمی به این طرح پپوسته است و اواخر دی‌ماه هم ۱۰ استان دیگر به این طرح می‌پیوندند. خوزستان در فاز بعدی یعنی از فروردین‌ماه، به جمع استان‌های اجراکننده طرح شهرهای دوستدار سالمند می‌پیوندند و باید زیرساخت‌های لازم به این منظور فراهم شود.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان سازمان بهزیستی گفت: وضعیت جمعیتی نشان می‌دهد در آینده مراقب سالمند و نیروی کار زیادی هم نخواهیم داشت تا این افراد برای نگهداری از سالمندان به کار گرفته شوند. استطاعت دولت هم آن قدر نیست که سالمندان را در مراکز شبانه‌روزی ساماندهی کند. بنابراین در این طرح، شهرها برای فعالیت افراد بالای ۶۰ سال بدون کمک دیگران، مناسب و دسترس‌پذیر می‌شوند.

وی بیان کرد: در ابتدا باید شهر محیط دوستدار سالمند تصویب شود و سپس با برگزاری جلسات با دیگر ارگان‌ها، دبیرخانه مشخص شود. در فاز بعدی باید برای مناسب‌سازی اماکن شهری تصمیم‌گیری و اقدام شود. در این طرح نیاز نیست از ابتدا همه شهر را پوشش دهیم و محله به محله جلو می‌رویم.

رضازاده با بیان اینکه اقدامات باید بر اساس استانداردهای بین‌المللی انجام شود، گفت: سند شهر دوستدار سالمند اهواز باید بر اساس سند رسمی ایران و سند بین‌المللی تدوین شود.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان سازمان بهزیستی با اشاره به ارائه آموزش‌ها با استفاده از مشاوران بین‌المللی به منظور اجرای طرح شهر دوستدار سالمند بیان کرد:  بخشی از اعتبارات برای اجرای کارها را وزارت کشور، وزارت مسکن و شهرسازی، وزارت بهداشت و دبیرخانه شورا در سازمان بهزیستی متقبل می‌شوند. 

رضازاده عنوان کرد: جمعیت در حال رفتن به سمت سالمندی است اما مساله این است که جمعیت سالمندی در ایران در حال زنانه شدن است یعنی جمعیت سالمند زن تنها در حال افزایش است. بسیاری از این زنان، خانه‌دار هستند یا استقلال مالی ندارند و تحت پوشش بیمه‌های حمایتی نیستند و همه این‌ها تهدید است بنابراین طرح توانمندسازی زنان سالمند تنها طراحی شده است و به زودی رونمایی می‌شود.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان سازمان بهزیستی افزود: این طرح در ۱۷ استان از جمله خوزستان اجرا می‌شود و متعهد شده‌ایم ۵۰ هزار سالمند در کشور تحت پوشش این طرح قرار بگیرند و آموزش‌های مختلف را ببینند.

وی عنوان کرد: در بسیاری از کشورها صنعت سالمندی مطرح است و ما هم می‌توانیم در زمینه گردشگری سالمند اقدام کنیم و یکی از شهرهای پایلوت، شوشتر خواهد بود.

رضازاده با تاکید بر شناسایی پتانسیل‌های خوزستان در حوزه سالمندی بیان کرد: با توجه به اینکه مستمری بسیاری از سالمندان، کفاف معیشت زندگی را نمی‌دهد باید کسب و کارهای ساده سالمندی راه‌اندازی شود و پتانسیل آن در خوزستان وجود دارد.

انتهای پیام