شناسهٔ خبر: 70449383 - سرویس علمی-فناوری
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

اقلیم سیستان و بلوچستان مساعد برای بیماری تب دانگ

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اقلیم سیستان و بلوچستان به دلیل ویژگی‌های جغرافیایی و آب و هوایی خود، شرایط مساعدی برای گسترش بیماری‌های ویروسی مانند تب دانگ دارد.

صاحب‌خبر -

 خداداد شیخ زاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: آب و هوای گرم و مرطوب سیستان و بلوچستان مساعد برای رشد و زندگی پشه آئدس و بیماری منتقله از پشه آئدس می‌باشد و بر همین اساس اقدامات پیشگیرانه و آموزشی برای کنترل و کاهش شمار پشه‌های ناقل تب دانگ و آگاهی‌سازی درباره‌ی علائم و درمان این بیماری بسیار حائز اهمیت است
وی گفت: پشه‌های ناقل تب دانگ معمولاً در آب‌های راکد تخم‌گذاری می‌کنند و وجود مزارع، کانال‌ها و دیگر منابع آب از جمله بارش‌های موسمی می‌تواند به جمع شدن آب راکد و در نتیجه افزایش تعداد پشه‌ها منجر شود.
وی ادامه داد: پشه آئدس در اوقات خاصی از روز از جمله صبح و شب به دلیل وجود نور و دما فعال هستند و از انسان خونخواری می‌کنند، اما در شرایط خاص نیز ممکن است در سایر ساعات روز خونخواری کنند.
معاون بهداشت دانشگاه گفت: برای کاهش خطر نیش پشه‌های آئدس توصیه می‌شود از اسپری یا قلم دافع حشرات، لباس‌های روشن استفاده شود و نصب توری‌های حفاظتی بر روی پنجره‌ها و در‌ها در نظر گرفته شود.
وی عنوان کرد: بیماری تب دانگ دارای علائمی، چون تب، سردرد، درد مفاصل و استخوانها، استفراغ و حالت تهوع، خارش شدید محل گزش است و بر همین اساس افراد دارای این علائم در سریعترین زمان ممکن جهت انجام تست فوری و سایر اقدامات لازم، به نزدیک مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.
وی افزود: پشه آئدس در مکان‌هایی از قبیل آب‌های راکد، لاستیک‌های مستعمل و آب ظروف زیرگلدان یا هر وسیله‌ای که مقدار بسیار کمی آب داخل آن باشد تخم گذاری می‌کند
دکتر شیخ زاده تصریح کرد: تخم‌های پشه آئدس در برابر خشکی مقاوم و نوسانات دما را تحمل می‌کند و برای مدت طولانی و بعضا تا یکسال زنده می‌مانند و هنگامی که باران بیاید و آب جمع شود، تخم‌ها مجدداً فعال شده و به لارو تبدیل می‌شوند.

روابط عمومی معاونت بهداشت زاهدان