شناسهٔ خبر: 70460712 - سرویس فرهنگی
منبع: ایسنا | لینک خبر

اعضای حقیقی شورای عالی ایرنا منصوب شدند

 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مستند به بند ۳ ماده ۱۱ اساسنامه سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی، در احکامی جداگانه سیدضیاء هاشمی، حسین انتظامی، هادی خانیکی، محمدرضا جوادی یگانه و حجت‌الله صیدی را به مدت چهار سال به عنوان اعضای حقیقی شورای عالی سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی منصوب کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، سیدضیاء هاشمی پژوهشگر و استاد دانشگاه، معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور و مدیرعامل پیشین ایرنا، حسین انتظامی روزنامه‌نگار، معاون توسعه مدیریت و منابع و معاون سابق مطبوعاتی و سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هادی خانیکی روزنامه‌نگار و استاد ارتباطات، محمدرضا جوادی یگانه استاد جامعه‌شناسی و رئیس مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری و حجت‌الله صیدی معاون وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، اعضای حقیقی شورای عالی سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی هستند.

پیشتر در اول مهر ماه ۱۴۰۳، با حکم سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حسین جابری انصاری، به عنوان مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) منصوب شد. مطابق اساسنامه، ارکان سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی را «مجمع عمومی»، «شورای عالی»، «مدیرعامل» و «حسابرس (بازرس)» تشکیل می‌دهند.

مجمع عمومی به عنوان بالاترین رکن تصمیم‌گیری در ایرنا متشکل از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر امور اقتصادی و دارایی و معاون رئیس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه است و ریاست مجمع را نیز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر عهده دارد.

شورای عالی نیز مرکب از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر امور خارجه یا نماینده او و پنج نفر از شخصیت‌های برجسته مطبوعاتی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور است که با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (به عنوان رئیس مجمع عمومی و رئیس شورای عالی خبرگزاری) منصوب می‌شوند.

«تعیین سیاست‌ها و روش کلی سازمان»، «بررسی و تصویب گزارش عملیات سالانه سازمان در زمینه طرحها و برنامه ها» و «بررسی و اظهارنظر در باره موضوعاتی که از طرف رییس شورا یا مدیرعامل مطرح می شود»، از جمله وظایف و اختیارات شورای عالی سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی است.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به عنوان خبرگزاری رسمی کشور در سال ۱۳۱۳ هجری خورشیدی - ۹۰ سال پیش - تاسیس شده است و تا سال ۱۳۶۰ با نام «خبرگزاری (آژانس) پارس» فعالیت می‌کرد اما در هشتم دی ماه همان سال، با تصویب مجلس شورای اسلامی، خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی با نام اختصاری «ایرنا» (IRNA) تغییر نام داد تا فصل تازه‌ای در فعالیت‌های این رسانه گشوده شود.

انتهای پیام