به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، محمد الموتی، دبیر شبکه تشکلهای مردمنهاد محیطزیست و منابع طبیعی کشور در اولین جلسه هماهنگی «جشنواره فرزند ایران، قهرمان زمین» که با حضور هادی کیا دلیری، معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیطزیست برگزار شد، گفت: از ابتدای سال جاری همکاریهای اولیه برای اجرای این جشنواره با سازمان حفاظت محیط زیست انجام شد و رونمایی پوستر این جشنواره ملی نیز در خرداد ماه انجام گرفت.
وی افزود: امسال با پیشنهاد دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش، فاز اول این جشنواره برای پایه سوم دبستان با نام زنگ پسماند از دی ماه با انتشار فراخوان برای مدارس سراسر کشور کلید میخورد و مراسم اختتامیه آن در بهمن ماه در شهر لاهیجان برگزار خواهد شد.
الموتی در تشریح «جشنواره فرزند ایران، قهرمان زمین» با اشاره به اینکه در این جشنواره دانشآموزان در طی پنج سال مفاهیم محیطزیستی را دریافت میکنند، گفت: دانشآموزان کلاس سومی به ترتیب در سال جاری زنگ پسماند، در سال چهارم زنگ آب، سال پنجم زنگ خاک، سال ششم زنگ هوا و تغییر اقلیم و سال هفتم زنگ تنوع زیستی را در برنامههای فرهنگی مدارس خود خواهند داشت.
وی تصریح کرد: برای فرهنگسازی موضوعات محیط زیستی در بین دانشآموزان در برنامه بلندمدت پنج سالهای که تدوین شده، پنج حوزه شامل: شورای عالی استانها به عنوان نهاد بالا دستی شوراها به همراه سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان رئیس رویداد، وزارت آموزش و پرورش به عنوان متولی دانشآموزان، انجمن علمی پسماند به عنوان نهاد علمی و در بخش مردمی شبکه تشکلهای مردم نهاد محیط زیست و منبع طبیعی کشور در کنار هم کار میکنند.
الموتی گفت: با هماهنگیهایی که با وزارت آموزش و پرورش به عمل آمده، دانشآموزان پس از فراگیری موضوعات محیط زیستی در هر سال یک برگ نمادین را به عنوان نشان دریافت میکنند تا بر روی لباس مدرسه خود نصب کنند و در سال پنجم پروژه، پنج برگ گل نیلوفر تکمیل میشود و دانشآموزان در پایه هفتم تحصیلی آموزشهای محیطزیستی را در این پنج موضوع کلیدی دریافت خواهند کرد.
همچنین در این جلسه، اعظم گودرزی، مدیر کل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش با اذعان به مشکلات فراوان در حوزه محیطزیست گفت: باید به دانشآموزان کمک شود تا فرهنگ حفظ محیطزیست را داشته باشند.
وی با اعلام اینکه آموزش مفاهیم به تنهایی در تغییر فرهنگ تأثیرگذار نیست، افزود: باید در دانشآموزان قادرسازی ایجاد کنیم.
گودرزی با اعلام آمادگی برای همکاری در اجرای طرح زنگ پسماند گفت: برای اجرای درست این طرح باید زیرساختهایی مثل تأمین سطلهای زباله در مدارس ایجاد شود.
مدیر کل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر بالغ بر ۶۵۰۰ نفر به عنوان مراقب سلامت در سطح مدارس کل کشور فعالیت میکنند که این افراد میتوانند ۸۰ درصد کار آموزشی را در مدارس پوشش دهند و برای ۲۰ درصد باقیمانده، همکاران پروژه، باید برنامهریزی و همکاری لازم را داشته باشند.
گودرزی آموزش دانشآموزان در این طرح را کافی ندانست و افزود: تلاش میکنیم تا با آموزش انجمن اولیا و مربیان و همچنین آموزگاران، در رسیدن به اهداف طرح گام برداریم و در این راستا از همه ابزار لازم مانند شبکههای مجازی در اختیار وزارت آموزش و پرورش بهره خواهیم برد.
انتهای پیام/