شناسهٔ خبر: 70460742 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار آذربایجان شرقی: قوه عاقله و حافظه جانبی مدیریت استان در اختیار دانشگاه‌ها است

تبریز- ایرنا- استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر لزوم تولید همزمان ابتکار و اندیشه در دانشگاه‌ها برای مشارکت در فرایند تصمیم گیری، گفت: قوه عاقله و حافظه جانبی مدیریت استان در اختیار دانشگاه‌ها است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، بهرام سرمست روز چهارشنبه در تودیع و معارفه سرپرست دانشگاه تبریز، اظهار کرد: دانشگاه در جهان امروز به عنوان نهاد مدنی و مولد دانش فناوری و فرهنگ بوده و نقش بی بدیلی را در توسعه پایدار جوامع ایفا می کند.

وی افزود: توسعه زیرساخت‌های فیزیکی و فناوری دانشگاه باید مدنظر باشد زیرا پیشرفت‌های دانشگاهی مستلزم ایجاد زیرساخت‌های کارآمد و مهم است.

وی، قطب تولید و نوآور شدن دانشگاه، گسترش همکاری های بین المللی، انتشار مقالات در مجلات معتبر دنیا و جذب و نگهداشت نخبگان علمی را از جمله بایدهای دانشگاه تبریز در مسیر رسیدن به پیشرفت عنوان کرد و ادامه داد: هر چقدر اعتبار دانشگاه‌ها بالا رود فرار نخبگان به خارج نیز بیشتر می‌شود و علی رغم هزینه برای آنها، بهره وری مربوطه در آنسوی مرزها اتفاق می‌افتد از این رو لازم است تا فرایند شناسایی، جذب و نگهداشت نخبگان علمی مدنظر قرار گیرد.

سرمست با بیان اینکه نیازمند شناسایی نقاط قوت و ضعف و تهدیدها و فرصت ها در دانشگاه‌ها هستیم، ادامه داد: تقویت ارتباط بین دانشگاه و صنعت و ایجاد هم افزایی متقابل یک ضرورت برای دانشگاه است.

وی با تاکید بر لزوم اجتناب از تمرکزگرایی در تصمیم گیری‌ها و اهمیت اجماع با نخبگان و علما در سیاستگذاری‌ها، گفت: منظومه فکری مدیریت استان معتقد است که باید استقلال نسبی و علمی دانشگاه پاسداری شود زیرا دانشگاه نهادی متفاوت از سایر سازمان‌ها بوده و به تولید همزمان ایده و اندیشه و نظریه‌های کاربردی می‌پردازد.

وی با اشاره به راه اندازی دفتر ارتباط استانداری با مراکز دانشگاهی استان، تاکید کرد: هر دانشگاه استان باید حل یک مسئله از چالش‌های استان را در دستورکار قرار دهد و برای هر کدام از دانشگاه‌ها، مسئولیت پذیری در امر اجتماعی تعریف شود.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به عملکرد صفر نصرالله زاده، رئیس سابق دانشگاه تبریز و مشارکت فعالانه و علمی او در موضوع احیای دریاچه ارومیه، اظهار کرد: انتظار داریم این روند حضور علمی دانشگاه تبریز در مسائل استان ادامه یابد.

وی با اشاره به وضعیت رفاهی و معیشتی کارکنان دانشگاه و دانشجویان، از برنامه استانداری برای مولدسازی و ارائه بسته های حمایتی تحقیقاتی و پژوهشی خبر داد.

وی با اشاره به روند انتخاب سرپرست جدید دانشگاه تبریز، گفت: در انتخاب ریاست جدید دانشگاه نیاز به ترکیبی از انتصاب و انتخاب داشتیم که در این راستا شاهد طی فرایند انتخابی بودیم زیرا که انتخاب ریاست دانشگاه مانند سایر دستگاه‌ها نیست.

سرمست با بیان اینکه پیش از اینکه مسئول اجرایی باشم، خود را معلم دانشگاهی می‌دانم، افزود: معیاری که بیشتر از همه برایم مهم بود، داشتن پایه علمی و دانشگاهی قابل قبول و مورد اجماع نخبگان دانشگاهی و روسای سابق دانشگاه است.

وی با بیان اینکه محمدتقی اعلمی، سرپرست جدید دانشگاه تبریز نزدیکترین فرد به ذهنیت نصرالله زاده، سرپرست جدید دانشگاه نیز است، گفت: اعلمی در همان روزهای نخست شروع کار، ظرفیت خود را نشان داد و حتی از افراد رقیب خود در معاونت‌ها بهره برداری می‌کند که رویکرد مناسبی است ولی برای مدیریت دانشگاه لازم است به سمت ظرفیت های نهفته دانشگاه رفته و منت آن‌ها را بکشیم و پای کار بیاوریم.

سند مهم دانشگاه اسلامی شدن پیگیری شود

حجت‌الاسلام محمد انوری، مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌های آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: دانشگاه تبریز به جهت عظمتی که از نظر قدمت و تاثیرگذاری که در برهه‌های مهم تاریخ داشته، جزو دانشگاه‌های کم نظیر کشورمان است.

وی با اشاره به نقش آفرینی دانشگاه تبریز در دوران انقلاب، دفاع مقدس و ساختن کشورمان، افزود: دانشگاه تبریز سهم بزرگی در آبادانی‌ها و پیشرفت‌های کشور دارد.

وی با بیان اینکه بزرگترین سرمایه این دانشگاه، سرمایه انسانی است، ادامه داد: همه ما وظیفه داریم تا انسان‌های فرهیخته و گنجینه‌های علمی کشور را تکریم کنیم و در این راستا باید با اخلاق کریمه، عقلانیت، صداقت و کرامت برخورد شود و اگر انسان، کرامت و عقلانیت را ببیند، ارج نهاده میشود.

انوری با اشاره به شهادت ۲۲ دانشجو و جهادگر در بمباران ۲۷ دی ۶۵، اظهار کرد: دانشگاه تبریز به شهدای خود می‌بالد و امروز هر کسی که در این دانشگاه گام برمی‌دارد در مسیر دانشجویان به خون آغشته شده حرکت می‌کند و امروز اگر هر کس وظیفه خود را در جای خود به خوبی انجام دهد گویا مسیر انسان‌های شریف و بزرگ را طی کرده است.

وی ادامه داد: دانشگاه تبریز، انسان‌های بزرگی را در خود پرورش داده و شاید ده ها نفر می‌توانستند به عنوان رییس این دانشگاه مطرح شوند و بسیاری نیز گمنام هستند اما دکتر اعلمی یکی از بهترین‌ گزینه‌ها بوده و چهره شناخته شده‌ای است.

وی با بیان این‌که تدین، صداقت، دلسوزی و تجربه از ویژگی‌های سرپرست جدید دانشگاه تبریز است، گفت: از مدیریت جدید دانشگاه خواهشمندیم سند مهم دانشگاه اسلامی، تکریم جایگاه دانشگاهیان و اساتید، توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی دانشجویان را مدنظر خود قرار داده و ما نیز با ریاست دانشگاه کمال همراهی و کمک را خواهیم داشت تا این دانشگاه بتواند قله‌های پیشرفت را فتح کند.

مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌های آذربایجان شرقی افزود: دانشگاه باید به وظیفه خود در حل مشکلات جامعه آگاه باشد و آنچه در آزمایشگاه و مراکز تحقیقاتی و کلاس‌ها رقم می‌خورد به درد حل مشکلات جامعه بخورد.

نگاه ما از پایین به بالا خواهد بود

محمدتقی اعلمی، سرپرست جدید دانشگاه تبریز نیز اظهار کرد: دانشگاه تبریز با نزدیک به ۸۰ سال سابقه پرافتخار، مهد علم و دانش و پایگاهی برای شکوفایی فرهنگی و اجتماعی بوده است.

وی افزود: چالش‌ها ومسئولیت‌های پیش روی ما فراوان بوده و شامل بهبود کیفیت اموزشی و پژوهشی، تخصیص و مدیریت بودجه، حل مشکلات رفاهی اساتید و کارکنان، مدیریت مسائل دانشجویی، ارتقای نقش فرهنگی سیاسی اجتماعی و تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه است.

وی با تاکید بر این‌که با همت و همکاری همه اعضای خانواده بزرگ دانشگاه تبریز می‌توانیم گام‌های بزرگی جهت تحقق اهداف بلند مدت دانشگاه برداریم، ادامه داد: توجه ویژه به توانمندسازی اساتید و دانشجویان، جذب نخبگان و حفظ اعضای هیات علمی باکیفیت،
ایجاد شرایط رقابتی برای جذب و حفظ اساتید برتر، طراحی دوره‌های آموزشی مبتنی بر نیاز بازارکار و تقویت علوم بین رشته ای، تقویت ارتباطات علمی با دانشگاه‌های بین المللی، همکاری‌های علمی، تسهیل و نظام بخشی به جذب دانشجویان خارجی، ارتباط با فارغ التحصیلان، تسهیل و استقبال از ماموریتهای پژوهشی اعضای هیات علمی، تلاش برای افزایش بودجه دانشگاه، بهینه سازی هزینه‌ها برای افزایش بهره وری، جلوگیری از هدررفت منابع و توسعه ارتباط با بخش خصوصی ازجمله برنامه‌های مدیریت جدید دانشگاه است.

اعلمی همچنین از ایجاد سازمان سرمایه گذاری و توسعه دانشگاه تبریز با ظرفیت قانون جهش تولید دانش بنیان خبر داد و افزود: یکی از مشکلات دانشگاه‌های استان، عدم استفاده از اعتبارات مالیاتی موجود در قانون جهش تولید است که بیش از ۲ تا سه همت را شامل می‌شود و تا امروز تخصیص نیافته است از این رو امیدواریم با حمایت استاندار بتوانیم این اعتبار را جذب کنیم.

وی، تعمیق ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه با هدف کاربردی کردن دانش و ارتقای نقش دانشگاه در حل مسائل جامعه، تسهیل دسترسی به منابع مالی و فرایند تجاری سازی دانش و فناوری، حمایت از فعالیهای فرهنگی و ورزشی، توسعه فضای سبز و بهبود محیط زیست، مهارتهای زندگی دانشجویی و بهبود خدمات مشاوره‌ای، حمایت از فعالیتهای سیاسی و اجتماعی دانشجویان، تسهیل و توسعه کرسیهای ازاداندیشی را از دیگر برنامه‌های خود برشمرد.

وی تاکید کرد: به نظرات تمام گروه های اموزشی ارج می‌دهیم و نگاه ما از پایین به بالا خواهد بود و فعالیتهای ما ابتدا در چارچوب نظام و سپس در جهت مصالح دانشگاه و مصالح افراد است.

باید به مدیریت جدید دانشگاه در دستیابی به آن کمک کنیم

صفر نصرالله زاده، رئیس سابق دانشگاه تبریز نیز با بیان اینکه از هر چه که می‌توانستم برای دانشگاه تبریز انجام بدهم مضایقه نکرده‌ام، اظهار کرد: دانشگاه تبریز علی رغم تمام فعالیت‌هایی که تا امروز انجام داده هنوز جای پیشرفت بسیاری دارد و باید به مدیریت جدید دانشگاه در دستیابی به آن کمک کنیم.

وی با اشاره به شرایط دانشگاه تبریز در زمانی که تحویل گرفته است، جبران پنج ترم عقب افتادگی حق التدریسی‌ها، پیگیری همسان سازی حقوق، برگزاری اجلاس روسای دانشگاه‌های کشور و المپیاد ورزشی دانشجویان کشور را از جمله فعالیت‌های این دوران برشمرد و به شرایط کرونایی و تجمعات دانشجویی نیز اشاره کرد.

وی از تدوین برنامه راهبردی دانشگاه و تصویب آن در هیات امنا، اجرای پروژه خوابگاه، افتتاح دانشکده میانه، ۲ برابر کردن بودجه پژوهشی، ورود اولین بار دانشگاه به نظام ربته بندی کیواس، کسب رتبه‌های نخست در جشنواره ثریا در ۲ سال پیاپی، تشکیل مدرسه اشتغال، توسعه زیست بوم توسعه نواوری و فناوری و تاسیس پارک علم و فناوری دانشگاه، ۷۴۰ میلیارد ریال فروش محصولات دانش بنیان در سال گذشته، تهیه طرح توسعه خلعت پوشان، برگزاری لیگ ورزشی دانشجویان دانشگاه‌های استان، دانشگاه برگزیده در بحث انجمنهای علمی، ارتقای رتبه دانشگاه در نظام‌های رتبه بندی مطرح دنیا و برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در وقایع سال ۱۴۰۱ را ازجمله اقدامات خود در سه سال گذشته عنوان کرد.

به گزارش ایرنا، در این مراسم از زحمات صفر نصرالله زاده، رئیس سابق دانشگاه تبریز قدردانی و محمدتقی اعلمی به عنوان سرپرست جدید دانشگاه تبریز معرفی شد.