غلامرضا نوری قزلجه - وزیر جهاد کشاورزی - در نشست خبری که صبح امروز در وزارت جهاد کشاورزی برگزارشد، اظهار کرد: برنامه دولت چهاردهم با تاکیدات رئیس جمهور و بر اساس وعدههایی که دادند، شفاف بودن و روراست بودن با مردم و رسانههاست و ما نیز در پی تاکیدات رئیس رجمهوری به دنبال این شفافیت و اطلاع رسانی هستیم.
وی افزود: متعارف بود که یک گزارش ۱۰۰ روزه ارائه شود که حالا به دلیل تداخلات برنامهای این ارائه گزارش به ۱۲۰ روز کشید. در این مدت کوتاه ما سعی کردیم بعد از ورود به وزارتخانه مشکلات و موانع را به دست آوریم و هستههای کلیدی در این رابطه را تشکیل دهیم و همچنین راهکارهای کوتاهمدت، میانمدت و بلند مدت برای پیشرفت در این حوزه بر اساس قوانین بالا دستی و بهویژه قانون برنامه هفتم همه اینها را برنامهریزی کردیم و موضوعاتی بودند که باید در کوتاه مدت آنها را برطرف میکردیم.
وی ادامه داد: برخی مطالبات وجود داشتند که از جمله آنها مطالبات کشاورزان و گندمکاران کشاورزان یا سایر محصولات کشاورزی بود که برای آنها برنامهریزی و با کمک سایر بخشهای دولت کارسازی شد و انجام گرفت.
نوری ادامه داد: در این دوره مجدداً موضوع قیمتگذاری و سیاستگذاری برای حمایت از تولید پررنگتر دیده شد و در یک فاصله کوتاه شاید کمتر از دو ماه نزدیک ۲۰ قلم از محصولات اساسی کشاورزی سیاست گذاری و قیمت گذاری شد و بر اساس آن رسالتی که وزارتخانه بر عهده دارد در بخش غذایی کشور مسئول و متولی تولید و در بخش کشاورزی مسئول تنظیم بازار هستیم، تلاش ما در وهله اول حمایت از تولید است و اعتقاد داریم که وقتی تولید باشد، محصولی باشد میتوانیم درباره تنظیم بازار آن هم برنامهریزی کنیم؛ بنابراین سیاست گذاریها و قیمت گذاریها و برنامهها عمدتاً در جهت حمایت از تولید داخل است.
وی افزود: در بخشهایی ما همچنان نیازمند واردات هستیم و در حوزه واردات نیز ما شفافیت بیشتر خواهیم کرد. همچنین رفع هرگونه انحصار و حداکثر صرفهجویی در هزینههای ارزی جزو برنامههای جدی وزارتخانه است. در زمینه شفاف سازی سامانههایی طراحی شده که فعالیت میکنند و در تلاش هستیم تا آنها را تقویت کنیم و با شفاف سازی از هرگونه انحراف و فساد جلوگیری شود.
وزیر جهاد کشاورزی درباره تامین گوشت قرمز اظهار کرد: متاسفانه به دلیل تنشهای ارزی که سه سال قبل در نرخ ارز ترجیحی اتفاق افتاد و دامداریهای کشور ما به ویژه دام سبک که نقش مهمی در تامین نیاز داشتند، دچار آسیب شدند و الان حدود ۲۰ درصد گوشت مورد نیاز کشور سالانه وارد میشود که از آن ۲۰ درصد، تنها ۷ درصد با ارز و نرخ ترجیحی وارد میشود و آن ۱۳ درصد باقی مانده با نرخ توافقی تامین میشود و تفاوتش این اندازه نیست، ولی حتما همین جزو سیاستهای ما است و ما هر چقدر که بتوانیم واردات را کاهش دهیم و به تولید داخل بپردازیم، این به نفع بخش کشاورزی و به نفع تولید کنندگان ماست. اما نکته قابل توجه این است که تولید گوشت و افزایش تولید آن یک پروسه کوتاه مدتی نیست و یک سال زمان میبرد و حتی برخی از برنامهریزیها شاید سه تا چهار سال نیز زمان ببرد تا به آن هدف گذاری و حمایت از تولید داخل ختم شود.
وی ادامه داد: در این فاصله به نوعی باید بازار داخلی را هم تامین کنیم و گوشت مورد نیاز مردم هم تامین شود، در حال حاضر فقط ۷ درصد واردات با نرخ ترجیحی است یا این میزان از ۲۰ درصد به ۷ درصد کاهش یافته، دقیقاً در جهت حمایت از تولید داخل بوده و سیاست به سمت حمایت از تولید داخل کماکان ادامه پیدا خواهد کرد که ان شاالله ما بتوانیم در این حوزه هم به زودی به واردات خود را در حوزه گوشت به صفر برسانیم.
∎