شناسهٔ خبر: 70440242 - سرویس سیاسی
منبع: اکونیوز | لینک خبر

رسیدگی خارج از نوبت به پرونده‌هایی که امنیت روانی جامعه را م... -

اقتصاد ایران: رییس دیوان عالی کشور از رسیدگی خارج از نوبت به پرونده‌های امنیت روانی جامعه خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری رئیس دیوان عالی کشور در بازدید از دیوان عالی کشور طی سخنانی اظهار کرد: هم‌اکنون دیوان عالی کشور ۴۹ شعبه فعال دارد که ۴۳ شعبه آن در تهران و ۶ شعبه در شهر قم مستقر هستند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مجموعاً تعداد ۱۴۸ قاضی در دیوان عالی کشور مشغول به خدمت هستند، افزود: دیوان عالی کشور در حال حاضر دارای ۱۳ شعبه کیفری، ۱۲ شعبه حقوقی، ۱۲ شعبه خانواده ۵ شعبه رسیدگی به امور مواد مخدر، ۵ شعبه اعاده دادرسی، یک شعبه تجمیع احکام و حل اختلاف و یک شعبه احاله و حل اختلاف است.

رئیس دیوان عالی کشور گفت: در هشت ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل علی‌رغم افزایش ورودی پرونده به دیوان عالی کشور، شاهد افزایش قابل ملاحظه میزان پرونده‌های مختومه در دیوان بوده‌ایم.

حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری در ادامه بیان داشت: دیوان عالی کشور به منظور پاسخگویی به افکار عمومی در پرونده‌های مهمی که امنیت روانی جامعه را مخدوش می‌کند، توجه ویژه‌ای به روند رسیدگی و همچنین پیوست رسانه‌ای آنها دارد و تلاش می‌کند تا این پرونده‌ها با سرعت، دقت و همچنین به صورت خارج از نوبت مورد رسیدگی قرار بگیرند.

وی با بیان اینکه امروز اصلاح قوانین و مقررات جاری به منظور کاهش ورودی پرونده‌ها به دیوان عالی و همچنین ساماندهی مراجعین به دیوان، در دستور کار ما قرار گرفته است، گفت: با توجه به حجم بالای ورودی پرونده‌ها به دیوان عالی کشور، زمان و ساعت عادیِ اداری، کفایت رسیدگیِ سریع به این پرونده‌ها را نمی‌کند و از همین رو بسیاری از قضات دیوان، ناگزیر هستند که پرونده‌ها را در زمان خارج از وقت اداری و به صورت فوق العاده مورد رسیدگی قرار دهند.

حجت‌الاسلام «رزاقی» از قضات دیوان عالی کشور نیز طی سخنانی در این نشست، خواستار اتخاذ تدابیری برای رسانه‌ای شدن آرای وحدت رویه این دیوان شد.

وی همچنین بر ضرورت انجام بازرسی‌های مستمر از بخش‌های مختلف دیوان‌عالی و پرهیز از ترویج فرهنگ آمارگرایی در روند دادرسی‌ها تاکید کرد.

«مهدوی‌راد» از دیگر قضات دیوان عالی کشور نیز در این نشست به طرح مطالبی در خصوص ضرورت برداشتن گام‌های محسوس در راستای تقویت معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه پرداخت.

«یساقی» از قضات دیوان‌عالی کشور نیز طی سخنانی، بر لزوم نوسازی قوانین مدنی و قضائی در حوزه دیوان عالی و همچنین تلاش حداکثری برای بکارگیری ابزارهای نوین و فناورانه در روند رسیدگی به پرونده‌ها تاکید کرد.

حجت‌الاسلام «مقیسه» از دیگر قضات دیوان‌عالی کشور نیز در این نشست به طرح مطالبی در رابطه با روند رسیدگی به پرونده‌ها در این دیوان پرداخت.

شایان ذکر است، رئیس قوه قضائیه در جریان حضور در دیوان عالی کشور در جمع کارکنان این دیوان و دادستانی کل نیز حاضر شد و بر اهمیت صیانت فرد فرد کارکنان از مجموعه قضائی کشور تاکید کرد.

همچنین در این مراسم نیز پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین «منتظری» رئیس دیوان عالی کشور طی سخنانی به طرح مطالبی در رابطه با وضعیت ساختمانی، تجهیزاتی و منابع انسانی این دیوان پرداخت.

در این دیدار، مدیر دفتر شعبه اول دیوان عالی کشور و معاون اداره کل ممنوع‌الخروجی دادستانی کل کشور، در حضور رئیس دستگاه قضا به طرح مطالب، دیدگاه‌ها، نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.